Jyväskylässä riittää panosta – kärkikamppailusta tulossa mahtava näytös

Liigan lauantain kierroksella tahkotaan kuusi kamppailua. Kierroksen kärkiottelu pelataan Jyväskylässä, missä JYP ja Kärpät mittaavat paremmuuttaan.

Illan ottelusta on tulossa erittäin mielenkiintoinen näytös, jonka panokset ovat isot: Kärpät johtaa runkosarjaa kahdeksan pisteen turvin – Kärppien ja JYPin välinen ero on puolestaan yhdeksän pistettä. Molemmilla joukkueilla on jäljellä 12 ottelua runkosarjassa, joten illan kamppailu voi olla hyvinkin ratkaiseva runkosarjan voiton kannalta.

JYP on oikeastaan potentiaalisin haastaja ykköspaikasta, vaikka KalPa ja HIFK ovatkin näiden joukkueiden välissä sarjataulukossa. JYP on kuitenkin kokonaisuudessaan erittäin kova paketti, ja mikäli kotijoukkue pystyisi tänään raapimaan oululaisilta täydet pisteet, olisi näiden joukkueiden välinen ero enää kuusi pistettä.

Vielä tammikuussa kuusi pistettä olisi näyttänyt isolta ja jopa mahdottomalta erolta, mutta Kärppien viime aikaiset otteet ovat osoittaneet hallitsevan mestarin haavoittuvaisuuden, joten ero olisi täysin kurottavissa. Kolikon kääntöpuoli onkin täysin erilainen: mikäli vierasjoukkue ottaa tänään täydet pisteet, on ero jo 12 pistettä ja näin ollen voittomaljan voisi melkein jo ojentaa Pohjoisen suuntaan – vaikka edelleenkin HIFK  ja KalPa olisivatkin taistelussa mukana.

Kotijoukkue on hävinnyt viimeisen viiden ottelunsa aikana vain kerran ja hurrikaanit ovat kieltämättä kotikentällään erittäin kova vastus, vaikka joitain kauneusvirheitä on sattunutkin pitkän kauden aikana. Kokonaisuudessaan JYPin meno on ollut hyvää ja sen hyökkäysosasto on ajoittain ollut koko sarjan vaarallisin.

Kärpillä on taas ollut yllättäviä ongelmia: joukkue on saalistanut viimeisestä neljästä ottelustaan kaksi voittoa ja vain neljä runkosarjapistettä. Oululaisten viimeisin kolmen pisteen ilta oli tammikuun lopulla, joten nälkä on varmasti jo suuri. JYPin etua vielä ajaa se fakta, että Kärpät pelasi vielä eilen Oulussa häviten Tapparalle maalein 2-4. Kotijoukkue vietti puolestaan huilipäivää ja latasi akkujaan lauantain kärkikamppailuun.

Kaspar ja Maxwell saapuivat pelastamaan

Kärppien ympärillä pyöri vielä alkuviikosta muutamia kysymysmerkkejä kevään kannalta: miten riittää keskushyökkääjäosasto? Onko hyökkäyksessä tarpeeksi kokemusta ja laajuuttaa? Vastaus näihin saatiin kuitenkin keskiviikkona, kun Kärpät julisti hankkineensa KHL:stä Lukas Kasparin ja Ben Maxwellin. Tämän kaksikon piti pelata jo eilen, mutta debyytti siirtyi Jyväskylään.

Kaspar ja Maxwell vahvistivat Kärppiä niin paljon, että joukkueen hyökkäys näyttää jo melkeinpä naurettavan kovalta. Joonas Kemppaisen, Joonas Donskoin ja Julius Junttilan kentällinen on Liigan vaarallisimpia, Esa Pirnes, Mika Pyörälä ja Ivan Huml muodostavat niin ikään kovetun vitjan sekä nyt oululaisilla on vielä kentällinen, jossa todennäköisesti pelaavat Maxwell, Kaspar ja Patrcik Davis.

Kyseessä on harvinaisen nimekäs hyökkäys, ja Kasper-Maxwell-kaksikon saapuminen Ouluun saattoi myös ratkaista runkosarjan voiton Kärpille.

JYPillä on heittää vasta-argumentti tähän: kotijoukkueen hyökkäys on ollut erittäin tehokas ja onnistunut laajalla rintamalla, vaikka nimet selässä eivät ylläkään oululaisten tasolle. Eric Perrin on tehoillut ykköskentässä mallikkaasti ja tuonut muun muassa Tuomas Pihlmanin peliin aivan uudenlaista säpinää.

Jani Tuppurainen, Anssi Löfman ja Markus Hännikäinen ovat puolestaan olleet toimivin kolmikko ja muodostaneet äärimmäisen vaarallisen kentällisen.

Seuraa heitä:

Eric Perrin: Konkari se jaksaa iskeä vuodesta toiseen tehopisteitä tauluun. On jälleen ehdolla pistepörssin voittajaksi eikä olisi suuri ihme, mikäli Perrin tämän tittelin nappaisi. Todella tärkeä pelaaja Jyväskylässä – myös kentän ulkopuolella.

Kaspar-Maxwell-kaksikko: Molemmat ovat ihastuttaneet Kärpissä ennenkin ja näyttäneet tasonsa. Tehneet myös KHL:ssä kovaa jälkeä, joten näiltä herroilta voidaan odottaa suurtekoja kevään aikana oululaispaidassa.

Arvio:

Tänään tulee vauhdikas ja tunnerikas ottelu, jossa nähdään myös maaleja. Laadukkaat hyökkäysosastot takaavat viihdyttävän pelin, mutta suuria tasoeroja tuskin nähdään. Joukkueet ovat pelanneet aiemminkin tällä kaudella tasaisesit yhteen ja jatkoaika ei olisi tänäänkään suuri ihme.

Veikkaus: JYP voittaa voittomaalikilpailussa 4-3.

Kierroksen muut ottelut:

  • Blues-Tappara
  • Ilves-Lukko
  • SaiPa-KalPa
  • Sport-Pelicans
  • TPS-Ässät

Kierros alkaa kello 17 ja voit seurata otteluita Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.