Kestääkö lappeenrantalaisten kunto?

HIFK ja SaiPa lyövät tänään hynttyyt yhteen Lappeenrannassa. Liigassa pelataan tänään yhteensä neljä vääntöä.

Kotijoukkue SaiPan viikko huipentuu tänään, kun HIFK saapuu Lappeenrantaan. SaiPa pelaa jo viikon kolmannen ottelunsa, mikä saattaa hyvinkin näkyä tänään myös kaukalossa. Joukkue aloitti urakkansa tiistaina Turussa voitolla ja matkasi seuraavaksi Espooseen, mistä lappeenrantalaiset hakivat voittolaukauskilpailussa ylimääräisen pisteen.

Kolmas ottelu neljän päivän sisään ei ole helppo pala purtavaksi, sillä SaiPa tunnetaan luistelevana joukkueena, jonka peli perustuu kovaan intesiteettiin. Tänään on vielä vastassa kurinalaisesti pelaava helsinkiläislauma, joten kotijoukkueella on edessään raskas urakka.

HIFK pääsee vierasjäälle niin sanotusti tuoreilla jaloilla, sillä joukkue pelasi viimeksi tiistaina kotikentällään. HIFK on voittanut neljästä viimeisestä ottelustaan kolme, mutta kaikki voitot ovat tulleet Helsingissä.

SaiPa sai kauteen hienon startin, mutta sitten tapahtui jotain: joukkue ajautui tappiokierteeseen eikä kolmen pisteen voittoja meinannut tippua. Viime ajat ovat kuitenkin tuoneet valoa tunnelin päähän, mutta edelleenkin täydet pistepotit ovat olleet harvassa. SaiPa pystyy luomaan paljon maalipaikkoja, mutta viimeistely ei ole ollut samalla tasolla kuin alkukaudella.

Kuka pysäyttäisi Spinan?

HIFK:llä on tänään vastassaan Liigan yksi parhaimmista yksilöistä, sillä SaiPan Dave Spina on iskenyt tänä syksyny 13 maalia ja 23 tehopistettä. Taitava pohjoisamerikkalainen on vauhdikas ja kliininen viimeistelijä, joka pystyy ratkomaan otteluita henkilökohtaisella panoksellaan.

Spinan lisäksi voidaan nostaa esiin David McIntyre, joka on pystynyt myös iskemään hyvin tehopistetä. Tämä ulkomaalaiskaksikko on kaikki kaikessa SaiPan hyökkäykselle ja heidän onnistumista vaaditaan tänäänkin, mikäli kotijoukkue haluaa kasvattaa pistesaldoaan.

HIFK-leirissä on voitu huokaista helpotuksesta, sillä joukkueen sairaslista näyttää huomattavasti paremmalta. Juuso Puustinen ja Lauri Taipalus ovat tervehtyneet pelikuntoon, mikä on suuri apu vierasjoukkueelle. IFK:sta löytyy tehoja laajalla rintamalta, mutta kovimmat nikkarit ovat olleet Teemu Ramstedt ja Tomas Zaborsky. Taitava kaksikko tuo varsinkin helsinkiläisten ylivoimapeliin todella pelottavan aseen.

Sen sijaan alkukauden komeetat Jasse Ikonen ja Thomas Nykopp ovat palanneet arkeen eikä pistetehtailu ole enää jatkunut samanlaisena. Kaksikko pelaa hyvää monipuolista kiekkoa, mutta hyökkäyspäässä on ollut hiljaisempaa. Tämä ei ole kuitenkaan koitunut HIFK:lle ongelmaksi, sillä tietyt nimet ovat parantaneet alkukaudesta, kuten Corey Elkins.

Seuraa heitä:

Simo-Pekka Riikola: Nuori kiekollinen puolustaja aloitti kauden mahtavasti, mutta hanat ovat sittemmin tyrehtyneet. Taitava KalPa-kasvatti on näyttänyt edelleen hyviä otteita, mutta ne kuulaiset tehot ovat kadonneet.

Teemu Ramstedt: Mailavirtuoosi on kehittynyt jokaisella osa-alueella ja häneltä nähdään nykyään myös kohtuullisen hyvää kahden suunnan peliä. Parhaimmillaan täysin pitelemätön kiekon kanssa ja miehen itseluottamus on juuri nyt korkealla. Pelaa elämänsä kiekkoa.

Arvio:

HIFK on saanut levätä ja jauhaa kuvioita, kun SaiPa on reissannut ja pelannut. Isännät tulevat varmasti alussa visusti päälle, mutta HIFK on otteluiden lopussa vahva ja ottaa hallinnan.

Veikkaus: HIFK vie jatkoajalla maalein 4-3.

Kierroksen muut ottelut:

JYP-Lukko
Tappara-TPS
Ässät-Ilves

Lapulle kiskotaan seuraavaa (NordicBet):

  • SaiPa-HIFK ML 2 1.81
  • Tappara-TPS 2 2.95
  • Tamperelaiset ottaneet 8 matsia takkiin, joten TPS:n kertoimeen on vain tartuttava. TPS on voittanut kirvesrinnat Tampereella viimeksi marraskuussa 2011, joten nyt on aika korjata tilastot.
  • JYP-Lukko 2 3.40
  • Lukko vienyt 3 joukkueiden viimeistä kohtaamista. JYP on ollut tulikuuma kotonaan, mutta tapahtuiko se nimivahvan Lukon herääminen Kuopiossa kolmannessa erässä. Varmempaa hakevalle alle 5.5 maalia on todennäköinen.
  • Tuplina ja triploina lappu sisään ja pihviä viikonlopuksi palanpainikkeen kera.

Kierros starttaa kello 18:30 ja voit seurata otteluita Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.