HIFK:n CHL-maalipyssy: ”En ole miettinyt mitään maalimääriä”

HIFK:n nuori 21-vuotias hyökkääjä Mika Partanen on loistanut syksyn CHL-peleissä. Hän on saalistanut neljässä ottelussa komeat 5+1 tehot. Hän kertoo haastattelussa ainakin kesätreenien sujuneen hyvin.

Mika Partanen, miten kesä meni harjoittelun suhteen?

– Oikein hyvin. Loukkaantumisia ei ollut ja sain treenattua ehjänä kevään ja kesän. Harjoittelimme todella lujasti, mutta fiilis joukkueessa oli koko ajan erittäin hyvä ja se antaa lisäpotkua.

Olet tehnyt hyvin tehoja CHL:ssä. Mistä hyvä vire kumpuaa?

– Vaikea sanoa, mistä maalit johtuvat. Viime peleissä yhteistyö ketjukaverien kanssa on toiminut hyvin ja teimme paljon maaleja. Ja totta kai maalit antavat lisää itseluottamusta.

Onko olosi valmiimpi ennen kautta kuin vuosi sitten?

– Olen ehkä vähän paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten ja tulokaskausi on takana. Jokainen pelikausi tuo myös mukanaan ripauksen malttia.

Mitkä ovat tavoitteesi tällä kaudella?

– En ole miettinyt mitään maalimääriä. Yritetään menestyä joukkueen kanssa ja pyrin vakiinnuttamaan pelipaikkani jengissä. Kovaa työtä se vaatii, meillä on kova kilpailu pelipaikoista.

Entä joukkueen tavoite?

– Olemme asettaneet tavoitteen, mutta se pidetään joukkueen sisällä

Millainen on kauden 2014-15 HIFK verrattaessa viimevuotiseen?

– Jokainen joukkue on ainutlaatuinen, eikä vertailua pidä tehdä. Meillä on nyt hyvä joukkue koossa ja lähdemme kauteen luottavaisina.

Mitkä joukkueet taistelevat tällä kaudella mitaleista ja kuka voi yllättää?

– En halua ottaa kantaa muiden pelaamiseen. Ainakin me teemme kaikkemme jokaisessa matsissa, että olemme mukana pelaamassa mitaleista.