Leijonat nousi tasoihin, rankkarikisassa Oliwer Kaski näytti hyökkääjille laukomisen mallia

Ensimmäisessä erässä Niko Ojamäen ohjaus vei Leijonat ensimmäistä kertaa johtoon. Syöttäjiksi merkittiin Mikko Lehtonen ja Julius Junttila ja aikaa maaliin kului vain 28 sekuntia. Ilya Mikheyev tasoitti ottelun noin neljä minuuttia myöhemmin ja Venäjä otti pelin ohjat itselleen, kun Leijonien avauspeli ei toiminut. Leijonille vihellettiin kolme kaksiminuuttista ensimmäisessä erässä ja kunnollista viisikoiden kierrätysrytmiä ei päässyt kehittymään. Alivoimapeli hoidettiin kuitenkin mallikkaasti.

Toisessa erässä Leijonat rauhoitti peliään ja rytmitti hyökkäyksiä järkevästi, koko viisikon panosta hyödyntäen. Tämän myötä painopiste siirtyi enemmän naapurin alueelle ja Venäjälle vihellettiin kolme kaksiminuuttista. Ylivoimapeli ei kuitenkaan tuottanut tulosta Venäjän kovan karvauksen vuoksi.

Kolmannessa erässä Jesse Virtanen lähti puolustajan paikalta nousemaan, mutta kiekko karvattiin pois Suomen puolustussiniviivalla ja Omskin hyökkääjä Ilya Mikheyev karkasi viimeistelemään 2-1-johtomaalin. Leijonilla ei ollut kolmannessa erässä käytännössä minkäänlaista kirivaihdetta ja maalipaikkoja ei tullut.

Lopussa Veini Vehviläinen otettiin maaliltaan pois ja Venäjällä oli selvä paikka laukoa tyhjään maaliin, mutta syöttely meni liiallisuuksiin ja Suomi sai kiekon. 21 sekuntia ennen loppua Venäjä voitti aloituksen oman puolustussiniviivan tuntumassa ja jostain syystä puolustaja yritti osua tyhjään maaliin – seurauksena pitkä kiekko. Mikko Lehtonen sai kiekon siniviivalle ja laukoi pelin tasoihin, kun vain yhdeksän sekuntia oli jäljellä.

Jatkoajalla hyvät maalipaikat olivat kortilla, kunnes Suomi sai jäähyn väärästä vaihdosta. Vehviläinen kesti maalilla loistavasti ja napsi monta torjuntaa, pitäen Leijonia pystyssä.

Rangaistuslaukauskilpailu kesti peräti yhdeksän kierrosta, kunnes viimeisellä kierroksella Dynamo Moskovan Dmitri Kagarlitsky onnistui jo kolmannen kerran ohittamaan Vehviläisen ja tasoitusyritys ei enää onnistunut, joten ottelu ratkesi Venäjälle 3-2. Oliwer Kaski näytti Suomen hyökkääjille laukomisen mallia, onnistuen kaksi kertaa peräkkäin tasoittamaan Venäjän johdon rankkarikilpailussa. Kasken lisäksi Juhani Tyrväinen onnistui tekemään yhden maalin rankkareissa.

Pelillisesti Venäjä oli vahvempi, joten sen pohjalta tulos oli oikea. Suomi kohtaa seuraavaksi Tsekin lauantaina.