Kovaan kuntoon noussut Lukko hakee runkosarjan kakkostilaa

Liigan runkosarjan viimeinen viikko starttaa tänään ottelulla KalPa-Lukko. Viimeinen kierros pelataan torstaina, ja pudotuspelit alkavat jo lauantaina.

Viime viikolla tehtiin jo ratkaisuja Liigassa, sillä esimerkiksi kaikki pudotuspeleihin matkaavat joukkueet ovat selvillä. HPK jäi tappionsa myötä jatkopelien ulkopuolelle ja Ässät sekä Ilves varmistivat villi kortti -paikkansa. Myös Kärppien runkosarjan voitto varmistui, vaikka se on ollut käytännössä jo tovin selvillä. Viimeisen viikon aikana suurimmat taistot käydään sijoilla 2-7.

Viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta taistelee tänään askissa nähtävä KalPa, joka on tasapisteissä seitsemäntenä olevan SaiPan kanssa. Myös viimeisestä kotiedusta käydään kovaa taistelua ja KalPa on myös siinä mukana, sillä erot ovat hyvin pieniä. Otteluiden mentyä sopivasti ristiin, on kuopiolaisilla vielä eväät nousta sarjataulukossa neljänneksi.

KalPan tämän illan vastus, Rauman Lukko, on puolestaan lähes varmasti top 4 -ryhmässä runkosarjan päätteeksi. Lukko on sarjan kolmantena ja taistelee vielä Tapparan kanssa runkosarjan toisesta sijasta. Tappara on kaksi pistettä raumalaisia edellä, joten tilanne ratkennee todennäköisesti vasta viimeisellä kierroksella torstaina.

Lukko parantanut oikealla hetkellä

Raumalla on pystytty tekemään viime aikoina asioita oikein ja Lukon peli on ottanut selviä harppauksia runkosarjan lopun lähestyessä. Kolmen ottelun voittoputkessa matkaava Lukko hakee tänään pisteitä Kuopiosta, joka ei ole ikinä vierasjoukkueelle helppo paikka pelata. KalPan pelit ovat kuitenkin sujuneet tuloksellisesti alakanttiin eikä savolaiset ole voittaneet kuin yhden ottelun viimeisen kuuden ottelun aikana.

Lukko on voittanut viimeisestä kuudesta otteluustan taas viisi – ainut tappio tuli Tapparaa vastaan. Raumalaiset ovat ottaneet kovia päänahkoja, sillä Lukko on kaatanut viime aikoina muun muassa Bluesin ja Kärpät. KalPa ja Lukko kohtasivat viimeksi kaksi viikkoa sitten Raumalla, milloin isäntäjoukkue oli vahvempi maalein 3-0. Lukon vahvan vireen takana on selvästi parempi puolustus- ja maalivahtipeli sekä hyökkäyksen tehokkaampi viimeistely.

Lukko-maalilla toista kauttaan pelaava Ryan Zapolski on yltynyt loistavaan vireeseen ja hän on ollut Liigan kuumimpia veskareita viime viikkoina. Lukolle on tehty viimeiseen kuuteen otteluun vain viisi maalia, mikä kertoo kaiken oleellisen raumalaisten kunnosta. Lukon tehopelaajiin ovat viime aikoina kuuluneet yllättäen Janne Lahti ja Toni Koivisto, jotka muistetaan paremmin vuosien takaa, kun kaksikko takoi isoja maalimääriä Liigassa. Nyt konkarit ovat nousseet kevään tultua uuteen lentoon ja peli on kulkenut.

Kuopiolaisten on ryhdistäydyttävä

KalPa-leirissä on mietittävä, miten voittoja alkaisi taas tulla, sillä tätä menoa kuopiolaisten kausi päättyy hyvin nopeasti. KalPan surkea jakso alkoi parisen viikkoa sitten juurikin Lukkoa vastaan. Tuon ottelun jälkeen KalPa on ollut tuloksellisesti heikko eikä joukkue ole saalistanut kuin neljä runkosarjapistettä. Näissä kuudessa ottelussa joukkue on iskenyt vain seitsemän maalia, mikä kertookin savolaisten ongelmista.

Sen sijaan KalPan puolustuspeli on hyvällä tasolla ja lisäksi joukkueen maalilla häärinyt Andy Chiodo on onnistunut tehtävässään loistavasti. Vaikka KalPan tulokset ovat heikkoja, on joukkue esittänyt melko hyvää kiekkoa eikä hätä ole niin suuri. KalPan täytyy vain pystyä olemaan tehokkaampi maalintekotilanteilla, jotta voittoja voisi tulla plakkariin. KalPa-paketti on tehokkuutta vaille valmis, joten kovin huolestunut ei kannata vielä olla, sillä se ongelma voi muuttua yhdessä illassa.

Seuraa heitä:

Missä on Kapasen tehot? (AOP)

Missä ovat Kapasen tehot? (AOP)

Kasperi Kapanen: Teinitähti ei ole pystynyt kevätkaudella parhaimpaansa ja Kapasen tehot ovat kadonneet. Nuorukainen haastaa illasta toiseen vastustajia ja pystyy luomaan tilanteita, mutta viimeinen terävyys on puuttunut. Nyt Kasperilla on oiva tilaisuus näyttää johtajuuskykyjään ja ottaa joukkue reppuselkäänsä.

Janne Lahti: Liigan entinen maalinkunigas oli pahimmillaan vajonnut erittäin alas eikä hänen vauhtinsa meinannut riittää edes Liiga-jäille. Nyt Lahti on saanut onnistumisia ja näyttää pikkuhiljaa palaavaan tasolleen. Lahti on iskenyt kolmeen viime otteluun hurjat tehot 3+4=7.

Arvio:

Tänään nähdään kaukalossa kaksi hyvin kiekollista joukkuetta, joten jäällä riittää taitoa. Molemmilta löytyy tasokas maalivahti, hyvät puolustukset ja laaja hyökkäysrintama, mutta raumalaisten hyökkäyspeli on ollut vain selvästi tehokkaampaa kuin isäntien. KalPan ongelmat ovat kuitenkin henkisellä puolella ja se voi hyvin tänään korjaantua. Mikäli KalPa saa tehtyä nopeasti ottelun avausmaalin, voi henkinen takalukko raueta ja isännät marssia voittoon – mutta kolikon kääntöpuoli on karu.

Veikkaus: Lukko voittaa maalein 3-1

Ottelu alkaa kello 18:3o ja voit seurata kuumaa taistoa Ruutu-palvelussa.