Jukka Voutilainen: ”Ylivoimalla minä niitä pinnoja teen”

KalPa on aloittanut Liigassa vakuuttavasti syksyn ja löytyy sarjataulukosta sijalta kolme. Joukkue on kerännyt yhteensä seitsemän pistettä kolmella voitolla ja ei ole siis hävinnyt vielä peliäkään. Joukkueen tähtihyökkääjä Jukka Voutilainen on myös ollut tyytyväinen joukkueen suorittamiseen.

– Hyvin on lähtenyt käyntiin. Olemme pelanneet hyvin ja suurilta osin hallinneet pelejä. Toki kolmen pisteen voittoihinkin olisi ollut molemmissa jatkoaikapeleissä mahdollisuus, Voutilainen kertoo.

Voutilainen on aloittanut vahvasti myös henkilökohtaisella tasolla pisteiden valossa. Koossa on jo 2+2 tehot.

– Ylivoimalla minä niitä pinnoja teen. Siellä on vahvuuteni, Voutilainen paljastaa.

Viime kaudella KalPa oli sarjan viimeinen keräten vain 51 pistettä runkosarjassa. Nyt joukkueessa on kuitenkin eri meininki vaisun kauden jälkeen.

– Tiettyjä asioita on muutettu, kuten kesä- ja jääharjoittelu. Pelityylimme on tällä hetkellä aika erilainen, kuin muilla. Kun homma ei toimi, pitää siihen reagoida. Me pelaajat ja valmmennus teimme siis muutoksia, koska kaikki sitä halusivat, Voutilainen kertoo.

Viime kaudella Voutilainen päästettiin kauden lopuksi lainalle Tapparaan. Siellä mies pääsi pelaamaan finaaleissa saavuttaen hopeisen mitalin.

– Kiitos KalPalle ja Tapparalle viime kaudesta. Oli ihan kiva päästä pelaamaan playoffseja. Finaaleista ei jäänyt mitään hampaankoloon, vaan lähinnä positiiviset muistot. Tällä kaudella haluan auttaa kuitenkin KalPan pudotuspeleihin ja henkilökohtaisia tavoitteita minulla ei ole. Haluan vain pystyä antamaan jotain joukkueelle ja uskon, että se tulee juuri ylivoimien kautta.

KalPa on päässyt tällä kaudella pelaamaan myös CHL:ssä. Voutilainen syttyy kuitenkin Liiga-peleille huomattavasti enemmän.

– Henkilökohtaisella tasolla Liiga-pelit ovat edellä muita. CHL-pelit ovat hyviä harjoituspelejä ja kovia pelejä toki kaikki. Toivottavasti sarja kehittyy vielä. CHL on kyllä paremmin järjestetty kuin edeltäjänsä, Voutilainen myös kehuu.

Seuraavassa ottelussa vahvassa vireessä olevat kuopiolaiset matkaavat Turkuun TPS:n vieraiksi.

– Turussa on vissiin kaukaloa pienennetty, joten tulee suoraviivainen peli. Olemme pelanneet nyt vieraissa hyvin ja uskon, että pelaamme jälleen. Selkeät aseemme ovat syöttäminen, liikkuminen ja taistelu, Voutilainen kiteyttää.