Herättikö murskatappio uinuvan SaiPan?

SaiPa aloitti kauden mainiosti, mutta viime aikoina joukkueen peli on tökkinyt pahemman kerran. Joukkue on voittanut viimeisestä kuudesta ottelustaan vain yhden.

SaiPa nappasi kuudesta ensimmäisestä kotiottelustaan yhtä monta voittoa, mutta juuri päättynyt kolmen ottelun kotiputki tuotti yhtä monta tappiota. Pohjanoteeraus nähtiin edellisessä ottelussa Tapparaa vastaan, kun pisteet lähti Tampereelle lukemin 0-7. Kaukalossa oli vain yksi joukkue ja kotijoukkueen osalta onnistujat olivat todella harvassa.

Onnistumiset ovat lokakuussa karttaneet lappeenrantalaisten tähtipelaajia. Joukkueen tähtipuolustaja Sam Lofquist on saalistanut viimeisessä kuudessa ottelussa vain yhden syöttöpisteen. David McIntyre on kartuttanut pistetiliään edellisessä seitsemässä ottelussa vain kahden syöttöpisteen verran.

Petteri Nokelaisen ja Jussi Markkasen loukkaantumiset on ollut paha kolaus SaiPalle. Molemmat pelaajat ovat joukkueelle elintärkeitä ja panos varsinkin henkisellä puolella on valtava. Kuluvaksi kaudeksi Lappeenrantaan palannut Jani Nieminen on kaukana edellisen visiitin tasostaan. Maalivahdin rakoileva itseluottamus heijastuu samalla myös koko puolustuksen työskentelyyn. Niemisen torjuntaprosentti on ollut aloittamissaan kahdeksassa ottelussa vain kertaalleen yli 90%. Markkanen palaa pienen loukkaantumisen jälkeen tänään tolppien väliin.

Lappeenrannassa eletäänkin haastavia aikoja. Joukkue on valahtanut sarjataulukossa kahdeksannelle sijalle, vaikkakin epätasaiset ottelumäärät vääristävät hieman sarjataulukkoa. SaiPalla on jäljellä kaksi vaikeaa ottelua ennen maajoukkuetauko. Tauko tuleekin lappeenrantalaisille varmasti maistuvaan saumaan, sillä joukkueen pelistä on ollut aistittavissa jo lievää väsymystä.

Sam Lofquist on SaiPan paras pistemies tehoin 5+9. Kuva: AOP

Sam Lofquist on SaiPan paras pistemies tehoin 5+9. Kuva: AOP

Pelicansin kausi on sujunut lievästi mollivoittoisesti. Lahtelaisten murheena on ollut erityisesti lukuisat loukkaantumiset, mikä on näkynyt rajallisella materiaalilla operoivassa joukkueessa välittömästi. Pelicans on tehnyt peräti kymmenessä ottelussa korkeintaan kaksi maalia.

Loukkaantumiset ovat avanneet tilaisuuksia nuorille pelaajille ja erityisesti joukkueen kultakypärääkin kantava Sebastian Repo on ottanut tarjotin roolin miehekkäästi vastaan. Tulokkaiden pistepörssiä johtava Repo on saalistanut jo tehot 5+5.

Pelicans on saanut kauden edetessä puolustuspeliään paremmin kuntoon ja varsinkin kotikaukalossaan joukkue on onnistunut pelaamaan todella tiiviisti. Joukkueen verkkoon on tehty kotiotteluissa vain 18 osumaa, kun taas vieraissa takaiskuja on tullut yhtä monessa ottelussa 29.

Taistelun huipentuma nähtiin joukkueen edellisessä ottelussa TPS:ää vastaan, kun lahtelaiset nappasivat kotivoiton lukemin 1-0. Loppukaudeksi Pelicansiin siirtynyt Niko Hovisen kausi on ollut hankala, mutta turkulaisia vastaan maalivahti esiintyi tolppien välissä todella varmasti ja jatkaa joukkueen maalilla tänäänkin

SaiPan synkkä historia Lahdessa

Lahti on ollut viimeisinä vuosina todella haastava paikka SaiPalle. 2010-luvun 14 kohtaamisesta Isku Areenalla lappeenrantalaiset ovat voittaneet ainoastaan kaksi. SaiPa katkaisi viime keväänä 11 ottelun mittaiseksi venähtäneen tappioputkensa hakemalla jatkoaikavoiton lukemin 3-2.

Pelicans on aloittanut ottelut yleensä todella vahvasti ja joukkue on iskenyt usein SaiPan kanveesiin jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. 14 viimeisen kohtaamisen avauserien maaliero onkin 18-6 Pelicansin hyväksi. Meno ei ole kuitenkaan hyytynyt otteluiden edetessä, sillä toisien erien maaliero on kotijoukkueelle peräti 25-6. Päätöserät ovat olleet tasaisempia, sillä niiden maaliero on ainoastaan 13-12 lahtelaisten eduksi.

Joukkoon on mahtunut myös muutamia todellisia murskajaisia. Pelicans on onnistunut iskemään taululle kaksinumeroiset luvut viimeisen seitsemän vuoden aikana kahdesti, kun kaudella 2009-09 voitto irtosi maalein 10-2 ja kaudella 2011-112 lukemin 10-3.

Arvio

SaiPa tulee otteluun sisuuntuneena häpeällisen Tappara-tappion jälkeen. Lappeenrantalaisten itseluottamus ei ole parhaalla mahdollisella tasolla heikkojen otteiden myötä, joten Markkasen paluu osuu loistavaan saumaan. Pelicans on osoittanut olevansa erityisesti kotonaan taisteleva joukkue eikä Suomen Chicagosta ole irronnut kenellekään helposti pisteitä. Betsson tarjoaa Pelicansille kertoimen 2.30, mikä kelpaa lapulle ottaen huomioon Pelicansin vahvan niskalenkin SaiPasta Lahden kohtaamisissa.

Kierroksen muut ottelut:

KooKoo – Sport

Lukko – HPK

Liiga-kierros alkaa kello 18.30 ja voit seurata kamppailuja Nelonen Pro -kanavilla sekä Ruutu-palvelussa.

Kansikuva: All Over Press