KooKoo ei voi kompastua espoolaisjunioreihin

Perjantain Liiga-kierroksella pelataan kaksi ottelua: KooKoo vierailee Espoossa Bluesin luona ja Tappara isännöi Turun Palloseuraa Hakametsässä.

KooKoolla on tänään vain yksi vaihtoehto: napata täydet kolme pistettä Bluesilta. Kouvolalaiset ovat vielä mukana pudotuspelitaistossa eikä se voi kompastua tällaisissa otteluissa. Kymmenentenä oleva Vaasan Sport on vain neljän pisteen päässä, joten KooKoolla on tänään oiva mahdollisuus kuroa ero minimaaliseksi.

Kouvolalaisten kevätkausi ei ole ollut yhtä hyvä kuin syyskausi, sillä tilille on kertynyt viimeisen 12 ottelun aikana vain kolme voittoa, joista vain yksi varsinaisella peliajalla.

KooKoo on vääntänyt tasaisia otteluita ja joukkueen viisi viimeistä ottelua ovatkin päättyneet maalin erolla. Näistä vain yksi kamppailu on päättynyt mustapaitojen voittoon. Joukkue taistelee illasta toiseen hyvällä asenteella, mutta hyökkäyspään peli on tuottanut ongelmia. Jarkko Malisen paluu tapahtui kreivin aikaan, sillä esimerkiksi Juha-Pekka Haataja ja Josh Green eivät ole pystyneet olemaan samassa vedossa kuin aiemmin. Etenkin Haatajan johtajuutta ja maalintekotaitoa kaivattaisiin, mutta hän on vetänyt viimeiset viisi ottelua kiikaritehoin.

Tänään joukkueella on oiva mahdollisuus kääntää kelkkansa, kun kriisiseura Blues isännöi kouvolalaisia. Blues on sarjataulukon viimeisenä ja se on ajautunut kolmen ottelun tappioputkeen. Espoolaiset ovat pelanneet kaksi viimeistä ottelua maaleitta, kun omiin on mennyt yhteensä yhdeksän osumaa. Teoriassa joukkue voisi vielä taistella pudotuspelipaikoista, mutta käytännössä mahdollisuuksia ei ole.

Nuori joukkue jaksoi taistella pitkään, mutta totuus tuli lopulta vastaan. Bluesin keski-ikä on 22 vuotta, mikä kertoo kaiken oleellisen espoolaisten ylpeydestä.

Seuraa heitä:

Urho Vaakanainen, Blues: 99-ikäluokkaa oleva puolustaja on pelannut jo yli 20 ottelua Liigassa. Rauhallinen ja kypsä paketti, jolla on kaikki potentiaali nousta hyväksi NHL-pelaajaksi. Bluesin ainut plussa on tällä hetkellä se, että joukkueessa on iso määrä tulevaisuuden nimiä, joita on mukava seurata. Vaakanainen on heistä lupaavin.

Mikko Lehtonen, KooKoo: 22-vuotias puolustaja on tehnyt todellisen läpimurtonsa tällä kaudella, kun 48 ottelussa on syntynyt 21 tehopistettä. Monipuolinen pelimies, jonka voi heittää kentällä tilanteessa kuin tilanteessa. Debytoi Liigassa jo B-juniori-ikäisenä TPS:ssä, mutta Turussa ei osattu lunastaa Lehtosen potentiaalia.

Arvio:

Bluesin kausi alkaa olla paketissa eikä joukkueessa ole tällä hetkellä kiva pelata. Nuoret pelurit väläyttelevät aina välillä, mutta peli ei pysy kasassa täyttä 60 minuuttia. KooKoo puolestaan janoa pisteitä ja se tulee olemaan tänään erittäin vahva, mutta löytyykö hyökkäyspäästä tehoja? Todennäköisesti löytyy, mutta kolmen pisteen voitto ei ole kirkossa kuulutettu, joten betsaajat voivat hakea KooKoota kiinni ottelun lopullinen voittaja -kohteella.

Kierros alkaa kello 18.30. Voit seurata Liigan runkosarjan ratkaisuhetkiä tuttuun tapaan Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu -palvelussa.

Kansikuva: All Over Press