Liiga jatkuu tänään yhdellä otteluparilla

Jääkiekon Mestarien liigan vuoksi Liigan alkuviikko on hiljainen: eilen pelattiin vain yksi ottelu ja tänään toistuu sama kaava. Illan ainoassa ottelussa Ilves isännöi Pelicansia.

Tänään kohtaa kaksi heikosti kautensa avannutta joukkuetta. Ilves voitti viime ottelunsa, mutta sijoitus on sarjataulukossa kertoo oleellisen: Ilves pitää majaansa sijalla 13, kun Pelicans on sijalla yhdeksän.

Pelicans on saanut otetta kuitenkin viime otteluissa, sillä lahtelaiset ovat voittaneet kaksi viimeisintä otteluaan. Viime viikon torstaina kaatui vakuuttavasti Lappeenrannan SaiPa vieraskentällä maalein 5-0.

Ilvekselläkin on voitto alla, kun tamperelaisjoukkue kaatoi HPK:n lukemin 2-1. Ilveksen ottelut ovat olleet vähämaalisia, sillä joukkue on tehnyt vain 15 maalia ja päästänyt 21. Tehottomuus onkin ollut joukkueen suurin perisynti, minkä vuoksi pisteitä ei ole karttunut.

Joukkueet kohtaavat jo toista kertaa tällä kaudella: tuolloin pelattiin Lahdessa, missä kotijoukkue oli vahvempi selvin lukemin 5-1.

Tehottomuuden tuska

Ilveksen hyökkäyspeli on ollut surullista läpi kauden. Joukkueen ainut valopilkku on ollut Teemu Rautiainen, joka iskenyt tehot 1+8, mutta nuorukainen ei ole saanut muilta tulitukea. Turo Asplund aloitti vahvasti, kunnes loukkaantui, mutta esimerkiksi Sami Sandell, Antti Tyrväinen ja Mark Hurtubise eivät ole pystyneet tuotteliaaseen peliin, vaikka roolia on tarjottu.

Nuorisokaksikko Roope Hintz ja Aleksi Mustonen ovat olleet pirteitä, mutta heidän varaansa ei voi vielä laskea tulosvastuuta. Kokonaisuudessaan Ilveksellä on suuri ongelma hyökkäyspäässä, mikä ei selity pelkästään heikolla materiaalilla. Joukkueen puolustus on sen sijaan suoriutunut melko hyvin ja varsinkin maalivahti Joonas Korpisalo on antanut joukkueellensa voittomahdollisuuksia.

Niin on antanut myös Pelicans-vahti Jere Myllyniemi, joka ei ole saanut puolustukselta toivottua tukea. Lahtelaisten hyökkäyksestä löytyy ratkaisuvoimaa, mutta alakerrassa on ollut ongelmia, vaikkakin viime otteluissa pakkiosastokin on parantanut.

Vieraiden ykköskenttä on löytänyt toisensa ja muodostanut vaarallisen kolmikon: Juhani Tyrväinen, Michal Repik sekä Tommi Paakkolonvaara on tuottanut vastustajan puolustajille suuria ongelmia hyvällä liikkeellään ja kovuudellaan. Myös tehoja on karttunut.

Pelicansin kultakypärää kantaa Tyler Redenbach, joka on parhaimmillaan ilmiömäinen pelintekijä. Redenbachin vierelle ei ole löytynyt kuitenkaan tarpeeksi kovaa maalintekijää, vaikka Vili Sopanen onkin pelannut kanadalaissentterin vierellä kelvollisesti. Sopasen tehot 1+3 on kuitenkin pettymys, sillä mieheltä odoteltiin paljon tältä kaudelta.

Seuraa heitä:

Vojtech Polak: Tuore vahvistus on pelannut kaksi ottelua kiikaritehoin. Väläyttelyt pelimiehen taitojaan, mutta onko hänestä Ilveksen uudeksi tähdeksi? Hänelle on annettu iso rooli, loppu onkin Polakista itsestään kiinni.

Tommi Paakkolanvaara: Pelannut jälleen hyvää kiekkoa ja onnistunut myös pistetehtailussa. Paakkolanvaara on monipuolinen sentteri, joka tekee ketjukavereistaan parempia pelaajia. Lahtelaisten suurimpia tähtiä, vaikka ei kerääkään isoja otsikoita.

Arvio:

Hakametsässä on luvassa tänään tasainen vääntö, mutta Pelicans on lievä ennakkosuosikki, sillä joukkueella on takanaan kaksi hienoa voittoa putkeen. Ilves pystyy kuitenkin kotikentällään haastamaan Pelicansin ja laadukkallaan maalivahtipelillä Ilves on vahvoilla tänään.

Veikkaus: Ilves nappaa kaksi pistettä voittomaalikilpailussa maalein 4-3.

Ottelu starttaa kello 18:30 ja voit seurata sitä Ruutu.fi -palvelun sekä Nelonen Sport Pro -kanavien kautta.