Kommentti: Blues taipuu, mutta ei katkea

Blues on saanut kuluvan kauden aikana paljon kuraa niskaansa. Joukkuetta on haukuttu häpeäksi SM-liigalle, mutta espoolaiset ovat ansainneet otteillaan kunnioitusta.

Bluesin tilanteen tietävät kaikki. Käytännössä kaikki muualle kelpaavat pelaajat ovat jättäneet joukkueen ja huomisesta ei ole mitään tietoa. Edellisessä ottelussa HPK:ta vastaan espoolaisten kokoonpanon keski-ikä oli hieman yli 21 ikävuotta. Peräti 15 pelaajaa oli syntynyt vuosina 1993-1999.

Blues nappasi ottelusta voiton. Pahin kilpailija kaatui toistamiseen kahden päivän sisään. Erityisen kauniiksi espoolaisten peliä ei voi kutsua, mutta vain pisteet lasketaan. Varsinkin Espoossa, jossa taistellaan vielä tosissaan pudotuspelipaikasta. Eroa kymmenenteen sijaan on kuusi pistettä, mutta Bluesilla on ottelu vähemmän pelattuna. Käsittämätöntä, mutta totta.

HPK-voitot katkaisivat kymmenen ottelun putken, jonka aikana Blues voitti ainoastaan yhden ottelun. Esimerkiksi tuplaotteluissa HIFK:ta vastaan espoolaiset olivat kaukalossa selvästi niskan päällä, mutta tuloksena oli kaksi karvasta maalin tappiota. Eikä ollut ensimmäinen kerta kauden aikana, kun Blues kaatui maalinteko-ongelmiin. Eikä todennäköisesti viimeinenkään. Bluesin oli pakko voittaa HPK, mikäli pudotuspelihaaveet haluttiin pitää yllä. Sen joukkue myös teki.

Espoolaisia on koeteltu tällä kaudella todella paljon. Nykyiselle kokoonpanolle täytyy nostaa hattu todella korkealle. Blues taipuu, mutta ei suostu katkeamaan.

Bluesin jokainen pelaaja jättää ilta toisensa jälkeen kaikkensa kaukaloon. Espoossa tiedostetaan, että missään muussa joukkueessa yhtä isoa roolia ei olisi tarjolla. Se myös näkyy otteissa.

Myös Jyrki Aholle täytyy antaa vähintään kymmenen pistettä ja papukaijamerkki. Ei varmasti ole ollut helppoa, kun ei ole tiennyt ketä pelaajista ilmestyy seuraavana päivänä hallille. Unettomia öitä on epäilemättä paljon takana. Silti päävalmentaja on saanut piiskattua joukkueeseensa armottoman taisteluasenteen. Aho on keitetty tällä kaudella niin väkevässä sopassa, että 41-vuotias päävalmentaja tulee varmasti pärjäämään seuraavassa pestissään erinomaisesti.

Bluesin pelaajakato ja nykytilanne ovat aiheuttaneet ihan aiheellistakin kritiikkiä ympäri internetiä ja kiekkokatsomoja. Kritiikkiä on kuitenkin turha osoittaa huutelulla espoolaisten kaukalossa taistelevalle joukkueelle. Se ansaitsisi päinvastoin kumarruksen ja taputukset. Todelliset syyt espoolaisseuran kriisiin ovat ihan muualla.

Seuraavaksi Blues kohtaa elintärkeissä tuplaotteluissa Ilveksen. Aho ja kumppanit ovat varmasti jälleen valmiita taisteluun.

Voit seurata SM-liigaa tuttuun tapaan Nelonen Pron kanavilla tai Ruutu -palvelussa.

Kansikuva: All Over Press