Leijonat katkerasti laulukuoroon – tässä on turnauksen jatko-ohjelma

Leijonien MM-urakka päättyi puolivälieriin, kun kisaisäntä Tshekki kaatoi Suomen maalein 5-3.

Suomen kaatajaksi valikoitui tällä kertaa tshekkikonkari Jaromir Jagr, joka pyssytti tehot 2+1. Jagr iski ottelun voittomaalin vain neljä ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Leijonat tuli upeasti kolmannessa erässä 3-3-tasalukemiin, mutta kotijoukkue näytti vahvuutensa ja kampesi ansaittuun voittoon.

Tshekki oli koko illan Suomea edellä ja hallitsi kenttätapahtumia selvästi. Leijonien kiekollinen peli ja huolimattomuusvirheet nousivat liian isoon rooliin, eikä Pekka Rinnekään pystynyt enää paraatipelastuksiin.

Suomen maaleista vastasivat Tuomo Ruutu, Jussi Jokinen ja Alexander Barkov.

Leijonat koki jälleen vääryyttä, kun tällä kertaa venäläinen päätuomarikaksikko näytteli liian isoa roolia: Suomelta hylättiin selvä maali. Petri Kontiola ajoi oikeaoppisesti vastustajan maalille ja hänelle tuomittiin estämisjäähy. Kyseinen tilanne päättyi Suomen maaliin, mutta jäähyn vuoksi se hylättiin. Muuten hyvä – mutta Kontiolan ”estämisjäähy” ei ollut jäähyn arvoinen.

Tshekki oli kuitenkin pelillisesti parempi ja oikea joukkue marssi lopulta välieriin. Tshekki kohtaa välierissä lauantaina Kanadan, joka tiputti Valko-Venäjän aiemmin tänään maalein 9-0.