Leijona-sensaatio siirtymässä NHL-jäille

Leijonissa säväyttänyt Joonas Donskoi on huhujen mukaan siirtymässä NHL:ään. Mahdolliset seurat ovat San Jose Sharks sekä Florida Panthers.

Joonas Donskoi on saanut useita tarjouksia NHL:stä, kertoi pelaaja-agentti Scott Barttlett Twitterissä. Kanadalaistoimittaja Elliotte Friedman osasi puolestaan sanoa, että San Jose Sharks olisi Kärpät-laiturin tuleva seura.

Myös Florida Panthers on ollut huhuissa mukana. Panthers varasi Donskoin vuonna 2010 neljännellä kierroksella, mutta sopimusta ei koskaan syntynyt ja NHL-oikeudet raukesivat kaksi vuotta myöhemmin. Näin ollen Donskoi on vapaa siirtymään, mihin NHL-seuraan tahansa.

Raahelaishyökkääjä antoi koko kauden kovia näyttöjä Liigassa Kärppien riveissä ja hänen lähtönsä on ollut tiedossa jo tovin – mutta suuntaa ei ole ollut tiedossa – itä vai länsi.

NHL näyttäisi vieneen voiton, vaikka tilipussi onkin huomattavasti pienempi. Donskoin tuleva sopimus lienee kaksivuotinen kahden suunnan tulokassopimus, eli nuorukaisen vuositulot jäävät AHL:ssä alle 100 000 dollariin. NHL:ssä pelatessaan Donskoi tienaisi reilut puoli miljoonaa dollaria vuodessa.

Loistava osoite

Sharks aiheuttaa Suomessa hyvin vähän tunteita eikä seurasta tiedetä paljoa. Sharksin historiassa on nähty hyvin vähän suomalaispelaajia, minkä vuoksi Donskoin siirto tulisikin pienenä yllätyksenä. Organisaatiolla ei ole ollut tapana edes varata suomalaispelaajia.

San Jose voisi olla Donskoille loistava paikka, sillä Sharksissa tapahtuu paraikaa sukupolven muutosta: Joe Thornton ja Patrick Marleau joutuvat pikkuhiljaa väistymään nuorempien tieltä ja uusia tulijoita on jo tiedossa. Sharks on ollut viime vuosina menestyvä organisaatio ja tulee varmasti olemaan jatkossakin. Nuoremmat pelaajat, kuten Tomas Hertl, Mirco Muller ja Logan Couture pitävät siitä huolen.

Joukkue ei ole kuitenkaan NHL:n parhaimmistoa, joten suomalaislahjakkuudella olisi hyvät eväät nousta seuran pelaajahierarkiassa. Sharks-leirissä ei ole liikaa lahjakkuutta, eikä esimerkiksi seuran AHL-joukkueesta löydy pomminvarmoja tulevia NHL-pelaajia.

Sharksin vetovoimaa lisää myös sen AHL-seuran uusi osoite: vielä tällä kaudella farmijoukkue pelasi itärannikolla Worcesterissa, mutta ensi kaudella Sharksin farmi toimii San Josessa – samassa kaupungissa kuin emoseurakin. Joukkueen nimi on San Jose Barracuda.

Donskoi pääsisi näyttämään taitojaan NHL:n suuntaan hyvin läheltä. Samassa kapungissa toimivat seurat pystyvät siirtelemään pelaajia helpommin kuin monet muut organisaatiot.