Jokereiden Jani Rita: ”Tämä kausi on ollut mahtava mahdollisuus mulle”

Jokereiden pudotuspelitaival jatkuu maanantaina TsSKA Moskovaa vastaan. Kaksi ensimmäistä ottelua päättyi moskovalaisten voittoihin ja nyt Jokereilla on lähes pakkovoiton paikka, kun sarja jatkuu Hartwall Arenalla.

Jokerit ja TsSKA ovat pelanneet tiukkoja kamppailuja niin pudotuspeleissä kuin runkosarjassa. Toinen ottelu tosin hieman revähti ja TsSKA voitti lukemin 4-0. Helppoa peliä ei maanantainakaan ole luvassa, sillä vastassa on hyvin taitava joukkue.

– Hyvin luisteleva ja työteliäs joukkue on heillä ja siinä pitää olla tosissaan valmis luistelemaan ja olemaan yhdellä yhtä vastaan kamppailuissa vahvoja. Siellä on hyviä venäläisiä kiekkotaitureita Radulovista alkaen, tietää Jokereiden pitkäaikainen hyökkääjä Jani Rita.

Rita oli Liigassa Jokereiden vakiokokoonpanon miehiä, mutta tänä vuonna ei pelipaikka ole ollut kirkossa kuulutettu. Mies on päässyt pelaamaan puolissa otteluista. KHL oli Ritalle täysin uusi tuttavuus, kun syksyllä Jokerit alkoi sarjassa pelaamaan.

– Mä en ollut seurannut ollenkaan KHL:ää ennen tätä kautta. Ei mulla silti ollut mitään erityisempiä odotuksia sarjasta. Samalla tavalla tein kesätreenit kuin muinakin kausina. Koitin olla mahdollisimman hyvässä kunnossa kun kausi alkoi ja katsoa mitä tulee eteen, Rita paljastaa.

KHL ei suunnitelmissa

Jani Rita on pelannut urallansa useamman kauden Pohjois-Amerikassa ja Edmonton Oilersin varaukselle kertyi NHL:ssä 66 ottelua. Kuten useimmat Pohjois-Amerikassa uraa yrittäneet ja Eurooppaan palanneet, ovat siirtyneet KHL:ään pelaamaan, ei Rita ollut sitä suunnitellut.

Venäjä ei houkutellut Ritaa (AOP)

Venäjä ei houkutellut Ritaa (AOP)

– Ei se mitenkään ole mielessä ollut, että Jokereiden kautta tulisi se mahdollisuus KHL:ää päästä pelaamaan. En mä muuten olisi varmaan lähtenyt Venäjän liigaan jonnekin Venäjälle pelaamaan. Kuitenkin perheellinen mies ja haluan olla perheeni lähellä, niin ei se olisi tullut kysymykseenkään mulle, Rita myöntää.

Pelaaminen KHL:ssä on miellyttänyt jokerikasvattia ja mies on ollut tyytyväinen saadessaan mahdollisuuden pelata maailman toiseksi kovimmassa sarjassa. Vielä erityisemmäksi tilanteen tekee se, että seurana on hänelle rakas Jokerit.

– Tämä kausi on ollut mahtava mahdollisuus mulle ja hienoa, että on saanut olla mukana. Todella monta vuotta olen Jokereissa pelannut ja on mukavaa, että olen saanut olla osana viemässä Jokereita maailmalle, Rita iloitsee.

Jokerit hoitanut asiat hyvin

Matkustaminen ympäri Venäjää ja itäistä Eurooppaa on hyvin eksoottista, mutta myös rankkaa puuhaa. Matkakilometrejä on joukkueelle kertynyt lukuisia. Homma olisi vielä rankempaa, mikäli takana ei olisi loistavaa organisaatiota.

Ritan sopimus päättyy eikä tietoa tulevaiuudesta (AOP)

Ritan sopimus päättyy eikä vielä ole tietoa tulevaiuudesta (AOP)

– Jokereiden johto on hoitanut tosi hyvin. Kaikki asiat on otettu hyvin huomioon ja olemme olleet hyvissä hotelleissa sekä Finnair lentää meidät omalla koneella. Ruoat ovat viimeisen päälle. Kaikki on valmiiksi mietitty ja homma toimii. Pelaajien ei tarvitse muuta miettiä kuin pelaamista ja treenamista sekä lepoa, Rita kehuu.

Liigaan verrattuna pelimatkat ovat olleet pidempiä, mutta sitä on helpottanut edellä mainitut seikat. Pelillisesti Rita näkee, että yksilötaito on parempaa KHL:ssä kuin Liigassa. Siitä huolimatta Rita ei kaipaa kotoista Liigaa. Hänen sopimuksensa päättyy tähän kauteen eikä hän vielä ole tulevaisuuttaan ehtinyt miettiä.

– Kesällä on aikaa katsoa mitä tapahtuu, nyt keskitytään näihin playoffseihin, Rita sanoo.

Nähtäväksi jää palaako Rita takaisin Liigaan vai jatkuuko ura Jokereiden KHL-joukkueessa. Todennäköistä on kuitenkin, että jos ura KHL:ssä jatkuu, se jatkuu nimenomaan Jokereissa.

Jokerit kohtaa TsSKA Moskovan Hartwall Arenalla maanantaina kello 18:30. Ottelua voi seurata Viasat Hockey Finland-kanavalta sekä Viaplaysta.