JYP ei ole piitannut loukkaantumisistaan – jatkuuko voittoputki?

Jyväskylän JYP on tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa, vaikka joukkue kärsii isoista loukkaantumisongelmista. Illan ainoassa Liiga-kamppailussa kohtaavat JYP ja Lukko.

JYP oli ennen viime viikkoa tappioputkessa, mutta kelkka kääntyi nopeasti: JYP voitti kaikki kolme otteluaan viime viikolla, vaikka kokoonpano täyttyi lukuisista Mestis-miehistä.

Vakuuttavin voitto irtosi sunnuntaina Oulusta, kun hurrikaanit hakivat 3–0-voiton hallitsevalta Suomen mestarilta. Henri Kanninen iski kaksi osumaa ja Joose Antonen yhden. Kaiken lukkona hääri maalivahti Veini Vehviläinen, 18, joka nollasi Kärpät upealla pelillä. Koko kolmikko on kasvatettu JYP Akatemiassa, mikä kertoo jyväskyläläisen kiekkopolun toimivuudesta.

Tuo kyseinen kiekkopolku on tällä hetkellä JYPin elinehto. Keskisuomalaisten riveistä puuttui sunnuntaina 11 pelaajaa ja alkukauden aikana joukkueessa on ollut kokoajan loukkaantumisia. Tämä on luonnollisesti näkynyt pelissä ja tuloksissa, mutta JYP osoitti viime viikolla pärjäävänsä myös tiukassa paikassa.

Peli ei ole vieläkään kaunista, mutta JYPin taisteluilme ja toimiva puolustuspeli ovat mahdollistaneet voittoputken.

JYPin illan vastustajakin on putkessa, nimittäin tappioputkessa. Rauman Lukko lähtee tänään Jyväskylään hakemaan pitkästä aikaa voittoa, sillä viimeisin voitto on kahden viikon takaa. Viiden ottelun tappioputkessa matkaava raumalaislauma on saalistanut kahden viikon aikana vain yhden runkosarjapisteen, mikä kertoo kaiken oleellisen Lukon pelistä.

Viimeisin tappio tuli viime tiistaina, kun IFK vieraili Raumalla hakien 3–1-voiton. Lukolla oli omat paikkansa, mutta tehottomuus vaivasi kotijoukkuetta pahemman kerran. Lukko otti tyhmiä jäähyjä ja nukahteli omassa päässä. Avainpelaajat eivät ole olleet entisellään, sillä esimerkiksi Toni Koivisto on kolmen ottelun pisteettömässä putkessa. Lukko onkin tehnyt kahdessa viime ottelussaan vain kaksi maalia, jotka ovat molemmat merkitty Janne Lahdelle. Lahti onkin ollut raumalaisten harvoja pirteitä esiintyjiä viime otteluissa.

Lukolta vaaditaan tänään selvästi parempia otteita, mikäli se haluaa taistella voitosta. Joukkueessa on loistavia yksilöitä, joille maalinteon pitäisi olla jokailtaista hommaa, mutta käsijarru on jäätynyt kiinni talven yllätteässä raumalaiset. JYP on saanut helpottavia voittoja, mikä näkyy vapautuneisuutena. Kotijoukkue pelaa ärsyttävää kiekkoa eikä raumalaisilla ole tänään paljoa tilaa veivata pikkumustan kanssa, joten Lukon tappioputken jatkuminen ei olisi kovin suuri yllätys.

Arvio:

Mikäli Lukko saa ylivoimapelinsä kuntoon, tulee se viemään illan ottelun. Vieraat tarvitsisivat heti pelin alkuun onnistumisia, jotta tuska ei kasvaisi liian isoksi. JYP pitää viisikkopelissä raumalaiset pois paikoilta, mutta liialliseen jäähyilyyn ei ole varaa. Kun Lukko aikansa jauhaa ylivoimaa, tulee se myös onnistumaan. Koska Liigassa nähdään kokoajan yllättäviä lukemia ja putket ovat tehty katkaistavaksi, tulee Lukko viemään loukkaantumisten runtelemaa keskisuomalaispoppoota maalein 3–2.

Ottelu alkaa kello 18. 30 ja voit seurata kamppailua Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.

Kansikuva: All Over Press