HPK:n kevään maaliruisku haluaa jatkaa komeaa uraansa: ”Siihen tarvitsen joukkueen”

HPK palautti viime kaudella uskottavuutensa Liigassa, kun se pelasi vahvan runkosarjan, joka oikeutti suoraan puolivälieräpaikkaan. Tie pudotuspeleissä kuitenkin tyssäsi kyseiseen vaiheeseen, kun JYP pudotti hämeenlinnalaiset huiman sarjan päätteeksi vasta seitsemännessä ottelussa.

HPK oli toimiva sekoitus kokeneita liigapelaajia ja nälkäistä nuoruutta. 38-vuotias hyökkääjä Eero Somervuori edusti kokemusta ja oli arvokas pelaaja joukkueelleen kevään tullen. Somervuori kertoo Faneille.comin haastattelussa, että HPK jää taakse, mutta uran on tarkoitus jatkua.

– On tässä treenailtu pikkuisen koko ajan.

– Tarkoitus on jatkaa pelaamista, mutta tässä lajissa siihen tarvitsen joukkueen. Täytyy nyt katsella, löytyykö kiinnostusta, ja jos löytyy, niin mistä. Sen mukaan mennään, Somervuori pohtii.

Jokereissa ja Kärpissä kertaalleen urallaan Suomen mestaruuteen yltänyt laitahyökkääjä aikoo olla avoin kaikille tarjouksille. Seitsemän kautta ulkomaan sarjoissa pelannut Somervuori voisi siirtyä vaikka ulkomaille, jos sopiva joukkue löytyisi.

– Ihan joka paikasta etsin joukkuetta. Aika hiljaista tuntuu olevan, mutta täytyy jatkaa katselua.

Somervuori oli elementissään kevään pudotuspeleissä ja summasi tehot 4+1 kivenkovaa JYPiä vastaan seitsemässä ottelussa, ollen joukkueensa paras maalintekijä. Vahva kevät on yksi iso syy, miksi Järvenpäässä syntynyt pelimies haluaa vielä lisää otteluita vyölleen.

– Kevät vaikutti varmasti. Runkosarja oli aika raskas, johon vaikutti moni asia, mutta pudotuspeleissä peli kulki hyvin. JYP oli tosi kova joukkue, mutta pysyin hyvin vauhdissa mukana, vaikka vauhti oli peleissä todella kova. Olisi sitä mielellään pidemmälle vielä pelannut, mutta siihen pitää olla tyytyväinen, että pystyin tekemään tulosta. Siitä jäi hyvät fiilikset, jonka vuoksi tahdon vielä pelata.

Kansikuva: All Over Press