Kommentti: Lukon unelma on jälleen koetuksella

Unibet tarjoaa Liigaan kattavan kohdetarjonnan ja 100% ensitalletusbonuksen.

Liigan runkosarjaa on alle kaksi viikkoa ja panokset ovat sen mukaiset. Viimeisestä pudotuspelipaikasta kamppailee peräti viisi joukkuetta ja tämän suhteen ratkaisuja nähtäneen jo tällä viikolla. Yhden joukkueen unelma voi saada pahoja säröjä jo heti tiistaina.

Sport isännöi tiistaina Lukkoa kauden tärkeimmässä kohtaamisessa. Molemmilla joukkueilla on kuusi ottelua jäljellä ja vaasalaiset ovat kaksi pistettä Lukkoa edellä. Sportilla on matkaa pudotuspeliviivan yläpuolelle matkaa neljä pistettä.Vaasalaisen yläpuolella olevat Ilveksellä ja Jukureilla on ottelu enemmän pelattuna, joten Sport nousisi rästipelin voittamalla aivan joukkueiden kantaan kiinni.

Lukolle tappio tiistaina käytännössä murskaisi unelman pudotuspelipaikasta. Raumalaiset ovat pelanneet omia pudotuspelejään jo pitkään ja pysyneet kamppailussa mukana osittain kilpakumppaneiden kompuroinnin avulla. Vaasassa häviöön ei ole varaa, sillä muuten ero viivan yläpuolelle karkaisi lähes ulottumattomiin. Kahden pisteen voittokaan ei lämmittäisi kumpaakaan joukkuetta, vaan molemmat tarvitsevat ehdottomasti varsinaisen peliajan voiton.

Sport lähtee kauden tärkeimpään kamppailuun haastavista asetelmista. Tomek Valtosen suojatit vaeltavat viiden ottelun tappioputkessa ja joukkue on jäänyt näissä kamppailuissa peräti kolmesti maaleitta.

Vaasalaisten kausi on ollut synkkä. Joukkue oli vielä syyskaudella sarjataulukon kärkikahinoissa mukana, mutta sittemmin kurssi on ollut rajussa laskussa. Sport on saalistanut edellisestä 29 ottelustaan vain 26 pistettä eli keskimäärin 0,90 pistettä ottelua kohden. Kauden 25 ensimmäistä ottelusta pisteitä irtosi 40 eli keskimäärin 1,6 iltaa kohden.

Vaikean kauden yksi pahimmista pohjanoteerauksista nähtiin lauantaina Tampereella. Sport kamppaili Ilveksen kanssa todella tärkeistä pisteistä, mutta kotijoukkue kuittasi täyden pistepotin maalein 4-0. Vaasalaisten esitys oli kokonaisuudessaan erittäin vaisu ja aneeminen eikä joukkueen otteista näkynyt missään vaiheessa, että kyseessä oli niin sanottu kuuden pisteen ottelu.

Lukko lähtee kamppailuun pykälää paremmista lähtökohdista, vaikka joukkue pisteittä perjantaina Oulussa jäikin. Kymmenen ottelun kuntapuntarissa raumalaiset ovat toisella sijalla, kun pisteitä on kertynyt 19. Lukolle viikko on kokonaisuudessaan poikkeuksellisen merkittävä, sillä joukkue kohtaa vielä lauantaina Ilveksen Tampereella. Siinäkin kamppailussa panokset ovat aivan huipussaan, varsinkin jos Lukko voittaa oman ottelunsa tiistaina ja Ilves häviäisi torstaina TPS:lle.

Liiga jatkuu tänään neljän ottelun voimin ja taistelu pudotuspelipaikoista käy kuumimmillaan. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelustaKattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetiltä.

Kansikuva: All Over Press