HIFK matkaa Ouluun Kärppien vieraaksi – Kummalle kauden avaustappio?

Sunnuntain ainoassa ottelussa iskevät yhteen Kärpät ja HIFK. Ottelu pyörähtää käyntiin kello 16:00 Oulun raksilassa.

Kärpät isännöi kauden kolmannessa ottelussaan HIFKiä, jolla on alla vasta yksi runkosarjaottelu. Kärpät avasi sarjan keskiviikkona kaatamalla Tapparan kotijäällään ja perjantaina kaatui TPS Turussa. Joukkueen pelillinen anti oli keskiviikkona vielä keskinkertaista, mutta TPS-ottelussa homma alkoi toimimaan. Täydet kuusi pistettä napannut hallitseva mestari on tänäänkin selkeä ennakkosuosikki HIFK:ta vastaan.

Vierailijoilla on takanaan yksi vääntö, josta HIFK nappasi täydet pisteet. Espoon Blues vieraili Helsingissä torstaina ja poistui taskut tyhjinä ”västra Hesaan”. HIFK tarjosi kotiyleisölleen ajoittain hyvää kiekkoa, eikä Kärpilläkään tule olemaan tänään helppoa.

Kokoonpanoissa muutoksia

Vierasjoukkue HIFK on joutunut tekemään muutoksia sunnuntain otteluun: Matti Kuparinen sai viime yönä perheenlisäystä ja jättää Kärpät-ottelun väliin. Miehen tilalle astuu nuori HPK-kasvatti Robert Leino, joka on jo säväytellyt CHL-otteluissa. Taitava keskushyökkääjä saa rinnalleen Tomas Zaborskyn sekä Joonas Raskin.

Blues-ottelussa loistanut Matti Lamberg nousee neloskentästä kakkosen laidalle, jossa hääri Micke Åsten, joka jää myös tänään kokoonpanon ulkopuolelle. Myös Jasse Ikonen tippui rosterista, kun tilalle astui Thomas Nykopp, joka on Leinon tavoin näyttänyt hyviä otteita CHL:ssä.

Vierasjoukkueen puolustuksesta puuttuu edelleen Toni Söderholm, jonka paikalla pelaa nuori ja lupaava Sebastian Moberg. Toinen lupaus, Eemeli Heikkinen, siirtyi HIFK:n A-junioreiden vahvuuteen, kun Otto Honkaheimo palaa tänään terveiden listalle.

HIFK-maalilla jatkaa tänään Ville Husso, joka näytti torstaina olevansa samassa vedossa kuin viimekin kaudella.

Kotijoukkue Kärppien suurin muutos on tapahtunut ykköskentässä, sillä Mika Pyörälä-Nicholas Deschamps-Jesse Puljujärvi on rikottu. Huippulupaus Puljujärvi ja kokenut Pyörälä jäävät tänään kokoonpanon ulkopuolelle. Deschampsin rinnalle nousevat Joonas Donskoi, jolla on ollut pientä loukkaantumista, sekä nuori Saku Mäenalanen.

Kärppämaalille tulee jälleen Tomi Karhunen, joka oli perjantaina huilivuorossa.

Seuraa heitä:

Saku Mäenalanen: Voitti viime vuoden vaihteessa nuorten MM-kultaa ja koko turnauksen maalipörssin. Iso ja nopea laitahyökkääjä saa tänään mahdollisuuden, joka pitää käyttää, mikäli Saku haluaa mahtua jatkossakin pelaavaan kokoonpanoon. Todella lupaava nuorukainen, joka on parhaimmillaan maalintekijänä.

Sebastian Moberg: 18-vuotias Blues-kasvatti siirtyi kesän aikana HIFK:n sotisopaan. Kiekollinen puolustaja, joka on näyttänyt alkukauden aikana huikeita otteita. Fyysisesti vielä raakile, mutta hyökkäyspään taidot ovat kevyesti Liiga-tasoa. Tänään taas luvassa iso vastuu vieraiden takalinjoilla, kun Söderholm on edelleen lasaretin puolella.

Arvio:

Kärpät on illan selvä ennakkosuosikki ja tuleekin varmasti hallitsemaan kenttätapahtumia. HIFK roikkuu parhaansa mukaan perässä ja pystyy varmasti järjestämään tänään tasaisen ottelun. HIFK ei ole se sama HIFK, jota se on ollut viimeisen kolmen kauden ajan – joukkueessa on aivan uusi draivi päällä ja se pystyy varmasti horjuttamaan Kärppänippua. Illan ottelussa nähdään kaksi nuorta päävalmentajaa, joille voidaan povata hienoa tulevaisuutta. Kärppien Lauri Marjamäki ja HIFK:n Antti Törmänen ovat hyvin samantyylisiä valmentajia ja molemmat ovat tottuneet menestymään.

Veikkaus: Kärpät vie tasaisen ottelun lukemin 3-2.

Ottelua voit seurata Nelosen ilmaiskanavalta ja Ruutu.fi-palvelun kautta.