Kovakuntoinen HIFK matkaa HPK:n vieraaksi

Liigassa pelataan tänään yksi kamppailu, kun HIFK ja HPK ottavat mittaa toisistaan.

Vierasjoukkue HIFK lähtee otteluun hyvässä vireessä, sillä joukkue on enää vain kolmen pisteen päässä sarjakärjestä, vaikka IFK on pelannut neljä ottelua vähemmän kuin ykkössijalla majaileva JYP.

HIFK voitti viime viikolla kaikki kolme otteluaan päästäen vain viisi maalia, mikä kertoo helsinkiläispuolustuksen nykykunnosta. Myös joukkueen maalivahti Ville Husso on pelannut loistavasti ja alkanut tosissaan taistelemaan ykkösmaalivahdin paikasta alle 20-vuotiaden MM-kisoissa. Tänään Hussoa ei kuitenkaan nähdä maalilla vaan pelivuoron saa Kevin Lankinen. Lankinen pelasi loistavasti Lappeenrannassa viime perjantaina torjuen 34 laukausta ja päästäen vain yhden maalin. Voittomaalikilpailussa mies oli muuri päästäen taakseen vain yhden kahdeksasta yrityksestä. Toisessa päässä kenttää on vastassa Juuse Saros, joka on lähtökohtaisesti vuoden vaihteessa Pikkuleijonien vastuunkantaja.

Kotijoukkue HPK:lla on tänään selvä etu, sillä joukkue oli viimeksi tulessa lauantaina, joten hämeenlinnalaiset pääsevät tuoreilla jaloilla IFK:n kimppuun. HIFK sen sijaan pelasi eilen intensiivisen CHL-ottelun Frölundaa vastaan, mikä varmasti tuottaa jonkinlaisia ongelmia tänään. HIFK esitti upeita otteita ruotsalaisseuraa vastaan ja joukkueen itseluottamus on noussut todella korkealle. HIFK oli ottelun alussa selkeästi energisempi osapuoli eikä Frölunda luonut paikkoja kuin oikeastaan erikoistilanteista. Kolmannessa erässä ottelu kuitenkin kääntyi ruotsalaisten hallintaan ja punaiset olivat se vastaanottava osapuoli. Painaako eilinen vielä jaloissa?

Kerhon otteet ovat olleet viime aikoina jokseenkin epätasaisia: viime viikolla joukkue nappasi kolmesta ottelustaan viisi runkosarjapistettä voittaen varsinaisella peliajalla ainoastaan Vaasan Sportin.

HPK:n vahvuus on hyökkäyspäässä, josta on löytynyt iso määrä ratkaisijoita. Suurimpana onnistujana on ollut Jesse Saarinen, joka johtaa koko Liigan pistepörssiä. Myös Eero Somervuori, Zach Hamill, Tuomas Vänttinen ja Marek Viedensky ovat olleet tehokkaita.

HIFK:ltä ei ole löytynyt aivan yhtä laajalta rintamalta tehopelaajia, mutta helsinkiläisten vahvuus on neljän kentän vyöryssä. Vierasjoukkueen kaikki kentät pystyvät maalintekoon ja tämä on ollut HIFK:n suurin vahvuus. Helsinkiläisten kärkiosaamista ovat edustaneet Teemu Ramstedt sekä kultakypärä Tomas Zaborsky.

Seuraa heitä:

HIFK

Tomas Zaborsky: Zabo pelasi Frölundaa vastaan loistavan pelin. Mies halusi selkeästi ratkaista ja herra vastasikin yksin HIFK:n kummastakin maalista. Herraa paikkailtiin ottelun lomassa myös pukukopin puolella, mutta ottelun lopun otteisiin se ei näyttänyt vaikuttavan. Kun Zaborskyn pyssy on viritetty tälle tasolle, saa jokainen Liigan maalivahti olla hereillä.

HPK

Juuse Saros: Nuorella maalivahdilla on allaan nollapeli Sportia vastaan. HPK on päästänyt Liigassa 19 maalia enemmän kuin illan kilpakumppaninsa, joten Sarokselta vaaditaan loistavia otteita myös tänään kuumien HIFK-hyökkääjien pysäyttämiseksi. Apua tarvitaan myös puolustukselta, sillä helsinkiläiset iskevät totutulla ryminällä maalinedustakamppailuihin.

Arvio:

IFK on loistavassa vireessä ja antaa HPK:lle varmasti kovan vastuksen. Vierailla saattaa kuitekin painaa eilinen jaloissa, mutta edessä on todennäköisesti hyvin tasainen kamppailu. Vielä kun molemmilla joukkueilla on loistavat maalivahdit, nähdään tänään vähämaalinen kamppailu. HIFK:n hyvä henki kuitenkin vie joukkueen tänään voittoon.

Veikkaus: HIFK vie maalein 3-2

Matsi alkaa kello 18:30 ja voit seurata ottelua Nelonen Sport kanavilta sekä Ruutu-palvelussa.