Kuopiossa vastakkain kaksi kuumaa ulkomaalaisveskaria

Liigassa pelataan tänään täysi kierros ja panokset sen kuin vain kovenevat: joukkueilla on jäljellä enää noin kymmenen ottelua runkosarjassa, joten ratkaisunhetket ovat käsillä. Kuopion KalPa on yksi näistä joukkueista, jotka janoavat lisäpisteitä, sillä savolaisilla on vielä mahdollisuudet yltää runkosarjan voittoon.

KalPa saa tänään vastaansa kotiluolassaan Turun Palloseuran, jonka mahdollisuudet ovat menneet jo aikaa sitten. TPS pelaa enää kunniasta ja sitä se on palauttanut viime otteluissa itselleen, sillä joukkue matkaa tällä hetkellä kahden ottelun tappioputkessa.

Kotijoukkue on myös voittoputkessa, sillä kuopiolaiset ovat hoitaneet neljä viimeistä otteluaan päästäen vain neljä maalia. Uusi maalivahtihankinta Andy Chiodo on ottanut heti paikkansa ja ollut huippuvireessä KalPa-maalilla. Myös TPS:n voittojen taustalla on häärinyt ulkomaalaisveskari: nuori Alexander Georgiev nousi TPS:n A-nuorista edustusjoukkueen mukaan ja on napannut ykköstorjujan paikan turkulaisten kokoonpanossa. Georgiev on pitänyt kaksi nollapeliä putkeen ja mahdollistanut TPS:n kurssinmuutoksen,

TPS kaatoi viime viikolla HPK:n ja Ässät, mutta tänään joukkue saa vastaansa eri kaliberin joukkueen. KalPa on kotikentällään erittäin vaarallinen joukkue ja kuopiolaiset ovatkin napanneet sarjataulukossa toisen sijan ollen Kärppiä kymmenen pistettä jäljessä. Erot ovat pieniä, joten KalPan sijoitus voi vielä muuttua radikaalistikin, mutta joukkueella on vielä myös mahdollisuudet voittaa koko runkosarja.

Isät vastaan pojat

TPS:n kausi on sujunut surkeaakin surkeammin ja katseet ovatkin jo käännetty tulevaan kauteen. Turkulaiset myivät kärkipelaajansa, nostivat nuoria kokoonpanoon ja lähtivät rakentamaan ensi kauden joukkuetta. Tämä on tehnyt TPS:stä luonnollisesti yritteliään porukan, mikä on myös viime otteluissa tuottanut tulosta.

Todellisuudessa tasoerot ovat näiden joukkueiden välillä suuret, mutta vieraat jättävät kaikkensa kaukaloon ja pystyvät varmasti kiusaamaan savolaisia. TPS:ltä löytyy kuitenkin myös maalintekoon kykeneviä pelaajia eikä joukkue ole pelkästään A-junioripelaajien varassa. Pelaahan joukkueessa on vielä esimerkiksi Petteri Nummelin, Tomas Mozjis, Ilkka Pikkarainen sekä Mikko Rantanen. Varsinkin nuorisotähti Rantanen on pystynyt olemaan vaarallinen henkilökohtaisilla suorituksillaan.

KalPan suurimmat ongelmat olivat maalivahtiosastolla ja nyt sekin puoli näyttäisi olevan kunnossa. Kuopiolaisten menestysmahdollisuudet nousivat huomattavasti, vaikka joukkueen puolustus ei vieläkään ole nimien puolestan Liigan kärkeä. KalPan hyökkäys sen sijaan on – joukkueessa on kolme hyvää kenttää, joilta voidaan odottaa tulosta hyökkäyspäässä ja varsinkin terävin kärki on näyttänyt kuuluvansa Liigan eliittiin.

Michal Birner ja Jukka Voutilainen ovat iskeneet kovat tehot pöytää ja molemmat ovat kunnostautuneet maalinteossa. Voutilainen isäntien tehokkain maalaaja 16 osumallaan. Kaksikko muodostaan yhdessä Jaakko Rissasen kanssa KalPan ykköskentän ja heiltä nähdään joka ilta hyvää peliä. Myös Arttu Ilomäen ja Mikael Ruohomaan johtamat kolmikot ovat olleeet hyvässä iskussa, joten kuopiolaisten hyökkäystilanne näyttää erittäin hyvältä.

Etenkin Janne Keränen on noussut Ilomäen vierellä hyvään vireeseen ja pelaa jopa uransa parasta kiekkoa. Ruohomaan laidoilla on nähty puolestaan junioritähdet Kasperi Kapanen ja Jonne Tammela. Tämä kolmikko on täynnä taitoa ja jossain vaiheessa heidän työskentelynsä tuottaa kunnolla tulosta.

Seuraa heitä:

Janne Keränen: taitava laitahyökkääjä on ollut jo pitkään Liiga-kuvioissa ja iskenyt hyviä tehopistetä kaudesta toiseen, muttei ole noussut aivan sinne kärkipelaajien joukkoon. Keränen tekee kuitenkin omaa hommaansa tunnollisesti ja on iskenyt tällä kaudella jo 15 maalia.

Elmeri Eronen: Toisen polven Liiga-kiekkoilija on osoittanut tällä kaudella potentiaalinsa ja nousee varmasti tulevaisuudessa isoksi nimeksi Liiga-jäillä. Hyvä kokonaispaketti, joka on jo nyt näyttänyt pärjäävänsä pääsarjatasolla. Nimi muistiin.

Arvio:

KalPa on selvä ennakkosuosikki, vaikka TPS onkin piristynyt ja pelaa paineettomassa tilassa. Vieraat pistävät varmasti kampoihin parhaansa mukaan, mutta kotijoukkue hoitaa rutiinilla täyden pistepotin kotiin. Suurista lukemista on turha haaveilla, mutta KalPa tulee hoitamaan homman jo varsinaisella peliajalla.

Veikkaus: KalPa voittaa maalein 3-1.

Kierroksen muut ottelut:

  • HIFK-Kärpät
  • Pelicans-Blues
  • SaiPa-Ilves
  • Sport-HPK
  • Tappara-JYP
  • Ässät-Lukko

Kierros alkaa kello 18:30 ja voit seurata otteluita Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.