Keskiviikkoilta tarjoaa kaksi Liiga-ottelua – Palaako Kärpät juurilleen?

Liigassa pelataan tänään kaksi ottelua. Kärpät haastaa HPK:n vieraissa ja Tappara isännöi SaiPaa Tampereella.

Kärppien kausi alkoi positiivisissa merkeissä, kun oululaiset kaatoivat Tapparan ja TPS:n, mutta sen jälkeen on ollut ongelmia: Kärpät hävisi sunnuntaina kotonaan HIFK:lle ja eilen tiistaina Tampereella Ilvekselle. Vieraspelireissulla oleva Kärpät ei ole esittänyt pelillistä dominointia, kuten ennen kautta odoteltiin.

HPK:n kausi on sujunut juuri niin kuin odoteltiinkin. Kolmesta ottelusta on tullut kolme tappiota ja yksi runkosarjapiste, minkö ansiosta HPK pitää jumbosijaa hallussaan. Joukkueen verkkoon on isketty peräti 13 maalia alkukauden otteluissa, mikä on luvattoman paljon.

Hämeenlinnalaisilla on ollut suuria puutteita pelissään, mutta hyökkäyspäässä on kuitenkin nähty onnistumisia. Varsinkin Zach Hamill on säväyttänyt ensimmäisissä otteluissaan. HPK pelasi eilen Jyväskylässä, mistä tuliaisina nolla pistettä.

Kumpi herää?

Sanomattakin on selvää, että molempien kausi on mennyt pahasti alakanttiin. Kärppien ulkomaalaiset eivät ole vielä näyttäneet mitää erikoista, mutta omat pojat ovat sen sijaan ottaaneet vastuuta, kuten Julius Junttila tehoin 2+2.

Oululaisten materiaali on laaja, ja joukkueen kokoonpanot ovat eläneet koko alkauden ajan. Tänäänkin Kärppien rosterissa on tehty muutoksia: kovin odotuksin Pohjois-Amerikasta saapunut Nicolas Deschamps siirtyy kakkosen keskelle, kun Joonas Komulainen nappaa ykkösketjusta paikan. Myös superlupaus Jesse Puljujärvi palaa kokoonpanoon ja pelaa neloskentän oikeassa laidassa yhdessä Juho Keräsen sekä Simon Suorannan kanssa. Kärppä-maalilal esiintyy tänään puolestaan Tomi Karhunen.

Kärppien kolmoskenttä on ainoa, johon ei ole koskettu. Junttilan lisäksi ketjussa hyökkäävät Joonas Kemppainen ja Joonas Donskoi. Tämä kolmikko pelasi viime vuonnakin yhdessä ja saavat totutusti kovaa tulosta aikaan.

Zach Hamill (AOP)

Zach Hamill (AOP)

Kotijoukkue HPK ei ole lähtenyt muokkaamana kenttiään sen suuremmin. Maalille palaa suurlupaus Juuse Saros, joka huilasi eilen Jyväskylässä. Muuten HPK:n ketjut ovat pysyneet samana.

Kotijoukkueen ehdoton syömähammas on Zach Hamill, joka on iskenyt kolmessa ottelussa saman verran maaleja ja yhden syöttöpisteen päälle, Taitava hyökkääjä ei ole saanut joukkueeltaan vielä tulitukea tarpeeksi, mutta mikäli tänään mies sitä saa, pystyy HPK haastamaan aneemisen Kärppä-nipun.

Kärpät on pyrkinyt toteuttamaan sitä samaa pelitaktiikkaa, mitä nähtiin viime vuonnakin. Nopeaa ja suoraviivaista peliä neljän kentän voimin, mutta kauden alussa sitä ei olla nähty samoissa määrin. Kärpät todellakin tarvitsee nyt ulkomaalaistensa apua.

HPK on pelannut kohtalaisen hyvin hyökkäyspäässä, mutta puolustuspäässä on ollut ongelmia. Keskialueen puolustuspeli, sekä puolustusalueen puolustuspeli ovat tämän päivän kiekossa kaiken A ja O, mutta nämä osa-alueet eivät Hämeenlinnassa ole vielä toimineet halutulla tavalla.

Arvio:

Kärpät on ollut viime otteluissa hankaluuksissa, mutta tänään Hämeenlinnassa nähdään todennäköisestö herännyt oululaislauma. Kärpät on selvä ennakkosuosikki ja tulee varmasti hallitsemaan kenttätapahtumia. HPK on toki kotonaan vahvempi, eikä varmasti päästä vieraita helpolla.

Veikkaus: Kärpät palaa voittokantaan lukemin 5-2.

Molemmat ottelut alkavat kello 18:30. Voit seurata otteluita Ruutu.fi -palvelun sekä Nelonen pro -kanavien kautta.