Leijonien Tshekki-ottelun arvosanat: Vain yksi todellinen onnistuja

Unibet tarjoaa uusille asiakkaille erikoistarjouksen lätkän MM-kisoihin! Kaikki uudet asiakkaat saavat 5€ ilmaista pelirahaa littymisen yhteydessä ja ensimmäisestä talletuksesta saat 10€ ilmaisvedon.

Suomen MM-turnaus jatkui maanantaina tappiolla Tshekille, kun kolmen maalin johto kääntyi lopulta häviöksi voittomaalikilpailussa. Leijonien riveistä löytyi yksi onnistuja ylitse muiden.

Maalivahdit

Joonas Korpisalo: 9,5

Piti Suomea pystyssä läpi ottelun. Monia huimia venytyksiä. Ilman Korpisalon loistoiltaa Tshekki olisi kuitannut voiton jo varsinaisella peliajalla. Torjui kuten ykkösvahdin kuuluukin torjua. Ylivoimaisesti Leijonien paras ja tärkein pelaaja.

Harri Säteri: –

Luukkuvahti, ei jääaikaa.

Puolustajat

Julius Honka: 7,5

Ajoittain pieniä ongelmia vikkelien tshekkihyökkääjien kanssa. Ei ollut niin valokeilassa kuin Ranska-ottelussa. Selvisi iltapuhteesta kuitenkin puhtain paperein.

Atte Ohtamaa: 7

Pääosin moitteeton ottelu. Ei isoja virheitä, vaikka tekeminen oli usein epävarmaa.

Topi Jaakola: 6,5

Nosti tasoaan sysimustan Ranska-ottelun jälkeen. 54 minuuttia mainiota pelaamista, mutta sysimusta ottelun loppu. Ensin huolimatonta pelaamista, kun laittoi kiekon katsomoon ja sai rangaistuksen. Tämän jälkeen karmaiseva harhasyöttö Tshekin kolmanteen osumaan. Ottelun loppu laski arvosanaa rajusti.

Ville Lajunen: 8

Muutamia henkilökohtaisia virheitä, mutta sai viimein maalitilin auki. Jaakolan tapaan iso parannus sunnuntain ottelusta.

Mikko Lehtonen: 7,5

Oli varsin näkymätön, mikä ei välttämättä ollut lainkaan huono asia. Perusvarmaa suorittamista.

Juuso Hietanen: 8

Kokemus näkyi. Ei tehnyt virheitä, mikä on jopa saavutus Leijonien takalinjoilla. Pääosin mainiota tekemistä molemmissa päissä kenttää.

Joonas Järvinen: 9

Mainio sisääntulo turnaukseen. Oli todellinen isäntä oman maalin edustalla. Varmaa ja virheetöntä pelaamista. Olisi tosin voinut pelata paremmin Tshekin avausosumassa.

Hyökkääjät

Sebastian Aho: 8

Palasi Ranska-ottelun jälkeen tasolleen. Paljon viisaita ratkaisuja kaukalossa, vaikka Suomella oli ajoittain ongelmia hyökkäyspelaamisen suhteen.

Valtteri Filppula: 8

Otti jälleen roolia joukkueen johtavana pelaajana, niin kuin kuuluukin. Leijonien parhaimmistoa hyökkäyspäässä.

Mikko Rantanen: 9

Nosto ykkösvitjaan piristi selvästi. Paljon paremmin pelin sisällä kuin kakkosketjussa. Toi sopivan mausteen fyysisyyttä ykkösnyrkkiin.

Veli-Matti Savinainen: 7,5

Ei ollut niin pelin sisällä kuin aiemmissa otteluissa, vaan jäi hieman varjoon. Uusi kakkosvitja ei toiminut aivan odotetusti.

Antti Pihlström: 8,5

Erinomainen esityö Leijonien kolmanteen osumaan. Oli muutenkin erinomaisella pelipäällä. Toistaiseksi turnauksen paras ottelu.

Juhamatti Aaltonen: 7

Aloitti pirteästi, mutta katosi kuvasta ottelun edetessä. Onnistui avaamaan pistetilinsä, mutta harteilla on valtava apina maalinteon suhteen.

Joonas Kemppainen: 8

Mainio ottelu kokonaisuudessaan. Tärkeä pelaaja esimerkiksi alivoimalla. Tasaista suorittamista ottelusta toiseen. Kolmosketjulta kokonaisuutena kisojen paras peli.

Mika Pyörälä: 8,5

Oli todella hyvällä jalalla liikkeellä. Pelasi turnauksen parhaan ottelunsa. Järjesteli useamman tekopaikan. Illan ainoa miinus heikosta pelaamisesta Tshekin avausosumassa.

Jesse Puljujärvi: 8,5

Toi kolmosketjuun aivan uutta virtaa. Oli paljon esillä ja pääsi pariin mainioon paikkaankin sekä uskalsi hakea aktiivisesti ratkaisuja. Väsyi nopeasti, mikäli vaihdot venyivät yhtään pidemmiksi.

Jani Lajunen: 8

Tuttua tekemistä. Ei loistanut, mutta ei pettänyt. Sentteröi nelosketjua mainiosti.

Markus Hännikäinen: 7

Energistä tekemistä. Ei ollut juurikaan valokeilassa, mutta hoiti oman tonttinsa kunnialla.

Oskar Osala: 7,5

Fiksua pelaamista. Jää hieman varjoon nelosvitjassa. Olisi mielenkiintoista nähdä, miten Osala viihtyisi ylemmissä ketjuissa.

Miro Aaltonen: –

13. hyökkääjä, ei peliaikaa.

8 eurolla NBA-finaaleihin? Osallistu kilpailuun tästä!

Kansikuva: All Over Press