12 joukkuetta tulessa Liiga-jäillä – Jatkuuko pelikaanien lento?

Liigan lauantaikierroksella pelataan kuusi kamppailua. Faneille.com kiinnittää tänään huomionsa Espooseen, missä Blues isännöi Lahden Pelicansia.

Espoon otteluun lähdetään hyvin tasaisista merkeistä. Molemmat joukkueet ovat saaneet ensimmäiset ottelut alleen, eikä pelaajarostereissa ole suuria eroja.

Bluesin urakka alkoi torstaina Helsingissä, kun HIFK kaatoi espoolaiset kotonaan. Pelicans pelasi eilen tiukan ottelun HPK:ta vastaan ja voitti kotiottelunsa voittomaalikilpailussa. Tässä vaiheessa kautta vireystilat ovat kuitenkin maksimissaan, eikä lahtelaisten jaloissa paina eilinen vääntö, joten Blues ei hyödy tästä. Pelicansin bussimatkakin Espooseen on vain vaivaiset 100 kilometriä.

Pelicansilta vahva aloitus, Bluesilta ei niinkään

Pelicans kaatoi eilen kotiluolassaan HPK:n – rankkareille venynyt ottelu näytti, että lahtelaisten riveissä on paljon yksilötaitoa, jolla ratkaistaan otteluita. Eilen Pelicansin sankarina toimi ulkomaalaishankinta Michal Repik, joka paukutti varsinaisella peliajalla kaksi maalia ja voittomaalikilpailussa saman verran.

Vaikka Pelicans nappasi vain kaksi pistettä, oli joukkueen esitys pirteä. Hyökkäyspäässä nähtiin paljon onnistumisia, mikä on Pelicansin elinehto, sillä joukkueen puolustuspelissä on paljon hiottavaa.

Blues aloitti avausottelunsa räväkästi ja iski ottelun ensimmäisessä erässä kaksi ylivoimamaalia. Viidellä viittä vastaan espoolaisilla oli kuitenkin ongelmia, ja HIFK kampesikin 3-2-voittoon. Espoolaisiltakin löytyi onnistujia ensimmäisessä ottelussa: nuori puolustaja Otso Rantakari näytti kiekollisia taitojaan ja iski heti ylivoimaosuman HIFK:n verkkoon. Myös SaiPasta hankittu Stefano Giliati esitti hyviä otteita ja näytti olevansa espoolaisten parhaimmistoa.

Kotijoukkue sai myös jobinpostia Liiga-avauksessaan, kun Mikko Kuukka joutui jättämään ottelun kesken. Kuukka on myös tänään sivussa.

Joukkueet jatkavat samoilla veskareilla: Pelicansin luukulla häärii Jere Myllyniemi ja Bluesin tolppien välissä seisoo Jani Nieminen. Molemmat maalivahdit ovat parhaana päivänään ilmiömäisiä, mutta kummaltakin nähdään ajoittain heikkoja pelipäiviä. Tämän vuoksi kumpikaan ei ole pystynyt murtautumaan Liigan eliittimaalivahtien joukkoon.

Avausotteluista on vielä turha vetää isoja johtopäätöksiä ja tänään saattaakin olla luvassa hyin tasainen kamppailu. Blues pääsee kotiyleisönsä eteen, jonka vuoksi espoolaisjoukkue on tänään oletettavasti paremmassa tikissä kuin torstaina.

Seuraa heitä:

Stefano Giliati: Nopea kanadanitalialainen sortui HIFKiä vastaan jäähyilemään ja näytti todellakin tunteensa kentällä, mutta Giliati pelasi myös hyvän pelin. Vahvaa kiekollista tekemistä ja hyvää yritteliäisyyttä. Joko tänään aukeaa maalihanat?

Michal Repik: Taitava tshekkihyökkääjä säväytti heti kotiyleisönsä edessä. Osoitti olevansa huikea hankinta ja häneltä voidaan odotella kovia tehoja tällä kaudella. Loistava maalintekijä ja taitava kiekonkäsittelijä. Jatkuuko meno tänään samanlaisena eilen?

Arvio:

Tänään saatetaan nähdä paljonkin maaleja, sillä nuori Blues-puolustus saa vastaansa taitavan ja tehokkaan hyökkäyksen. Blues pelaa paljon suoraviivaisemmin, eikä Pelicansinkaan alakerta ole sieltä vahvimmasta päästä. Lisäksi maalivahtien pelivireet ovat kysymysmerkkejä. Ainekset jopa suureen maalijuhlaan.

Veikkaus: Ottelu painuu jatkoajalle, jossa Pelicans ratkaisee voiton itselleen lukemin 4-3.

Kierroksen muut ottelut:

  • HPK-Ilves
  • SaiPa-Lukko
  • Sport-TPS
  • Tappara-KalPa
  • Ässät-JYP

Otteluita voit seurata Ruutu.fi -palvelun kautta.