Kovakuntoinen Sport joutuu hankalaan tilanteeseen Espoossa

Vaasan Sport vierailee tänään Espoossa Bluesin vieraana, mikä on vaasalaisille kaikin puolin hankala paikka.

Espoon Bluesin tilanne on tukala: Konkurssi uhkaa päälle ja seuran toiminta uhkaa loppua. Blues saattaa jopa esiintyä tänä iltana viimeistä kertaa Liiga-jäillä. Tilanne on niin vakava.

Blues-pelaajat taistelevat seuran tulevaisuuden puolesta loppuun asti ja se on näkynyt kentällä. Espoolaiset varmistivat viime viikon tiistaina paikkansa CHL:n puolivälierissä ja viikonloppuna sinipaidat hakivat kaksi vierasvoittoa.

Kriisi on hitsannut Bluesista joukkueen isolla J:llä, joten Espoossa nähdään tänään erittäin nälkäinen ja sisuuntunut kotijoukkue. Espooseen on myös odotettavissa isoa yleisöryntäystä, sillä monet pelkäävät tämän olevan Bluesin viimeinen vääntö. Fanit eivät jätä joukkuetta, joten Blues saa tänään taatusti mukaansa kuudennen kenttäpelaajan. Kovaääninen espoolaisyleisö kannustaa omiaan loppuun asti.

Vierasjoukkue Sport on tukalassa tilanteessa, mikä on sääli, sillä vaasalaiset ovat yltäneet hyvään vireeseen. Espoo saattaa olla tänään pahin mahdollinen paikka pelata Liiga-kiekkoa.

Sport on voittanut maaottelutauon jälkeen molemmat ottelunsa ja joukkueen peli on näyttänyt hyvältä. Kotkalauma on kolmen ottelun voittoputkessa, joten Blues saa isännöidä tänään kovakuntoista pohjalaislaumaa.

Vaasalaisten hyökkäyspeli on ollut usein ongelmana, mutta se puoli näyttäisi olevan nyt kunnossa: Joukkue on iskenyt voittoputken aikana 13 maalia ja ratkaisijoita on löytynyt useampia. Yleensä vastuu on ollut Charles Bertrandin harteilla, mutta tulitukea on alkanut löytyä.

Etenkin kokenut sotaratsu Tuomas Vänttinen on älynnyt tämän ja noussut hirmuviireeseen. Vänttinen pelaa elämänsä kiekkoa, sillä hän johtaa 11 maalillaan Liigan maalipörssiä. Vänttinen on iskenyt viimeiseen kolmeen otteluun tehot 5+1=6.

Illan ottelusta tulee taatusti viihdyttävä, sillä vastakkain on kaksi rymistelevää taistelujoukkuetta. Yleisö pitää huolen show’sta katsomon puolella, ja pelaajat takaavat viihteen jäällä. Molempien joukkueiden peli perustuu tiiviiseen puolustuspeliin ja suoraviivaiseen hyökkäyspeliin. Molemmista joukkueista löytyy myös taitoa, joten täysin roiskimiseksi kamppailu tuskin menee.

Arvio:

Juuri kun Sport on saanut hommansa raiteilleen, joutuu se pahimpaan mahdolliseen paikkaan. Blues taistelee, repii ja raastaa loppuun asti saaden vielä kylkeen kotiyleisönsä tuen. Bluesin viimeaikaiset otteet ovat olleet loistavia ja joukkueen henki on parhaasta päästä. Kriisi on tehnyt Bluesista kovan joukkueen ja se näkyy tänään jäällä. Isoja maalijuhlia tänään tuskin nähdään, mutta Blues hoitaa pisteet tänään kotiin. Betsson antaa Bluesille kertoimen 2.11.

Kierroksen muut ottelut:

  • HIFK-SaiPa
  • HPK-Tappara
  • Ilves-TPS
  • Ässät-KalPa

Kierros alkaa kello 18.30 ja voit seurata otteluita Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.

Kansikuva: All Over Press