Kisapasseja metsästämässä: ota nämä Leijonien pelaajat erityiseen seurantaan

Lähde Tikin kanssa Floridaan 5 € betsillä – vielä kaksi voittajaa haussa!

Suomen maajoukkueen ottelut jatkuvat Ruotsin EHT-turnauksen myötä. Kevään MM-kisat häämöttävät vajaan kolmen kuukauden päässä, joten monet pelaajat antavat tärkeitä näyttöjä kisoja ajatellen. Nämä nimet kannattaakin ottaa erityisen tarkkaan seurantaan kolmessa seuraavassa ottelussa.

Jukka Peltola, Henrik Haapala ja Veli-Matti Savinainen

Tappara on suurin mestarisuosikki ja vaatisi melkoisen ihmeen, että joukkue ei loppuotteluissa pelaisi. Mikäli hallitseva mestari selvittää tiensä finaaliin, niin Ruotsin EHT-turnaus on joukkueen pelaajille viimeinen tilaisuus antaa maajoukkuenäyttöjä ennen MM-kisoja, koska MM-leirit ovat päällekkäin pudotuspelien kanssa ja Tshekin turnaus pelataan loppuotteluiden kanssa samaan aikaan. Tämän takia Jukka Peltolalla, Henrik Haapalalla ja Veli-Matti Savinaisella on erityisen paljon pelissä jo nyt Ruotsin isännöimässä turnauksessa. Varsinkin Haapala ja Savinainen ovat lähellä kisapaikkaa, joten onnistuminen Leijonien paidassa ei ainakaan heikentäisi mahdollisuuksia lopulliseen kisajoukkueeseen.

Mikko Kousa

Mikko Kousan viime vuodet ulkomailla ovat olleet rikkonaisia ja Pelicans on miehen neljäs seura kahden kauden sisään. Kotikylän paita on kuitenkin istunut miehen päälle hyvin seitsemän vuoden tauon jälkeen. Kousa on urakoinut valtavia minuutteja illasta toiseen ja noussut lyhyessä ajassa lahtelaisten tärkeimmäksi puolustajaksi. 15 pelaamassaan ottelussa Kousa on urakoinut peräti 12 kertaa yli 25 minuuttia pelissä. Myös kiekolliset taidot ovat tallella, kun tehoja on kertynyt jo 4+6. Leijonien paidassa ei ole ikinä ollut liikaa kiekollisia puolustajia ja näin ollen elämänsä kunnossa olevalle Kousalle voisi olla tilausta myös Pariisissa.

Antti Suomela

Antti Suomela väläytteli potentiaaliaan jo viime kaudella Bluesissa, mutta on noussut Jyväskylässä Liigan kärkihyökkääjien joukkoon. 22-vuotias kannatteli JYPiä lähes yksin läpi erittäin haasteellisen alkukauden ja täysosumia onkin syntynyt jo 20. Suomela pääsee nyt ansaitusti tekemään ensiesiintymisen Leijonien paidassa. Hyökkääjällä on vielä matkaa kisapaikkaan, mutta mikäli lento jatkuu samanlaisena, niin mies voi hyvinkin löytyä kisakoneesta. Se tosin vaatii onnistumisia heti ensimmäisissä otteluissa Leijonien paidassa.

Roope Hintz

Roope Hintz oli vuosi sitten voittamassa nuorten maailmanmestaruutta ja pääsee nyt toiseen miesten maajoukkuetapahtumaan joulukuun Venäjän turnauksen jälkeen. Debyyttiturnaus meni nuorukaiselta hyvin ja Hintz saalisti kolmessa pelaamassaan ottelussa tehot 1+1. Dallas Starsin kahden vuoden takainen toisen kierroksen varaus omaa valtavasti potentiaalia, mutta parin viime kauden aikana murheena on ollut ikävät loukkaantumiset. Tästä huolimatta Hintz on viimeistellyt tällä kaudella Liigassa 11 täysosumaa ja tehnyt uuden maaliennätyksensä. Taitava hyökkääjä on alkanut päästä parempaan vireeseen viime aikoina, mikä lupaa hyvää kevättä ajatellen. HIFK:n kausi on ollut todella haasteellinen ja varsinkin hyökkäyksen suhteen on ollut valtavia ongelmia, mikä on varmasti vaikuttanut myös 20-vuotiaaseen nuorukaiseen. Tämän takia pääsy Leijoniin ja samalle viivalle muiden pelaajien kanssa voi saada Hintzin melkoiseen lentoon eikä edes kisapaikka olisi mahdottomuus.

Niko Mikkola

Niin ikään viime vuonna nuorten maailmanmestaruutta voittamassa ollut Niko Mikkola debytoi Hintzin tavoin miesten maajoukkueessa Venäjän turnauksessa. Ensimmäiset ottelut Leijonien paidassa menivät kuitenkin vielä hieman tunnustellessa ja Mikkola oli kolmessa ottelussa neljästi jäällä vastustajan osuessa tasakentällisin. Valmennusjohdolla riittää kuitenkin ansaitusti luottoa 20-vuotiaaseen puolustajaan. Mikkola on saanut tällä kaudella lisää varmuutta sekä fyysisyyttä otteisiinsa ja pelannut Liigassa erinomaisen kauden. Nuorukainen on saanut läpi sesongin erinomaisesti vastuuta ja ollut yksi sensaatiomaisen kauden pelanneen KalPan tärkeimpiä palasia. Mikkola on pystynyt pelaamaan erittäin tasaisesti eikä notkahduksia suuntaan tai toiseen ole tullut.  Kisapaikkaan on vielä matkaa, mutta kaiken mennessä nappiin mikään ei ole mahdotonta.

Kansikuva: All Over Press