Ässät haastaa tappiokierteisen Tapparan

Liiga-viikon kolmantena pelipäivänä tahkotaan jälleen vain yksi ottelu, kuten tämän viikon agendaan sopii. CHL-otteluiden vuoksi Liigassa on siis ollut tällä viikolla hiljaista, mutta huomenna perjantaina palataan taas arkeen. Tänään kohtaavat Tappara ja Ässät Tampereella. Molemmat ovat olleet jo tällä viikolla kertaalleen tulessa, sillä Ässät hävisi tiistaina kotonaan HPK:lle ja Tappara kaatoi samana iltana CHL:n lohkovaiheen viimeisessä ottelussaan Trinecin.

Kotijoukkue Tappara on ollut suorastaan surkea tällä kaudella. Tiistainen 5-1-voittokin valehtelee hieman, sillä Tapparan kiekollinen peli ei ollut paljoa parempaa kuin Liigassakaan. Tamperelaisnippu on nimekäs ja joukkueesta löytyy kovan luokan maalintekijöitä, mutta hyökkäyspeli on kuraa.

Puolustussuuntaan Tapparalla on mennyt hieman paremmin, mistä kuuluu iso kiitos maalivahti Juha Metsolalle, joka on pitänyt usein kirvesrintoja yksinään pystyssä. Tapparan vahvuus piileekin vahvassa trap-kiekossa, mutta voitot vaativat kärkipelaajien onnistumisia, kuten Olli Palolan sekä Kristian Kuuselan, jotka ovat olleet enemmän tai vähemmän kuutamolla.

Vierasjoukkue Ässät on esittänyt tällä kaudella pirteää peliä: liikkuva joukkue pelaa kurinalaisesti ja suoraviivaisesti, mutta viime kierroksilla se ei ole tuottanut tulosta. Ässillä on kahden ottelun tappioputki ja varsinkin tiistainen HPK-tappio oli heikko esitys, sillä hämeenlinnalaiset painoivat porilaispäätyyn viisi maalia.

Ässien tehot lepäävät liikaa ykköskentän varassa vaikkakin on sanottava, että porilaisten kaikki hyökkäysketjut pystyvät luomaan maalintekotilanteita. Tehokkuus maalintekopaikoilla on kuitenkin A ja O, ja tämän on tajunnut vain Ässien ykköskentällinen, jonka muodostavat Mika Niemi, Sami Lähteenmäki ja Eero Elo.

Tänään nähdään todellinen maalivahtien show, sillä Tapparan Metsola ja Ässien Rasmus Rinne ovat esittäneet alkukaudella loistavia otteita. Luvassa saattaakin olla vähämaalinen ottelu, sillä Tapparan tehottomuus ja Ässien lievä heikko jakso eivät varsinaisesti lupaile maali-iloittelua Hakametsään.

Joukkueet kohtavaat toista kertaa tällä kaudella – Ensimmäinen koitos meni Porissa Tapparalle maalein 3-2. Tappara sai tiistaisessa CHL-ottelussa maalihanojaan auki, mikä saattoi avata ketsuppipullon korkin. Tapparalla on herkullinen asema, sillä joukkue pääsee kotikentällään kääntämään kurssiaan tappioputkessa matkaavaa Ässiä vastaan.

Seuraa heitä:

Pekka Jormakka: Tapparan ehkä ainut onnistuja hyökkäyspäässä. Tehot 5+3 kielii kovasta kunnosta, ja vielä kun tulitukea tulisi muiltakin pelaajilta. Snaipperi-Jormakka on ollut joukkueensa suunnannäyttäjä ja kiusaa vastustajan pakkeja illasta toiseen.

Jarno Kärki: Iso tulokashyökkääjä iski viime ottelussa kaksi maalia. Röyhkeä nuorukainen on saanut hyvin vastuuta ja nyt on syntynyt tulosta. Vastuu kasvaa tällaisten otteiden myötä, mutta vastaako Kärki huutoon?

Arvio:

Vähämaalinen ilta ei olisi suuri yllätys, mutta Tappara palaa juurilleen vielä tällä kaudella ja sen saattoi laittaa alulle 5-1-voitto Trinecistä. Vaikka Tappara on sarjataulukossa sijalla 12 ja Ässät sijalla 5, on kotijoukkue tänään pienoinen ennakkosuosikki.

Veikkaus: Tappara herää viimeinkin ja ottaa tyylipuhtaan 4-1-voiton.

Voit seurata illan ottelua Ruutu.fi -palvelun sekä Nelonen Sport Pro -kanavien kautta. Ottelu starttaa kello 18:30.