Yllättäjien tähdistökenttä on sekoitus nuorta ja vanhaa

NHL:n runkosarjasta on pelattuna muutamia otteluita lukuun ottamatta puolet. Nyt on hyvä kurkistaa alkukauden yllättäjiin tähdistökentällisen muodossa.

Varsinaisten tähdistökentällisten ja palkintojen jakaminen on jo itsessään tarpeeksi monimuotoista ja haastavaa, mutta otetaan yhtälöön vielä yksi muuttuja. Sen lisäksi, että suorittamisesi on liigan kärkikastia, sinun on pitänyt säväyttää positiivisesti, rikkoa ennakko-odotuksia ja tuoda tuntemattomampaa nimeäsi lehtien palstalle.

Joka kausi tämäkin aina joiltain veijareilta onnistuu. Seuraavassa eräs näkemys yllättäjien tähdistökentälliseen.

Vasen laitahyökkääjä: Viktor Arvidsson, Nashville Predators

Kun Predatorsin ykköstykit yskivät, Filip Forsberg etunenässä, taustalta nousee 23-vuotias ruotsalainen. Viime kaudella Kågedalens IF:n kasvatti tehoili 56 runkosarjaottelussa 8+8, nyt 36 koitosta ovat tuottaneet merkinnät 10+14.

Vahva tekeminen kärjistyi jalkamukavaan, jolla yli 1000 NHL-ottelun Jay Bouwmeesteristä tehtiin katsoja parhaille A-paikoille.

Haastaja: J.T. Miller, New York Rangers

Keskushyökkääjä: Eric Staal, Minnesota Wild

Kokeneen Staalin pelit pitivät olla loppu. Sen verran ponnettomasti sujui stuntti New York Rangersissa viime keväänä. Mutta mitä vielä!

32-vuotias sentteri on ollut mitä loistavin palanen Wildin rykmenttiin. Monestakaan joukkueesta ei olisi löytynyt sopivaa roolia, mutta nyt näytti osuneen.

Haastaja: Sam Gagner, Columbus Blue Jackets

Oikea laitahyökkääjä: Cam Atkinson, Columbus Blue Jackets

Ohion sinitakit tykittävät sen verran vakuuttavaa jälkeä kiekkokartalle, että heitä voisi nimetä hieman fiiliksestä riippuen kolme tai neljä herraa. Nimeämisen ansaitsee lyhyt ja äärimmäisen taitava Atkinson.

27-vuotias jenkki nakutti viime kaudella 51 pinnaa ja on sen lisäksi lyönyt taululle kolmena kautena peräkkäin vähintään 21 osumaa. Ei siis mikään mahdoton suonenveto, mutta pistepörssin kahdeksas sija 37 tehopisteellä on yli odotusten.

Haastaja: Nikolaj Ehlers, Winnipeg Jets

Puolustaja: Zach Werenski, Columbus Blue Jackets

Nuori yhdysvaltalaispuolustaja on tosissaan noussut haastamaan superkaksikko Auston MatthewsPatrik Laine kilpailussa Calder Trophystä. Mikäli joukkue jatkaa läheskään samalla tasolla, äänestysuurnilla voidaan nähdä pienimuotoinen yllätys.

Haastaja: Justin Schultz, Pittsburgh Penguins

Puolustaja: Nick Holden, New York Rangers

Nyt alkaa selvitä, miksi Patrick Roy oli kiukkuinen GM Joe Sakicille tämän treidattua Holdenin New Yorkiin. Rangers antoi Coloradoon neljännen kierroksen varausoikeuden.

Holden on nyt tehnyt jo 7 maalia, mikä on enemmän kuin kahtena edellisenä kautena. Lisäksi tehotilasto on selkeästi plussan puolella, +16.

Haastaja: Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres

Maalivahti: Peter Budaj, Los Angeles Kings

Jonathan Quickin loukkaantumisen piti sinetöidä kuninkaiden kausi jo ennen alkujaan. Viime kaudella organisaatioon liittynyt, mutta yhtä ottelua lukuun ottamatta AHL:ssä torjunut Budaj on ollut hyvä. Kokeneen slovakin arvo voi vielä nousta, kun Quick tervehtyy ja joukkue kaipaa vakaata tandemia.

Haastaja: Sergei Bobrovsky, Columbus Blue Jackets

Kenet sinä nostaisit puolivälin parrasvaloihin?

Voit seurata NHL-otteluita läpi kauden Viasatin kanavilla tai Viaplay-palvelussa.

Kansikuva: Getty