Kommentti: HIFK:lta loppuu pian tekosyyt kesken

Lähde Tikin kanssa Floridaan 5 € betsillä – vielä kaksi voittajaa haussa!

HIFK jysäytti sunnuntaina melkoisen pommin, kun joukkue jjulkaisi peräti kolme hankintaa KooKoosta. Viimeistään näiden hankintojen myötä helsinkiläisten on pakko menestyä tänä keväänä.

HIFK:n kausi on ollut todella haasteellinen. Kenties suurimpana mestarisuosikkina pidetyn viime vuoden hopeamitalistin kausi on ollut kuitenkin täydellistä tervanjuontia. Varsinkin viime aikoina vire on ollut poikkeuksellisen heikko ja helsinkiläiset ovat ajautuneet taistelemaan ylipäätänsä paikastaan pudotuspeleissä, vaikka vielä kuukausi sitten joukkue kamppaili pääsystä kuuden parhaan joukkoon.

Punapaidat katkaisivat viiden ottelun tappioputkensa keskiviikkona Mikkelissä. Edellisestä 11 ottelustaan joukkue on voittanut nyt kolme. Helsinkiläiset majailevat sarjataulukon yhdeksännellä sijalla ja eroa viivan alapuolella olevaan ja ottelun enemmän pelanneeseen Jukureihin on seitsemän pistettä.

HIFK on kärsinyt valtavasti loukkaantumisista, mikä eivät ole voinut olla vaikuttamatta sysimustaan kauteen. Tästä huolimatta Liigan suurimmalla pelaajabudjetilla operoivan seuran pitäisi kamppailla aivan muista sijoista. Esimerkiksi maalinteko ja ylivoima ovat tökkineet tasaisen vahvasti läpi kauden kokoonpanosta huolimatta. HIFK on tehnyt vain seitsemän maalia enemmän kuin sarjan vähiten täysosumia tehnyt KooKoo.

Helsinkiläiset vahvistivat sunnuntaina rivejään, kun Kouvolasta pääkaupunkiin suuntasivat Jarkko Malinen, Kai Kantola sekä Ryan O’Connor. Kaupassa toiseen suuntaan siirtyvät punapaidassa varsin vähälle vastuulle jääneet Miro-Pekka Saarelainen ja Panu Mieho.

Malinen napannee ison roolin HIFK:sta. Vahva kahden suunnan sentteri on kärsinyt tällä kaudella loukkaantumisista, mikä on hieman jarruttanut liitoa. Malinen osoitti kuitenkin erityisesti viime kaudella olevansa erittäin hyvä hyökkääjä pääsarjaan, kun sarjanousijan paidassa syntyi 42 pistettä 51 ottelussa. Tällä kaudella maaleja ei ole syntynyt kuin kolme, mutta kaksi vuotta sitten Tapparassa syntyneet 16 osumaa on osoitus miehen potentiaalista. HIFK on kärsinyt sentterin puutteesta läpi kauden ja Malinen täyttää monipuolisena hyökkääjänä tämän roolin erinomaisesti.

Helsinkiläisillä on ollut puutteita myös puolustuksen suhteen eikä marraskuussa lähtenyttä Tommi Taimea oltu paikattu lainkaan. O’Connor oli melkeinpä paras Liigasta saatavilla oleva vahvistus peräpäähän. Kanadalainen on erityisen iso apu ylivoimaan, mutta pärjää erinomaisesti myös puolustuspäässä.

Kantola oli vastaavasti kirsikka kakun päälle. Laitureiden suhteen HIFK:lla on ollut hyvä tilanne, mutta muutamat avainpelaajat ovat olleet enemmän tai vähemmän yössä läpi sesongin. 14 maalia tällä kaudella KooKoolle viimeistellyt Kantola kiristää kilpailutilannetta entisestään eikä vapaailtoihin ole enää varaa.

HIFK:lla oli jo entuudestaan materiaaliltaan yksi sarjan kovimmista nipuista. Kolmen vahvistuksen myötä joukkueen viimeisimmätkin vajeet on paikattu eikä tekosyitä heikkoihin esityksiin enää ole. Katseet kohdistuukin joulukuussa jatkosopimuksen tehneeseen Antti Törmäseen. 46-vuotiaalla päävalmentajalla on käsissään erinomainen palapeli, joista saa kasattua kevättä ajetellen mainion kokonaisuuden. Mikäli peli ei lähde paranemaan ja HIFK:n keväästä tulee pannukakku, niin Törmäsen jatko seurassa on varmasti ison harkinnan alla.

Liiga jatkuu ensi viikolla 20 ottelun voimin ja taistelu pudotuspelipaikoista käy kuumimmillaan.Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press