Eric Perrin – SM-liigan kaikkien aikojen tehokkain ulkomaalaispelaaja ripusti hokkarit naulaan

Rauman Lukko eteni SM-liigan puolivälieriin voitettuaan kolmannen ottelun JYPiä vastaan maalein 4-1. Eric Perrinin viimeinen vaihto oli kuin Raimo Helmisen maajoukkueuran vastaava vaihto – vielä kerran täysillä loppuun asti, nappisyöttö ja tehopiste David Tomasekin maaliin ja mahtava ura oli paketissa.

43-vuotias Perrin saavutti SM-liigassa paljon. Suomen mestaruus 2012 ja valinta SM-liigan All Star -kentälliseen, eniten otteluita, maaleja ja pisteitä ulkomaalaisena pelaajana – kaikkiaan 643 ottelua ja 189+343=532 pistettä. Näiden lisäksi Perrin haali kaksi syöttöpörssin voittoa, kaksi pronssimitalia, yhden Euroopan mestaruuden, kolme kautta JYPin kapteenina ja kolme kautta TPS:n varakapteenina.

Lisäksi Perrin pelasi 245 ottelua Tampa Bayssa ja Atlanta Trashersissa tehopistein 32+72=104 ja voitti Stanley Cupin Tampa Bay Lightningin paidassa kaudella 2003-2004. Matkalle mahtuu myös yksi KHL-visiitti ja yksi kausi Sveitsin liigassa.

Ottelun jälkeen oli upeaa nähdä, miten raumalaisyleisö oli tilanteen tasalla ja katsomossa osoitettiin suosiota Perrinin mahtavalle uralle. Kylmät väreet kulkivat loputonta rataansa, kun Rauman Lukon ja JYPin pelaajat onnittelivat ja halasivat Perriniä vuorollaan ja lopuksi Perrin kiitti raumalaisyleisöä ennen poistumistaan jäältä.

Ottelun jälkeen Perrin kertoi haastattelussa: ”Tämä oli ammattilaisurani viimeinen ottelu. Sydämeni on ’täynnä’ ja jääkiekko on tehnyt minusta sellaisen miehen kuin olen – ja Suomi on antanut minulle mahdollisuuden siihen”. Perrin sanoo tässä kohtaa ”kiitos” selvällä suomen kielellä. Haastattelun aikana Perrin on niin vahvasti tunteiden vallassa ja ”pala” tuntuu niin voimakkaana kurkussa, että hän joutuu hieman kokoamaan ajatuksiaan ja sulkee silmänsä hetkeksi ennen kuin pystyy jatkamaan puhumista.

Perrinille kerrotaan, että moni katsoja seuraa hänen haastatteluaan juuri nyt ja kysytään, haluaako hän lähettää terveisiä heille. Perrin pyyhkäisee kyyneleen silmäkulmastaan ja jakaa kiitokset erityisesti niille ihmisille, jotka antoivat hänelle tukea jatkaa vielä yhden kauden ajan.

Kiitoksia lähtee myös sponsoreiden suuntaan ja läheisille ihmisille Jyväskylässä, josta Perrin on saanut elinikäisiä ystäviä. Tärkeimpänä Perrin mainitsee fanit, joilta hän on aina saanut tukea kaikkien näiden 12 vuoden ajan ja tämän myötä Perrin pitää Suomea toisena kotimaanaan.

Lopuksi Perrin lisää, että tulee varmasti käymään Suomessa jatkossakin ja rivien välistä on hieman luettavissa, että jääkiekon parissa saattaisi olla kiinnostusta toimia myös muissa tehtävissä jääkiekon parissa.

Hieno pelaaja, hieno mies. Hattu päästä.

Kansikuva: Bruce Bennett/Getty Images