Bluesin pajatso tyhjenee – kuka lähtee seuraavaksi?

Talousvaikeuksien kanssa painivan Bluesin tilanne on todella haastava. Yleisöä pitäisi saada halli täyteen, mutta palkanmaksuongelmiin kyllästyneet pelaajat poistuvat jonossa.

Bluesin kapteenina toiminut Kim Hirschovits raahasi koko syksyn raskasta kivirekeä ja hänen uskottiin olevan viimeinen pelaaja, joka jättäisi seuran. Taitavalle sentterille tehtiin kuitenkin Kärpistä sellainen tarjous, josta ei voinut kieltäytyä. Hirschovits tokaisikin eilen Hesarin haastattelussa, että Bluesin laiva on jo uponnut. Siltä tilanne myös pahasti vaikuttaa. Ennen Hirsoa joukkueesta olivat lähteneet jo Olli Malmivaara, Kai Kantola sekä Siim Liivik.

Eilen varmistui myös Bluesin parhaan maalintekijän Ville Korhosen siirtyminen Ruotsiin Västeråsin riveihin. Ilta-Sanomien mukaan Roope Talajan uusi osoite on Jokerit. Myös Otso Rantakarin ja Peter Tiivolan siirrot ovat vain sinettiä vailla. Rantakaria ollaan viemässä Turkuun ja Tiivolaa Hämeenlinnaan. Mikäli nämä huhut toteutuvat, niin Bluesin kuudesta parhaasta pistemiehestä on jäljellä ainoastaan Samson Mahbod.

Bluesin kannalta tilanne on todella haasteellinen. On vaikea kuvitella, että seura pystyisi enää nousemaan suosta, kun avainpelaajat poistuvat jonossa. Pelipaikkojakin on esimerkiksi Liigassa vain rajallisesti jaossa, joten Bluesin pelaajat ovat vaikean valinnan edessä. Pitäisikö katsoa viimeiseen asti pysyykö Blues vielä pinnalla, vai vaihtaa maisemaa mahdollisimman nopeasti?

Todelliset vahvistukset alkaa olla jo koluttu Bluesista. Joukkueesta löytyy kuitenkin vielä monia pelaajia, jotka kelpaisivat tuomaan leveyttä rinkiin. Myös nuoret lupaukset ovat varmasti haluttuja, mutta heistä Blues pyrkinee pitämään viimeiseen asti kiinni.

Antti Suomela, Iikka Kangasniemi, Urho Vaakanainen sekä Kaapo Kähkönen kelpaisivat varmasti todella monelle liigaseuralle. He eivät välttämättä olisi avainpelaajia vielä kuluvalla kaudella, mutta pidemmillä sopimuksilla nelikolle löytyisi kyllä ottajia jonoksi asti.

Luotetavat puolustajat Kalle Kaijomaa, Mikko Kukkonen ja Mikko Kuukka ovat kaikki pelanneet yli 400 ottelua Liigassa. Kolmikosta jokainen täyttää oman roolinsa mainiosti ja  löytänee uuden työnantajan vaivatta, mikäli halua on.

Bluesin kassa ammottaa tyhjyyttään ja tiimalasista alkaa hiekka käydä vähiin. Joukkue uhkaa hajota käsiin ja jatkossa voi olla ongelmia raapia kokoonpanoa kasaan, mikäli äkillistä lisärahoitusta ei onnistuta hankkimaan. Ottajia Bluesin pelaajille kyllä löytyisi.

Kansikuva: All Over Press