Lauantain kattaus – Teuvo Teräväisen kommentit Ilves-ottelun alla

Teuvo Teräväinen on jatkanut juhlimista Liigassa. (All Over Press)

Teuvo Teräväinen on jatkanut juhlimista Liigassa. (All Over Press)

Lauantain avaus osuu tällä kertaa Suomen salibandy maajoukkueelle, joka kohtaa klo 13.00 MM-kisojen karsinnoissa Venäjän. Otteluista ja karsintaturnauksesta enemmän myöhemmin tänään julkaistavassa reportaasissa. Ottelua voit seurata suorana IFF – youtube kanavalta tästä.

14.45 Newcastle-Sunderland 1.99 – 3.40 – 3.90

The Tyne and Wear derby on ollut varmasti pienempänä puheenaiheena Koillis-Englannissa kuin aikoihin. Sunderland yllätti kaikki ja taisteli itsensä Capital One Cup finaaliin. Newcastlen siirtopolitiikka on taas aiheuttanut keskustelua toisessa leirissä. Lähtökohdat otteluun ovat muutenkin hieman aiempaa poikkeavat. Black Catseillä on mahdollisuus ottaa kolmas derbyvoitto putkeen. Siihen joukkue on pystynyt viimeksi vuonna 1923. Sunderlandin voikin asettaa ottelussa pienoiseksi ennakkosuosikiksi. Joukkue on pelannut kolme tappiotonta ottelua Valioliigassa putkeen ja se on hävinnyt vain yhden kahdeksasta ottelustaan kaikki kilpailut mukaan luettuna. Adam Johnson on vieläkin mies jota kannattaa seurata. Mies on ollut mukana jokaisessa joukkueensa seitsemässä viimeisessä maalissa. Newcastlella on otteluun lähdettäessä enemmän huolia. Vain yksi voitto viimeiseen kuuteen peliin ja niissä vain neljä tehtyä maalia. Loic Remy on pelikiellossa eli avauspaikka tarjoutunee Shola Ameobille. Poissa on myös Yohan Cabaye, joka myytiin hyvään hintaan Pariisiin. Maalinteon tuskaan Cabayen myynti ja Remyn pelikielto ei ainakaan tuo helpotusta. Iso ja mielenkiintoinen peli heti kierroksen kärkeen. Tunnetta ei St James’ Parkilta tule puuttumaan. Hulluja nuo pohjoisen pojat. Kuinka monta paidatonta fania tänäänkin ruudussa vilahtaa!? Ehkä se hullu olen minäkin, kun tuo Sunderlandin vieraskerroin niin kovasti pistää silmään.. Sunderlandin moneyline kerroinkin lähentelee kolmea (2.75 Betsson). Alla hyvä dokkari joka kertoo, mitä derby merkitsee.

17.00 Ilves-Jokerit 3.00 – 4.15 – 2.00

Jokerit pelasi viimeksi viikko sitten, kun se haki rökälevoiton TPS:n vieraana (1-7). Joukkueella on siis takana treenijakso, jonka aikana tavoitin huikeassa vireessä olevan Teuvo Teräväisen. Teräväinen on iskenyt Nuorten MM-kisojen jälkeen kuuteen otteluun tehot 2+12=14. Millaisen buustin itseluottamukseen ja omaan peliin MM-kulta antoi?

Tottakai niin iso asia kuin MM-kulta antaa buustia. Varsinkin itselleni kulta oli tärkeä vähän ailahtelevan alkukauden jälkeen. Kisojen jälkeen olen yrittänyt pitää yllä samaa virettä, jonka kisoissa löysin ja hyvältä on liigapelitki tuntuneet nyt kisojen jälkeen. Pitää vain yrittää pelata omilla vahvuuksilla ja pitää pelihuumori kohdallaan.

Valmentaja vaihtui teillä Jokereissa sillä välin kun olit Ruotsissa pelaamassa. Millainen vaikutus Tomek Valtosella on ollut joukkueen ja sinun henkilökohtaisiin peliesityksiin?

Tomek oli mulla koutsina jo A-junnuissa ja tuntee mut hyvin. Meillä on värikäs historia ja se tietää kyllä miten mun kanssa pitää toimia. Tome on antanu ainakin nyt mulle hyvin vastuuta ja tuntuu, että se luottaa muhun. Olen saanut vapauksia toteuttaa itseäni kentällä tietyissä rajoissa. Omat velvoitteet pitää tietenkin hoitaa ja antaa kaikkensa. Joukkueena ollaan yritetty nyt nopeuttaa peliä ja pelata suoraviivasemmin.

Seuraava peli Ilvestä vastaan. Liigassa on todella tasaista kärjen takana. Mitä odotat lauantaisesta pelistä?

Joo, seuraava peli on tosiaan lauantaina Ilvestä vastaan ja jokainen peli on nyt meille tärkeä. Pisteitä tässä vaiheessa kautta täytyy vain saada. Eli voittamaan tietenkin lähdetään, mutta ei varmasti tule olemaan helppo peli. Nyt oikeestaan ihan sama ketä on vastassa, niin täytyy vaan keskittyä omaan peliin. Jos me pystytään joukkueena antamaan parasta, niin meitä vastaan on varmasti vaikea pelata.

Kummatkin joukkueet lähtevät lauantaiseen otteluun kahden ottelun voittoputkessa. Katseet kannattaa kiinnittää ottelussa Teräväisen ja Nagyn kenttään sekä Ilveksen Michael Keräseen. Keränen taiteili kahteen viimeiseen otteluun tehot 3+2=5. Ilves haki eilen voiton Turusta 2-3, joten Jokerit pääsee otteluun paremmin levänneenä. Jokerit vei edellisen kohtaamisen marraskuussa Tampereella 1-2, mutta tänään saatetaan nähdä rumemmat lukemat. Jo Jokereille tarjottu 2.00 vieraskerroin on pelattava, mutta omalle kupongille lähden rohkeasti hakemaan helsinkiläisten vähintään kahden maalin voittoa kertoimella 2.75.

17.00 Stoke-Manchester Utd 6.90 – 4.05 – 1.52

Stoke saa tänään vastaansa van Persien, Matan sekä Rooneyn (All Over Press)

Stoke saa tänään vastaansa van Persien, Matan sekä Rooneyn (All Over Press)

Stoke joutuu tänään karmeaan paikkaan, kun vastaan tulee tärkeistä loukkaantumisista toipunut Manchester United. Robin van Persie ja Wayne Rooney ovat jälleen pelikunnossa ja Juan Mata on saapunut vahvistamaan David Moyesin miehistöä. Nyt ManUlla on jalkeilla taas kokoonpano, jolla sen pitäisi taistella Valioliigan kärkipaikoista. Valitettavaa on Unitedin kannalta, että joukkue on tippunut jo kauas kärjestä, ja edessä onkin kova taistelu edes Mestarien liigaan oikeuttavan neljännen paikan saavuttamiseksi. Stoken Britannia Stadium on ollut aiempina vuosina paha paikka vierailijoille. Tällä kaudella joukkue on jatkanut hyviä otteita kotonaan, saldona neljä voittoa, viisi tasapeliä ja vain kaksi tappiota. Nyt Stoke lähtee kuitenkin otteluun neljän ottelun tappioputki alla ja vastassa on jo Cardiff ottelussa parempaa väläytellyt Manchester United. Odotan, että jossain kohtaa United nousee todelliselle tasolleen ja se voi tapahtua jo tänään Stoken kustannuksella. Jos ManU onnistuu ottelun alussa, voi edessä olla todellinen ryöpytys. Manchester United-1 kertoimella 2.55 kiinnostaa kovasti.