Jääkiekkokierroksen kärkiottelu Turussa

Kärppien ja JYPin jälkeen vähiten maaleja päästäneet joukkueet kohtaavat Turussa. HPK ei ole voittanut turkulaisia tällä kaudella. Kääntyykö kurssi?

TPS lähtee otteluun sijalta kolme ja HPK:n sijoitus on viides. Turkulaisten kauden heikoin jakso osui tammikuun alkuun, jolloin perättäisiä tappioita tuli peräti viisi. Tämän vastapainoksi kaudella on ollut monta hyvää jaksoa, jolloin voittoputkien keskellä on tullut vain satunnaisia tappioita. HPK:lla kausi on ollut ailahtelevaisempi, mutta etenkin hyvän maalivahtipelin kautta joukkue kääntää tiukkoja otteluita voitoiksi.

Liigan avauskierroksella TPS voitti Kerhon kotihallissaan 2-1 jatkoajan jälkeen ja Hämeenlinnassa lukemat olivat 5-4 TPS:lle. Kaapo Kakko on viimeistellyt tällä kaudella kolme maalia HPK:n verkkoon ja hän on ollut kauden tehokkain maalintekijä tässä otteluparissa.

HPK:n suurin ilonaihe on ollut hyökkääjä Teemu Turunen, joka johtaa koko liigan pistepörssiä. Turusen lisäksi leveyttä löytyy myös alempaa, sillä peräti kuusi pelaajaa joukkueesta on viimeistellyt vähintään kymmenen maalia ja yli 20 tehopisteen miehiä on myös kuusi. Takalinjoilla Emil Larmi, tilastojen valossa liigan 3. paras maalivahti, kantaa suurimman torjuntavastuun.

TPS:n huolena ovat loukkaantumiset, sillä kärkihyökkääjistä Ilari Filppula ja Otto Nieminen ovat telakalla. Myös joukkueen tehokkain puolustaja Ilkka Heikkinen on sairastuvalla. Kaikkiaan kuusi pelaajaa puuttuu turkulaisten vahvuudesta.

Turkulaisten viisikot ovat repaleisina uusissa kokoonpanoissa, joten yhteinen peliajatus ei ole paras lähtökohta illan otteluun. Kerholta puuttuu kaksi tehokasta maalintekijää Markus Nenosen ja Philippe Cornetin muodossa, mutta muuten joukkueen runko on pääosin kasassa.

Kymmenestä edellisestä ottelusta hämeenlinnalaisryhmä on hävinnyt vain kolme, joten se lähtee pienen etulyöntiaseman turvin hakemaan pisteitä Turusta, ehjemmän kokoonpanonsa turvin.

Kansikuva: AOP