Kadonnutta vieraspottia metsästämässä

Liiga-viikon toinen kierros tarjoaa jääkiekkofaneille neljä ottelua, joista Faneille.com keskittyy tänään HIFK-TPS-taistoon.

Uuden valmennusjohdon alaisuudessa pelaava TPS vierailee tänään Helsingissä, missä turkulaisilla on jälleen mahdollisuus saalistaa kauden ensimmäinen täysi pistepotti vieraskentällä. Liigan surkein vierasjoukkue potki Kai Suikkasen viime viikolla pellolle ja nosti hänen tilalleen Miika Elomon, joka luotsasi viime tiistaina turkulaiset CHL-ottelussa voittoon.

Uusi valmennusjohto herättää monesti joukkueen kuin joukkueen ja tiistaina nähtiinkin loistavia otteita TPS:ltä, vaikka ottelun viimeisessä erässä kaikki ei mennytkään täysin nappiin.

HIFK oli myös tulessa tiistaina, kun se kaatoi kotikentällään sveitsiläisen Fribourgin ja eteni CHL:n puolivälierävaiheeseen. HIFK on kärsinyt pahoista loukkaantumisista, mutta joukkue sai tällä viikolla elintärkeän lisän takalinjoilleen, kun Toni Söderholm palasi kaukaloon. Ennen maajoukkuetaukoa HIFK:n otteet olivat jokseenkin ailahtelevaisia, kuten myös tiistaisessa CHL-ottelussa. Parhaana päivänä HIFK on lähes voittamaton, mutta kolikolla on myös kääntöpuolensa. Helsinkiläisten täytyy löytää tasaisuutta otteisiinsa, vaikka loukkaantumiset haittaavatkin työntekoa.

TPS lähti tauolle vielä Suikkasen alaisuudessa ja kaksi viimeistä ottelua ennen taukoa olivat katastrofaalisia: TPS hävisi sekä Sportille että Ässille maalein 5-1.

Laschille apujoukkoja?

TPS:n tärkein hyökkäyspään ase on ollut Ryan Lasch ja hänen varaansa lasketaan täysin Turussa, mikä on yksi suurimmista ongelmista. Joukkueesta ei ole löytynyt laajalla rintamalla tehokkuutta, minkä täytyy muuttua, mikäli TPS haluaa taistella tänä vuonna kärkisijoista.

Radek Smolenak, Lauri Tukonen ja Tero Koskiranta ovat iskeneet tehoja myös hyvään tahtiin, mutta Tukonen on tänäänkin sivussa loukkaantumisen vuoksi. TPS:ssä ei tehty alkukaudella paljon kokoonpanomuutoksia, mutta Elomon myötä kolmikot ovat vaihtuneet. Tällä tavalla haetaan esimerkiksi Matias Soinnulle ja Niclas Luceniukselle tehoja, minkä myötä he saisivat itseluottamuksensa kohdilleen. Sointu ja Lucenius ovat kuitenkin parhaimmillaan erittäin vaarallisia hyökkäyspään nikkareita ja heidän tukensa on TPS:lle tärkeä.

HIFK:lle on sen sijaan tullut onnistumisia laajalla rintamalla, mutta tietyiltä pelaajilta odotetaan tasonnostoa: esimerkiksi Corey Elkins, Joonas Rask ja Mika Partanen ovat olleet tehojen valossa pimennossa, vaikka peliminuutteja on koko kolmikolle kertynyt kiitettävästi.

Kuten sanottua, kotijoukkueella on ollut paljon loukkaantumisia ja tänäänkin kokoonpanosta puuttuvat muun muassa ykköspakki Lauri Taipalus ja hiljaisesti kautensa aloittanut Juuso Puustinen. Söderholmin paluu on kuitenkin erittäin iso asia, sillä ”Söde” tuo johtajuutta kentän lisäksi myös pukuhuoneeseen.

HIFK-maalia vartioi tänään Ville Husso ja TPS:n maalinsuulle astuu Teemu Lassila.

Seuraa heitä:

Toni Söderholm: HIFK-ikoni palasi tiistaina pitkän tauon jälkeen pelikentille ja onnistui siihen nähden oikein hyvin. Varma kiekollinen puolustaja, joka tulee olemaan elintärkeä pelaaja helsinkiläisten pakistossa. Joko maalihanat aukeaisivat tänään?

Matias Sointu: Liukas laitahyökkääjä on jäänyt pieneen rooliin tällä kaudella, vaikka potentiaalia olisi isoihinkin tekoihin. Sointu saa uuden mahdollisuuden uuden päävalmentajan alaisuudessa, mutta käyttääkö Ilves-kasvatti mahdollisuutensa?

Arvio:

TPS:n vierasmeno tulee muuttumaan jossain vaiheessa ja se voi hyvinkin olla jo tänään. Turkulaiset saivat sopivasti itseluottamusta Raumalta ja pelaajat haluavat antaa näyttöjä uuden valmennuksen suuntaan. HIFK on siipirikkoinen ja joukkueen peli  ailahtelee otteluidenkin sisällä, minkä vuoksi Palloseura saattaa ottaa viimeinkin kolme pistettä vieraskentältä. Veikkaajille TPS:n voittokerroin on kokeilemisen arvoinen, mutta niin on myös yli 5.5 maalia.

Veikkaus: TPS voittaa maalein 5-3.

Kierroksen muut ottelut:

• Blues-Kärpät
  • KalPa-Ässät
  • Pelicans-Tappara

Kierros pyörähtää käyntiin kello 18:30, ja voit seurata otteluita Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.