Jääkiekon MM-kisat 2014: Päivä 4

Venäjän kapteeni Ovechkin on vireessä (Alloverpress)

Venäjän kapteeni Ovechkin on vireessä (Alloverpress)

klo 16.45 Sveitsi – V-Venäjä 1.57 – 4.55 – 4.55

Turnaus tähän asti:
Sveitsi on aloittanut turnauksensa kahdella tappiolla Venäjälle ja USAlle. USA tosin voitti lähinnä kahden Sveitsiltä hylätyn maalin ansiosta. Valko-Venäjä otti rumasti kuokkaan USA:lta, mutta pinnisti kotiyleisönsä edessä komeaan voittoon Kazakstania vastaan.

Ottelun ratkaisukohdat:
Sveitsi on nyt pakkovoiton edessä, jos se mielii elätellä enää mitään toivoa jatkopeleihin pääsemisestä. Edellisessä ottelussa kaltoin kohdeltu joukkue on aivan varmasti taistelutahtoa ja raivoa täynnä. Valko-Venäjä saa lisäenergiaa fanaattiselta kotikatsomoltaan ja intoa saada omat fanit syttymään on joukkue pullollaan. Voitollisen Kazakstan-ottelun jälkeen Valko-Venäjä on kuitenkin jo voittanut tärkeimmän ottelunsa ja taitava Sveitsi haluaa ehdottomasti jyrätä joukkueen jään rakoon keinolla millä hyvänsä.

Tulosveikkaus:
Sveitsi ottaa avausvoittonsa maalein 5-2.

klo 16.45 Slovakia – Ranska 1.40 – 5.50 – 5.95

Turnaus tähän asti:
Slovakia haastoi hienosti Tsekin avausottelussa, vaikka jatkoajalla tulikin takkiin. Kanada ei sen sijaan jättänyt Slovakialle seliteltävää. Ranska avasi turnauksensa kaatamalla sensaatiomaisesti Kanadan rankkareilla, mutta Italiaa vastaan esitys olikin sitten todella aneeminen, eikä Ranska löytänyt avaimia mistään hyökkäyspelinsä rakentamiseen.

Ottelun ratkaisukohdat:
Sveitsin tavoin myös Slovakia on pakkovoiton edessä. Ranskan on yksinkertaisesti pakko kaatua, että Slovakia voi elätellä mitään toiveita jatkopeleistä. Ranska on hankalassa tilanteessa. Upea Kanada-matsi oli maan yksi kaikkien aikojen voittoja, mutta A-sarjapaikan varmistuminen jäi silti haaveeksi surkean Italia-pelin seurauksena. Jokainen piste on fransmanneille tarpeen, mutta haaste tulee olemaan todella kova. Taitotasolla mitattuna Slovakia on reilusti Ranskaa edellä.

Tulosveikkaus:
Maalivahti Cristobal Huet pystyy pitämään numerot inhimillisinä, mutta Slovakia ottaa silti helpon avausvoiton maalein 3-0.

klo 20.45 Venäjä – USA 1.58 – 4.95 – 4.15

Turnaus tähän asti:
Venäjä on aloittanut odotetun vahvasti, kun joukkue kaatoi Sveitsin peräti 6-1 ja Suomen 4-2. USA on ollut turnauksen alkuhetkillä positiivinen yllätys kahdella voitolla hyvien esitysten jälkeen. Sveitsiä vastaan mukana oli tosin onneakin tuomarien hylättyä kaksi sveitsiläismaalia.

Ottelun ratkaisukohdat:
Venäjän esitys Suomea vastaan oli kaksijakoinen. Kova alku ja lataus purkautuivat nopeasti ja ottelun loppupuolisko olikin todella aneemista hiihtämistä. Punapaidat suojelivat kolmannessa erässä Suomea vastaan vain johtoaan ja säästelivät akkujaan tämän päivän otteluun. Venäjän ja USA:n kohtaamisissa on aina myös pientä poliittista lisälatausta, joten molemmat joukkueet tulevat varmasti alkuun todella lujaa. Se kumpi saa pidettyä pelisysteeminsä ja -vauhtinsa paremmin yllä läpi ottelun, tulee voittamaan ottelun.

Tulosveikkaus:
Venäjä jatkaa voittojen tiellä tasaisen taistelun jälkeen maalein 3-2.

klo 20.45 Tsekki – Kanada 3.75 – 4.25 – 1.77

Turnaus tähän asti:
Tsekki on aloittanut kahdella kovalla ottelulla ja selvinnyt niistä mitäkuinkin mallikkaasti. Slovakia kaatui jatkoajalla, mutta Ruotsi oli lopulta kovempi rankkareissa. Kanada toipui Slovakiaa vastaan hienosti shokkitappiostaan Ranskaa vastaan ja pelasi erittäin mallikkaan ottelun.

Ottelun ratkaisukohdat:
Luvassa on todella tasainen ottelu, josta ennakkosuosikkia on vaikea nimetä. Tsekin ongelmana on ollut maalivahtipeli, sillä Alexander Salakin otteet eivät ole vastanneet odotuksia lainkaan. Kanadalla on ollut vaikeuksia sopeutua isoon kaukaloon, mutta Slovakiaa vastaan viisikkopeli oli jo avausottelua paremmin kasassa. Maalivahtivalinnat vaikuttavat tulokseen paljon. Jos Tsekki laittaa häkkiin Jakub Kovarin tai vastaavasti Salak palaa omalle tasolleen, Tsekillä on hyvä mahdollisuus voittoon.

Tulosveikkaus:
Tsekki kaataa Kanadan maalein 2-1.

Nyt voi hake riskittömästi lisäjännitystä myös tämän päivän peleihin, sillä Betssonilla on tarjolla riskitön veto kaikille asiakkaille jääkiekon MM-kisoihin.

Suomi lähtee tavoittelemaan mitalia MM-kisoista kahden heikomman vuoden jälkeen – Uskotko Leijonien mahdollisuuksiin Minskissä? Betsson tarjoaa kaikille suomalaisille asiakkaille riskittömän vedon jääkiekon MM-kisoihin. Saat takaisin jotain joka tapauksessa riipumatta siitä osuuko vetosi vai ei!