Kommentti: Keskiviikkona lyödään viimeinen naula yhden liigajoukkueen kauteen

Lähde Tikin kanssa Floridaan 5 € betsillä – vielä kaksi voittajaa haussa!

Lukon ja SaiPan kaudet ovat olleet todella synkkiä. Viimeistään keskiviikon jälkeen toisen joukkueen on suunnattava katseet jo ensi kauteen.

Molempien kannattajien keskuudessa on kuitenkin pidempään ollut ajatukset jo ensi syksyssä. Sekä Lukko että SaiPa lähtivät kauteen isoin odotuksin, mutta valtavien pettymysten myötä joukkueet miehittävät sarjataulukon kahta viimeistä sijaa. Myös seurajohdoissa on ollut havaittavissa toivon menettämistä kuluvan kauden osalta, vaikka Lukko yritti vältellä puheita tyhjennysmyynneistä Aaron Gagnonin lähdettyä. Sveisiläislähteet uutisoivat alkuviikosta, että SaiPan ykkösmaalivahti Jussi Markkanen siirtyisi loppukaudeksi Zugin riveihin.

SaiPa ja Lukko kohtaavat keskiviikkona Lappeenrannassa. Tämä kamppailu käytännössä sinetöi toisen joukkueen kauden.

SaiPa on tällä hetkellä sarjajumbona ja joukkueella on 13 ottelua pelaamatta, kun pudotuspeliviivan yläpuolelle on yhdeksän pistettä matkaa. Lukolla on ottelun enemmän pelanneena piste enemmän kerättynä.

Voitolla molemmat joukkueet onnistuisivat pitämään ohkaiset ja näennäiset pudotuspelihaaveet elossa. Vastaavasti tappio käytännössä sinetöisi kauden. Kaksi pistettä ei tässä tilanteessa hyödyttäisi kumpaakaan, vaan molemmat porukat kaipaavat ehdottomasti varsinaisen peliajan voittoja.

Voittokaan ei tosin hirveästi auttaisi. Lukon ja pudotuspeliviivan välissä on kolme joukkuetta, joten mahdollinen pääsy kauden kovimpiin karkeloihin edellyttäisi erittäin paljon apuja muilta joukkueilta ja sopivaa ristiin pelaamista. 2010-luvulla pudotuspeleihin on päässyt alimmillaan 78 pisteellä. Pelkästään tuon rajan saavuttaminen vaatisi Lukolta kahden pisteen keskiarvoa kauden lopuista peleistä.

Täysin toivottomista asetelmista joukkueet eivät keskiviikon kohtaamiseen lähde. Lukko on voittanut edellisestä neljästä ottelustaan kolme, kun joukkue on kuitannut pisteet TPS:ltä, Tapparalta ja HIFK:lta. Raumalaisten piste keskiarvo on ollut Gagnonin lähdön jälkeen ottelua kohden 1,8, kun taas ennen Gagnonin lähtöä keskiarvo oli 1,04. Tähän peilaten kanadalaisen lähtö on tosiaan kääntynyt Lukon eduksi.

SaiPa kävi vastaavasti lauantaina hakemassa täydet pisteet Lahdesta. Kyseessä oli vasta joukkueen toinen voitto edelliseen seitsemään otteluun. Lappeenrannassa on ollut tällä kaudella ilonaiheet vähissä, mutta keskiviikkona olisi sauma saada hieman balsamia haavoille nousemalla pois jumbosijalta.

Kävi keskiviikon kamppailussa miten tahansa, niin Raumalla ja Lappeenrannassa tarkkaillaan varmasti kalenteriakin tarkkaan. Siirtoikkuna on vielä viikon auki ja joukkueissa olisi monia muualle kelpaavia pelureita, joiden kauppaamisella saisi edes hieman täytettyä kauden taloudellista kuoppaa.

Liiga jatkuu tällä viikolla 12 ottelun voimin. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press