Jatkuuko venäläistykin show?

Helsingin IFK marssii tänään kotikentälleen Nikolai Goldobinin johdolla, kun vastaan asettuu nousujohteisesti pelannut HPK. Liigassa pelataan tänään kolmen ottelun kierros.

Liigan seuratuin pelaaja on tällä hetkellä 19-vuotias venäläislupaus Nikolai Goldobin, joka tahditti HIFK:n lauantaista TPS-voittoa tehoin 1+1. Taitava hyökkääjä oli äärimmäisen tärkeä kiinnitys helsinkiläisille, sillä punanutuista puuttuu puhtaita pelintekijöitä, joka on näkynyt joukkueen ylivoimapelissä.

Heikko erikoistilannepelaaminen onkin ollut yksi syy, miksi HIFK ei ole liitänyt samanlaisessa lennossa kuin alkukauden otteluissa. HIFK voitti TPS:n viime ottelussaan varsinaisella peliajalla, mutta sitä ennen joukkue ei pystynyt neljään otteluun saalistamaan täyttä pistepottia.

HIFK:n viisikkopelaaminen on ollut hyvää, mutta erikoistilannepelaamisessa on suuria ongelmia. HPK on taas puolestaan pelannut nousujohteisesti ja Kerhon ylivoimapeli on pyörinyt näyttävästi. Tässä onkin Kerhon vahvuus tänään, kun HIFK on kompastellut alivoimapelissään.

HPK:n alkukauden ottelut olivat heikkoja, mutta viimeisen viiden ottelun aikana hämeenlinnalaiset ovat poistuneet kaukalosta neljä kertaa voittajina. Nyt joukkue on kahden ottelun voittoputkessa, sillä HPK kaatoi Ässät ja JYPin varsinaisella peliajalla viime viikolla.

Jäähyt ratkaisevat

HIFK on 5 vs. 5 -pelissä vierailijoita edellä, sillä joukkueen puolustuspeli toimii omassa päässä ja keskialueella mainiosti. Lisäksi HIFK:llä on neljä vahvaa kenttää, jotka kaikki pystyvät tehoilemaan hyökkäyspäässä. Jotain kertoo sekin, että Jasse Ikonen ja Thomas Nykopp ovat helsinkiläisten parhaimmat pistemiehet.

Kysymys kuuluukin, kuinka paljon HPK saa tänään pyörittää ylivoimaa? HIFK on jäähyillyt alkukauden otteluissa liikaa, mikä on turhan usein kostautunut. HPK:lla on heittää todella kovia pelaajia erikoistilanteisiin, sillä Kerhon ykkös- ja kakkoskenttä ovat olleet todella kovassa vedossa viime aikoina: Uutta nousua tekevät Eero Somervuori ja Jesse Saarinen häärivät ykköskentässä Marek Viedenskyn kanssa ja kolmikon peli on sujunut upeasti.

Lisäksi Zach Hamill on ollut tehokas kakkoskentässä ja duunariosastoltakin on tullut onnistumisia, joten voidaan puhua melko laajasta ratkaisukyvystä.

HIFK-veskari Ville Husso on ollut totutun hyvä alkukauden aikana ja häneltä vaaditaan varmasti tänäänkin huippupeliä, mikäli kotijoukkue mielii voittaa tänään. Kerhon maalinsuulla seisoo tänään kakkosmaalivahti Joni Myllykoski.

Seuraa heitä:

Nikolai Goldobin: Taitohyökkääjä näkee kentän loistavasti ja jakaa loistavia passeja hyökkäyspäässä. Lisäksi taitaa myös maalinteon. Erittäin tärkeä lisä HIFK:n ylivoimapeliin, mutta oliko ensimmäisen ottelun onnistumiset vain alkuhuumaa?

Eero Somervuori: Entinen HIFK-hyökkääjä on saanut uuden alun uralleen Hämeenlinnassa. HIFK:ssä suoritukset olivat ajoittain surkeita, eikä peli kulkenut. Somervuorella on varmasti näytönhaluja ex-työnantajansa suuntaan.

Arvio:

HPK:n vieraskerroin on tänään neljän tuntumassa, mikä kuulostaa liian isolta. Tämä kuitenkin kelpaa vedonlyöjille, sillä HPK:n voitto varsinaisella peliajalla ei olisi suuren luokan ihme.

Veikkaus: Kerho hakee vieraspisteet lukemin 4-3.

Kierroksen muut ottelut:

  • Kärpät-Lukko
  • Ilves-KalPa

Kierros starttaa kello 18:30 ja voit seurata otteluita Ruutu.fi -palvelusta tai Nelonen Pro -kanavilta.