HIFK-Ilves-otteluennakko – Viimeisiä viedään

Liigan joulutauko on jo lähellä ja ennen lomailuja pelataan kolme vääntöä, joista tänään yksi: HIFK-Ilves.

Helsingin IFK isännöi tänään Tampereen Ilvestä, jonka viime aikaiset otteet ovat olleet heikkoja. Ilves lähtee Helsinkiin kolmen ottelun tappioputkessa eikä tilannetta helpota se fakta, että joukkueelta puuttuu neljä pelaajaa nuorten MM-leirityksen vuoksi – Varsinkin Aleksi Mustosen ja Roope Hintzin puuttuminen tuottaa ongelmia tamperelaisille.

HIFK:n tilanne on myös hankala, sillä joukkueella on kaksi tappio-ottelua allaan, vaikka peli onkin näyttänyt hyvältä. Joukkueelta puuttuu kuitenkin tänään ykkösmaalivahti Ville Husso sekä taitava venäläishyökkääjä Nikolai Goldobin. Husson poissaolo voikin nousta tänään isoon rooliin, sillä kotijoukkueen häkkiin hyppää kokematon 19-vuotias Kevin Lankinen.

Ilveksen kausi on sujunut positiivissa merkeissä, mutta viime aikoina suunta on muuttunut: joukkue on iskenyt viimeiseen neljään otteluun vain kolme maalia varsinaisella peliajalla, mikä on auttamatta liian vähän. Tamperelaisten kärkipelaajat ovat olleet enemmän tai vähemmän jäässä ja paras osaaminen onkin löytynyt maalinsuulta. Viime aikoina hyvin torjunut Joonas Korpisalo tekee kuitenkin tilaa Juha Järvenpäälle, joka on myös ollut tällä kaudella mies paikallaan.

Kotijoukkueen maalintekopeli on sujunut puolestaan vierailijoita selvästi paremmin, vaikka kahdesta viime ottelusta onkin kertynyt plakkariin vain yksi piste. HIFK:ltä löytyy useampia ratkaisijoita, mikä on tuottanut helsinkiläisille paljon pisteitä syyskauden aikana. Myös kärkipelaajat ovat nostaneet tasoaan Tomas Zaborskyn johdolla. HIFK:n kovin kolmikko onkin rakennettu Zaborskyn rinnalle, sillä slovakin vieressä pelanneet Joonas Rask ja Matti Kuparinen ovat heränneet aivan uuteen lentoon.

Ilveksen tehomiehet Sami Sandell, Teemu Rautiainen ja Vojtech Polak eivät ole yltäneet tasolleen ja heiltä vaaditaan tänään suurta tasonnostoa, jotta vierasvoitto tippuisi taskuun.

Seuraa heitä:

Teemu Ramstedt: ”Ramu” loukkaantui viime viikon Kärpät-ottelussa, kun nuorisotähti Jesse Puljujärvi niittasi miehen jäihin. Taitava keskushyökkääjä jätti lauantaisen Tappara-ottelun väliin, mutta palaa tänään kokoonpanoon, joten IFK-fanit voivat huokaista helpotuksesta. Parhaimmillaan Liigan kovin ylivoimapyörittäjä ja helsinkiläisten hyökkäyksen aivot.

Hannu Pikkarainen: Palasi pitkän tauon jälkeen kotiin ja ansaitsi lopulta loppukauden kestävän sopimuksen. Monien HIFK-fanien hylkimä ”Hank” on näyttänyt olevansa hyvä pelimies, joskin tasaisuutta tarvitaan. Kuitekin loistava kiekollinen puolustaja, joka pystyy latomaan koviakin tehopisteitä Liiga-tasolla.

Teemu Rautianen: Väkkärä hämeenlinnalainen näytti jo viime keväänä olevansa vaarallinen hyökkääjä, mutta tämä kausi on ylittänyt kaikki odotukset. Nuori ja taitava Rautiainen on Ilveksen ”teemuramstedt” ja häneltä vaaditaan nyt parempia tuloksia, sillä viime aikoina pistetahti on hyytynyt.

Tommi Kivistö: Maajoukkuepakki osaa puolustamisen lisäksi myös pelata hyökkäyspäässä. Painava laukaus ja kohtalainen peliäly ovat nostaneet tämän herran Liigan pakkihiearkiassa korkealle. Ilveksen tärkein puolustaja, joka vakuuttaa illasta toiseen.

Arvio:

Kotijoukkue HIFK on tappioputkessa, mutta joukkueen pelissä on todella paljon positiviisia asioita. Ilveksen pelistä ei voi sanoa aivan samaa, joten helsinkiläiset nappaavat täyden potin kotiyleisönsä edessä. HIFK pelaa kurinalaista, vauhdikasta ja ennen kaikkea tehokasta lätkää, minkä tamperelaisnippu saa tänään kokea.

Veikkaus: HIFK voittaa maalein 4-1.

Ottelu alkaa kello 18:30 ja voit seurata kamppailua Ruutu-palvelussa.