Jääkiekon SM-liiga: HIFK – SaiPa -otteluraportti 31.1.2019

1. Erä:

SaiPa avasi ensimmäisessä erässä maalihanat ylivoimalla ajassa 6.13, kun Ryan O´Connor istui kaksiminuuttista kampituksesta. Elmeri Kaksosen matala laukaus oikean b-pisteen kaarelta ohitti Atte Engrenin. Syöttöpisteet Brenden Kichtonille ja Micke Saarelle.

SaiPa tekee lukemiksi 0-2 ajassa 18.24. Brenden Kichton laukoo kiekon taktisesti Engrenin takapatjaan ja kiekko tulee suoraan Micke Saarelle, joka viimeistelee puolityhjään maaliin.

Juhani Tyrväisen ketju kaventaa tilanteeksi 1-2 ajassa 19.17. Joonas Lyytinen tukee hienosti hyökkäystä ja neljän syötön ketjun jälkeen Joonas Rask iskee kavennusmaalin. Syöttöpisteet Juhani Tyrväiselle ja Juha Jääskälle.

2. Erä:

Kuusi minuuttia ennen toisen erän loppumista SaiPan Kasperi Torikka kaataa keskialueen avojääpommilla Jasse Ikosen ja Teemu Eronen suuttuu tästä. Eronen huitaisee poikittaisella mailalla kahdesti SaiPan pelaajaa ja kuittaa itselleen kaksiminuuttisen. Taklauksesta sisuuntunut HIFK jakaa alivoiman aikana muutaman painavan taklauksen SaiPan pelaajiin.

Erosen jäähyn päätyttyä HIFK tasoittaa pelin 2-2:een Joonas Raskin illan toisella maalilla. Syöttöpiste Anton Lundellille. Heti perään SaiPan Mikael Kuronen saa estämisestä jäähyn, jonka aikana SaiPa karkaa 2vs1-ylivoimahyökkäykseen. Engren ryöstää uskomattomalla torjunnalla SaiPalta johtomaalin.

Valmentaja Tero Lehterän kiekkokontrolliin perustuva pelitapamuutos on näkynyt rauhallisuutena lappeenrantalaisten pelissä ja HIFK pyrkii rikkomaan sitä oikea-aikaisella paineella.

3. Erä:

HIFK on ollut aloitteellisempi kolmannessa erässä ja SaiPa on joutunut enemmän puolustamaan. Erän puolivälin kohdalla helsinkiläiset ovat tehdä maalin, sillä kiekko osuu Tuohimaan maalin etutolppaan ja kiertää ylärimaa pitkin maalin toiselle puolelle. Ei kuitenkaan maalia.

SaiPa saa tilaisuuden siirtyä johtoon, kun Frans Tuohimaan päälle ajetaan ja Juho Jääskä saa tästä kaksiminuuttisen. Yleisö käy kuumana ja viheltää SaiPalle, koska Tyler Morleyn maila osui aloituksen jälkeen Micke-Max Åstenin leukaan ja vihellystä ei kuulunut.

Mikael Kuronen saa illan toisen jäähynsä kampituksesta ja HIFK lähtee yrittämään johtomaalia. Teemu Eronen laukoo Joonas Raskin syötöstä matalan laukauksen ja se yllättää Tuohimaan. Juhani Tyrväiselle toinen syöttöpiste.

Peliaikaa on jäljellä alle kaksi minuuttia ja SaiPa ottaa maalivahdin pois, kun aikaa on 54 sekuntia. SaiPa ei saa enää maalipaikkoja ja HIFK vie kolme pistettä, nousten sarjassa viidenneksi.