Kääntääkö kapteeni SaiPan kelkan?

Liigan ainut ottelu pelataan tänään Hämeenlinnassa, jossa HPK isännöi SaiPaa.

SaiPa ei ole viime aikoina ollut parhaimmillaan ja joukkueen viimeisestä kolmen pisteen voitosta alkaa olla jo aikaa: viimeisin täysi pistepotti tuli lokakuun alussa, kun lappeenrantalaiset kaatoivat Vaasan Sportin kotikentällään.

SaiPa ei ole missään nimessä pelannut huonosti, mutta suoritukset eivät ole olleet aivan alkukauden tasolla. Tänään joukkue saa kokoonpanoonsa tärkeän lisän, kun kapteeni Ville Koho palaa askiin. Koho pelasi alkuakudella viisi ottelua tehoin 1+1, kunnes loukkaantui. Miehen panos on joukkueelle suuri ja pelkästään hänen tuoma johtajuus kaukaloon ja pukuhuoneeseen voi kääntää joukkueen kurssia.

Kohon panosta tarvitaan tänään roimasti, sillä kotijoukkue HPK on yltynyt kovaan vireeseen – Kerho on noussut sarjataulukossa surkean alun jälkeen jo seitsemänneksi ja matkaa neljän ottelun voittoputkessa. HPK on hävinnyt viimeisen kymmenen ottelun aikana vain yhden varsinaisella peliajalla, mikä kertoo hämeenlinnalaisten vireestä.

HPK:lta on löytynyt hyökkäyspäästä paljon tehoja, sillä useampi pelaaja on löytänyt aivan uuden vaihteen uralleen, kuten kultakypärä Jesse Saarinen, joka on iskenyt tehot 5+11=16. Myös Kerhon ulkomaalaiset ovat olleet isossa roolissa: Craig Schira, Marek Viedensky ja Zach Hamill ovat kuuluneet kotijoukkueen parhaimmistoon ja ovat yksi suuri syy HPK:n nousulle.

Jos on Kerhon ulkomaalaiset olleet vahvistuksia, niin ovat SaiPakin – Etenkin Dave Spina on äitynyt kelpo liitoon, sillä mies majailee koko sarjan pistepörssin kolmantena 17 tehopisteellään. Myös Sam Lofquist, David McIntyre ja Brian Salcido ovat olleet vahvasti esillä.

Tänään on luvassa kiekollista ja hyökkäysvoittoista peliä, jonka voittajaa on hankala arvuutella. Yleensä HPK-SaiPa-ottelu kuulostaisi melko tylsältä, mutta tänä päivänä se on kaikkea muuta. Tänään on luvassa loistava näytelmä.

Seuraa heitä:

Ville Koho: Mr. SaiPa on Liigan aliarvostetuimpia pelaajia. Häntä on odotettu ja hän pystyy kääntämään SaiPan kelkan, milloin vain.

Simo-Pekka Riikola: Nuori ja taitava puolustaja on pelannut huikean alkukauden. Väläytellyt jo aiemmilla kausilla potentiaalia, mutta nyt potentiaali on realisoitunut pisteidenkin valossa.

Jesse Saarinen: Taidokas laitahyökkääjä säväytti aikoinaan tulokaskaudellaan Lahden Pelicansinssa. Sen jälkeen kehitys on ollut vähäistä ja ura olikin jo laskusuunnassa, mutta nyt homma kulkee ja Jesse pelaa elämänsä kiekkoa.

Craig Schira: Vuosi sitten Norjasta Suomeen tullut puolustaja on jatkanut siitä, mihin jäikin viime kaudella. Maaginen viivapelaaja, jonka kiekollinen peli hakee vertaistaan. Hyvin paljon samaa kuin SaiPan Riikolassa.

Ottelu alkaa kello 18:30 ja voit seurata sitä Ruutu-palvelun kautta.