HIFK ja Liiga: Teemu Ramstedtin paluu

Teemu Ramsted palaa tänään liigajäille (HIFK / Tomi Natri)

Teemu Ramstedt palaa tänään liigajäille (HIFK / Tomi Natri)

Mielenkiinto liigakierroksella kääntyy tänään Nordenskiöldin kadulle ja herraan nimeltä Teemu Ramstedt. ”Ramu” on HIFK:n oma kasvatti joka siirtyi punaisiin tällä viikolla Tukholman AIK:sta. Ramstedt kierteli muutaman vuoden etsien paikkaansa, mutta nyt sopimus kasvattajaseuran kanssa pitää miehen Helsingissä vuoteen 2016.

Ramstedt on mielestäni todella potentiaalinen pelaaja ja pitää muistaa, että kyseessä on vasta 26-vuotias jääkiekkoilija. Nuorempana Ramu nousi monen valmentajan tietoisuuteen voittamalla kaudella 2005-06 A-nuorten pistepörssin. HIFK ei kuitenkaan tehnyt nuoren lupauksen kanssa sopimusta ja niin miehen tie vei Turkuun TPS:n riveihin. Ensimmäiset liigavuotensa herra seilasi Mestiksen ja A-junioreiden välillä. Turussa läpimurto jäi odottamaan.

Paluun punaisiin mies teki kesän 2008 try-outien jälkeen. Ensimmäinen kokonainen kausi 08-09 oli lämmittelyä tehoilla 12+11=23. Seuraavalla kaudella herra nousikin jo parrasvaloihin pelaten samassa ketjussa Jerry Ahtolan ja Mikael Granlundin kanssa. Kausi toi miehelle merkinnät 10+33=43, joka on hänen piste-ennätyksensä Liigassa. Kaudella 2010-11 Ramstedt joutui outoon tilanteeseen. Kauden lopulla ei ottelut sujuneet odotusten mukaan ja pudotuspeleissä mies huomasi istuvansa katsomossa. Kari Jalosen luotsaama joukkue voitti Suomen mestaruuden, mutta Teemun aika joukkueessa oli jo ollut hetken aikaa ohi.

Mestaruuskauden päätteeksi Ramu siirtyi Espoon Bluesin väreihin. Ensimmäinen kausi meni joukkueessa loukkaantumisen takia pilalle, mutta toisella kaudella alkoi tulostakin syntyä. Ramsted muodosti Teemu Rinkisen ja Niko Niemisen kanssa erittäin vaarallisen ja tehokkaan kentän. Kutsu KHL-joukkue SKA Pietariin kävikin kesken kauden, kun mies oli kerennyt 39 ottelussa iskemään tehot 9+25=34.

KHL:ssä ei ura ikinä lähtenyt rullaamaan. Pietarin SKA:ssa ei tehoja aluksi löytynyt, mutta pudotuspeleissä mies keräsi 15 ottelussa tehot 3+5=8. Jukka Jalosen luotsaama joukkue hävisi lopulta konferenssifinaaleissa Moskovan Dynamolle. Sopimus SKA:n kanssa olisi kattanut tämänkin kauden, mutta herra siirtyi vaihtokaupassa Lev Prahaan (Roman Cervenka Pietariin), jossa miehen sopimus purettiin jo ennen kauden alkua. Prahassa Ramu pääsi pelaamaan pari treenipeliä neloskentässä eikäö kauden aloituspalaverissa miehen nimeä edes mainittu. Tämän seurauksena Ramstedt siirtyi SHL-joukkue Tukholman AIK:n riveihin. KHL:stäkin tarjouksia tuli. Tukholmassa syntyi 20 ottelussa tehot 6+14=20.

Tukholmassa kaikki sujui alkuun hyvin. Luistin kulki ja tehoja syntyi. AIK:n vauhti kuitenkin hyytyi ja joukkue joutui tappiokierteeseen, lopulta putoamiskamppailuun. Samalla loppui herra Ramstedtilta peli-ilo. Ramu päätyi lopulta lehdistön eteen toivomaan siirtoa. Asiasta samaa mieltä oli myös AIK, miehen esitykset ja palkkapussi eivät enää vastanneet toisiaan. HIFK kaipasi sentteriosastolleen vahvistusta. Matti Kupariselta odotettiin paljon, mutta hän on loukkaantumisen takia sivussa koko kauden. Corey Elkins on oikeastaan joukkueen ainoa kovan luokan keskushyökkääjä. Tässä kyseisessä siirrossa siis voittivat kummatkin joukkueet.

Uutta tulemista odotetaan kovasti ja kyseessä on mies, joka pystyy sytyttämään sekä katsojat että oman joukkueen. Ramu on taitava kiekollinen pelaaja, josta on paljo iloa joukkueelle. Hän ei vain pidä häviämisestä. Nuori mies hakee toista ponnistusta rahajäille. Kaikki mahdollisuudet siihen on ja kaikki on omista otteista kiinni. Teemu Ramstedtia ei ole hetkeen liigajäillä nähty, joten odotan mielenkiinnolla millaisessa vireessä Ramu tänään ottaa hallin haltuunsa. Paljon odotuksia. Vähän paineita. Haasteita, joista mies tykkää. Heti ensiesiintyminen veljellisen kotiyleisön edessä. En gång, alltid. Kaikki tiet auki eteenpäin. Olisiko tämä pala puuttuva osa Summasen peliin, jolla on tarkoitus jatkaa pitkälle kevääseen. Vai osuvatko nämä persoonat toistensa tielle matkan aikana? Jos työmoraalia riittää, uskon että kyseinen vahvistus tekee HIFK:lle vain hyvää.

Klo 18.30 HIFK – HPK, Helsingin Jäähalli, Ruutu ja Nelonen Pro