Onko Marko Anttila Leijonien kapteeni olympialaisissa(kin)?

Pekingin olympialaisten jääkiekkoturnaus pelataan 9.2.–20.2.2022. Kuka valitaan Leijonien kapteeniksi?

Suomen A-maajoukkueen valmennusjohto on nimennyt Pekingin talviolympialaisiin toistaiseksi kolme pelaajaa: Florida Panthersin Aleksander Barkov, 26, Colorado Avalanchen Mikko Rantanen, 25, ja Carolina Hurricanesin Sebastian Aho, 24. Heissä jokaisessa on vahvaa johtajuutta, mutta Floridan kapteenina vuodesta 2018 lähtien toiminut Barkov on Mr Greenin arvioissa ylivoimainen ennakkosuosikki myös Leijonien kapteeniksi Pekingissä. Barkovin kerroin kapteeniksi on vain 1,35. Rantasen kerroin on 7,00 ja Ahon 8,50.

Kapteenispekulaatioista ei kannata kuitenkaan jättää pois tällä kaudella loistavia otteita Nashville Predatorsissa esittänyttä Mikael Granlundia, 29, joka oli jo Leijonien kapteeni vuoden 2018 MM-kisoissa, eikä KHL-joukkue Jokereiden kapteenia Marko ”Mörkö” Anttilaa, 36. Monissa ennakkoarvioissa Anttilan nimeä ei edes löydy joukkueen potentiaaliselta pelaajalistalta, mutta on hyvä muistaa, että juuri hän nousi lähes kansallissankariksi johdattaessaan altavastaajan asemassa olleen Suomen MM-kultaan vuoden 2019 MM-kisoissa, joissa monien maiden joukkueet pullistelivat nimekkäitä NHL-tähtiä. Tänäkin vuonna Leijonat oli MM-kisoissa altavastaajana, mutta niin vain Anttilan johdolla Latviastakin tuli hopeaa. Anttilaa pidetään Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen suosikkina, joten hänet voidaan hyvinkin nähdä olympialaisissa joukkueen kapteenina. Jos näin tapahtuu, häneen uskoneet vedonlyöjät pomppivat tasajalkaa, sillä Anttilan kerroin kapteeniksi on peräti 21,00, sama kuin Mikael Granlundilla.

Leijonien kokoonpano Pekingin talviolympialaisiin julkaistaan GM Jere Lehtisen mukaan aikaisintaan 10. tammikuuta, jolloin on päättynyt NHL-sarjan veto-oikeus jäädä pois olympialaisista, mikäli pelaajien terveyden katsotaan olevan vaarassa.

Kertoimet, Leijonien kapteeni 2022 olympialaisissa:

Aleksander Barkov  1.35

Mikko Rantanen  7.00

Sebastian Aho  8.50

Marko Anttila  21.00

Mikael Granlund  21.00

Pelikohde: Mr Green