Kommentti: Kärppien kiri on alkanut

Kärppien syyskausi on ollut haasteellinen ja joukkue on majaillut sarjataulukon häntäsijoilla koko kauden. Kai Suikkaselle on vaadittu potkuja likipitäen ensimmäisiltä kierroksilta lähtien, mutta viime aikoina oululaisten tunnelin päässä on kuitenkin alkanut näkymään valoa. Kärpät on voittanut kuudesta edellisestä ottelustaan viisi ja noussut jo sarjataulukon kymmenen parhaan joukkoon.

Kärppien käyrä lähti nousuun Mikkelissä joulukuun alussa. Oululaiset hakivat sarjanousijalta pisteet maalein 6-1 ja tuolloin moni pelaaja sai pitkästä aikaa tärkeitä onnistumisia. Otteluohjelma on tosin ollut suosiollinen, sillä Kärpät on kohdannut viime aikoina häntäpään joukkueita kotikaukalossaan. Voittoja ei tosin pidä vähätellä, sillä niin monesti Kärpät on syyskauden aikana poistunut kaukalosta tappio niskassaan.

Kurssin muutoksesta saa kiittää erityisesti yhtä pelaajaa. Alkukankeuksien jälkeen Jussi Rynnäs on ollut Liigan paras maalivahti ja pikkumusta on tarttunut erityisen hyvin viime aikoina: marraskuussa 29-vuotiaan maalivahdin torjuntaprosentti oli 95,12 ja joulukuussa toistaiseksi 95,19.

Kärpät on saanut tällä kaudella paljon lokaa niskaansa, ja osittain täysin aiheestakin, mutta joukkueen puolustuspeli on kaikesta huolimatta toiminut varsin moitteettomasti läpi kauden. Oululaiset ovat päästäneet tällä kaudella neljänneksi vähiten maaleja, vain kolme osumaa enemmän kuin vähiten takaiskuja päästänyt HIFK.

Isoin kiitos pienistä takaiskuista kuuluu toki Rynnäkselle, mutta myös muu puolustus on suoriutunut pääosin hyvin. Shaun Heshka ja Lasse Kukkonen ovat kantaneet isoimman vastuun, kun taas osa pelaajista on osittain pakon sanelemana joutunut hieman liian isoon ruutuun. Tämän takia Kärpät kaipaisikin ainakin yhtä vahvistusta puolustuspäähän, jotta joukkue voisi menestyä keväällä.

Vastaavasti hyökkäyspeli on tökkinyt ajoittain todella pahasti, sillä Kärpät on tehnyt vain kahdessa ottelussa enemmän kuin kolme maalia. Pahat avainpelaajien loukkaantumiset ovat luonnollisesti vaikuttaneet tähän, mutta myös muutamat hankinnat ovat menneet pieleen. Kesken kauden saapuneet Niklas Hagman ja Jiri Tlusty ovat jo vaihtaneet maisemaa, mutta sairastuvan tyhjentyessä tilanne alkaa näyttää paremmalta. Esimerkiksi isoin odotuksiin kauteen lähtenyt, mutta alakanttiin pelannut Mikael Ruohomaa palasi kaukaloon pitkän tauon jälkeen edellisessä ottelussa KooKoota vastaan. Ykkösketjusta paikkansa ottanut 28-vuotias sentteri muodostikin Mika Pyörälän ja Jesse Saarisen kanssa kenties Kärppien vaarallisimman vitjan, vaikka onnistumisia ei maalien muodoissa syntynytkään.

Torstaina Kärpät joutuu kovimpaan mahdolliseen testiin, kun joukkue kohtaa Tampereella Tapparan. Kyseessä on iso mittari Kärpille, että miten vahvasti kurssi onkaan kääntynyt. Runkosarjaa on vasta hieman yli puolet pelattuna, joten kaikki on vielä mahdollista. Mikäli oululaiset selvittävät alkukauden vaikeuksien jälkeen tiensä pudotuspeleihin, niin joukkue on varmasti erittäin epätoivottu vastustaja. Suikkasen joukkueet kun ovat useimmiten olleet parhaimmillaan juuri kauden tärkeimmillä hetkillä.

Liigassa pelataan tänään vuoden 2016 viimeinen  kierros, kun paremmuudesta kamppaillaan seitsemällä paikkakunnalla. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelusta.

Kansikuva: All Over Press

Nuorten MM-kisat ovat täydessä vauhdissa ja Nordicbet on luonnollisesti vahvasti kisahuumassa mukana. Tästä pääset nappamaan riskittömän 10 euron vedon kisoihin.