Suomi – Tsekki – ”Kaksinkamppailuvoima puuttui, luistelu puuttui, oli ihan kuin tyhjä auton rengas”

Hannu Jortikan kommentti ottelun toisella erätauolla kuvasti täysin Leijonien tämän illan esitystä. Kaksinkamppailutilanteet hävittiin lähes poikkeuksetta ja Tsekki rankaisi tehokkaasti kiekonmenetyksistä ja erikoistilanteista.

Tsekin avausmaali näytti hidastuskuvassa äärimmäisen niukalta paitsiolta, mutta sitä ei vihelletty. Maalia edeltäneessä tilanteessa Julius Junttila menetti kiekon hyökkäyssiniviivalla ja pakkien lähtiessä vaihtoon Tsekki käänsi hyökkäykseen kahdella nollaa vastaan ja Petr Holik viimeisteli 1-0:aan. Ville Pokka ehti viimeisen syötön väliin, mutta ohjasi epäonnekseen omaan maaliin.

Tsekin toisessa maalissa Oliwer Kaski sai vaikean syötön hyökkäyssiniviivalle ja yrittäessään pysäyttää kiekkoa mies kaatui selälleen. Tsekki karkasi alivoimalla 2vs1-hyökkäykseen ja viimeisteli hyvien syöttöjen päätteeksi 2-0.

Kolmannessa maalissa Tsekin terävät syötöt puhkoivat ylivoimapelissä Leijonien puolustusta ja Rasmus Tirronen otti muutaman hyvän torjunnan. Lopulta tilanne muuttui 3-0:aan, kun Jiri Sekac ohjasi laukauksen maalin edestä yläkulmaan.

49. minuutilla Ville Leskinen tuli kovalla vauhdilla vasemmasta laidasta hyökkäysalueelle ja meinasi jo menettää kiekon, mutta se pomppasi onnekkaasti tsekkipelaajan jalasta takaisin lapaan. Leskinen syötti tarkasti toiseen aaltoon, josta Ville Pokka nousi ja laukoi yläkulmaan 1-3-kavennuksen.

Nelisen minuuttia myöhemmin Jan Kovar iski törkeästi poikittaisella mailalla Anrei Hakulisen selkään ja Kovar ajettiin ulos. Suomi ei saanut viiden minuutin ylivoimalla kavennusmaaleja aikaan.

Viimeiset puolitoista minuuttia Leijonat pelasi ilman maalivahtia, lisäosumia ei kuitenkaan nähty. Leijonat kohtaa huomenna Ruotsin.

Maalivahti Rasmus Tirronen palkittiin Suomen parhaana pelaajana.