Leijonien matka jatkuu Norjaa tai Venäjää vastaan

Venäjän turnaus ei ole sujunut odotuksia vastaavasti (Getty)

Venäjän turnaus ei ole sujunut odotuksia vastaavasti (Getty)

Suomi kohtaa huomisessa puolivälierässä joko Venäjän tai Norjan. Selvillä on myös, että ottelu pelataan keskiviikkona klo 14.30. Vastus ratkeaa tiistaina klo 14.30 Venäjän ja Norjan välisessä ottelussa. Iltapäivällä onkin hyvä tilaisuus väijyä huomista vastustajaa tositoimissa.

Palataan vielä Suomen osalta Kanada-otteluun. Leijonat näyttivät, että puolustus toimii kovia maita vastaan, mutta valitettavasti hyökkäyspäässä ei nähty samaa rentoutta ja itseluottamusta kuin aikaisemmissa otteluissa. Suomi sai Kanadan pyörimään kulmissa ja keskisektori oli hyvin tukittu. Yksi vastaan yksi –tilanteet joukkue hoiti mallilla kokoerosta huolimatta. 178cm pitkä Sami Vatanen näytti esimerkkiä taistelutahdosta ja pelirohkeudesta muille ja kuului ehdottomasti ottelun parhaimmistoon. Tuukka Rask nappasi ottelussa 25 torjuntaa ja täydellisen ottelun pilasi ne kaksi kiekkoa, jotka selän taakse löysivät.

Leijonat kaatoivat Norjan 6-1 (Getty)

Leijonat kaatoivat Norjan 6-1 (Getty)

Leijonat saivat Kanadaa vastaan luotua vain harvoja todellisia maalipaikkoja. Laukauksia maalia kohti lähti vain 15. Onkin selvää, mitä osa-aluetta on joukkueen pakko parantaa puoliväeräotteluun. Varmaa kuitenkin on, että haastetta huomattavasti helpottaa tuleva vastus. On vastassa sitten Norja tai Venäjä, Leijonat kohtaa selvästi haavoittuvamman puolustuksen seuraavassa ottelussaan.

Venäjä on parantanut viime vuosina kurinalaisuutta ja joukkuepeliä. Kuitenkin kyseessä on vieläkin täysin tunteella elävä taiteilijaryhmä, jonka päivän kunto saattaa olla mitä vain. Jos nimiä pelaajien selissä aletaan ihmettelemään, ei Suomen kannata edes otteluun pukea. Leijonat on kuitenkin viisikko- sekä joukkuepelissä selkeästi itänaapureita edellä. Alexander Ovechkin laukoo ottelussa varmasti vähintään kymmenen kertaa ja välttämättä ei riitä, että noista yhdeksä blokataan. Puolustus tulee olemaan siis avainasemassa myös tässäkin ottelussa.

Paineet ovat joka ottelussa kisaisännillä ja ne vain kasvavat ottelu ottelulta. Miten Radulov, Kovaltshuk sekä Ovechkin tällä kertaa nuo paineet käsittelevät, kun iholle on varmasti tunkemassa eräs veli Komarov. Saibu raikaa lähes koko areenan voimin, mutta se on helppo hiljentää. Kun Leijonat saavat tilan pelattua taitavilta venäläisiltä pois, kuten kävi Kanadallekin, alkaa vastustaja varmasti puristamaan mailaansa yhä kovemmin. Putkinäkö on myös monesti vaivannut näissä kovissa otteluissa venäläistähtiä, itse yrittäminen on usein kostautunut. Vastaavasti, kun Suomi pystyy pyörittämään kokonaisvaltaista joukkuepeliä pelirohkeuden kautta, ottavat venäläiset varmasti jo totutusti ainakin muutaman tyhmän jäähyn.

Ennen kuin tämä ottelu toteutuu, on Venäjän kuitenkin ensiksi kaadettava Norja. Toivotaan siitä erittäin tasaista, pitkää sekä raastavaa ottelua. Puolivälierä pelataan kuitenkin jo huomenna. Palaan asiaan vastustajan ratkettua.

Jatko-ohjelma:

Tiistai 18.2.
Slovenia-Itävalta kello 10.00
Venäjä-Norja kello 14.30
Sveitsi-Latvia kello 19.00
Tšekki-Slovakia kello 19.00

Puolivälierät keskiviikko 19.2.
Ruotsi-Slovenia/Itävalta kello 10.00
Suomi-Venäjä/Norja kello 14.30
Kanada-Sveitsi/Latvia kello 19.00
USA-Tšekki/Slovakia kello 19.00

Välierät perjantai 21.2 Klo 14.00 ja Klo 19.00
Välierissä kohtaavat USA:n ja Kanadan otteluiden voittajat sekä Ruotsin ja Suomen otteluiden voittajat.

Pronssiottelu lauantai 22.2 klo 17.00

Finaali sunnuntai 23.2 klo 14.00