Liiga: Game sevens

JYPin pelottava ylivoima iski viimeksi kahdesti (All Over Press)

JYPin pelottava ylivoima iski viimeksi kahdesti (All Over Press)

Joskus se on niin raakaa. Yksi peli. Voitolla taivaaseen, tappiolla paikka hieman alempaa. Koko kausi ratkeaa yhdessä ottelussa. Sarjan aiemmilla peleilläkään ei ole mitään merkitystä. Vain seuraavat 60(+) minuuttia merkitsevät.

Tappara selvitti tiensä lopulta jatkoon. Ja millä tavalla!? Viltissä istutettu Ville Nieminen päästettiin irti ja lopputuloksen näkivät kaikki. Ratkaisumaali jatkoajalla ja legendaarinen tunteita pursuava haastattelu pelin jälkeen. Nuo voivat olla hetkiä, joita kauden jälkeen pidetään käänteentekivinä joukkueen matkalla..niin, mestaruuteen.

Kaksi paikkaa siis Tapparan ja Kärppien seuraksi välieriin on vielä tarjolla. SaiPa on pelannut itsensä pussiin JYPiä vastaan ja Blues siirsi ratkaisun Lukkoa vastaan seitsemänteen otteluun.

Hurrikaanikausi alkoi

JYP otti kolme ensimmäistä ottelua nuhaan SaiPalta. Nyt sarja on kuitenkin jo tasan ja momentum on kääntynyt täysin jyväskyläläisille. Viime ottelussa mielenkiintoa herätti kakkosvahtien kohtaaminen. SaiPan Jussi Markkanen oli lepovuorossa ja maalia vartioi Andreas Bernard. JYPin maalilla nähtiin Sami Rajaniemi. Peluutus kääntyi selkeästi jyväskyläläisten eduksi. Rajaniemi pelasi mallikkaasti, mutta virkaveli toisessa päässä päästi kolme maalia oikeastaan kolmesta ensimmäisestä JYPin luomasta maalintekotilanteesta.

Ottelu taputeltiin toisen erän aikana, kun hurrikaanilauma iski taululle 5-1 lukemat kahdella ylivoimamaalilla. JYPin ylivoima on vaarallinen. Peliä pyörittää Eric Perrin aina kun tilaa löytyy, mutta ratkaisijoita löytyy sekä viivalta, että maalin edustalta. Tehottomuus oli kaukainen muisto jyväskyläläisten pelissä ja pelin vapautuneisuus paistoi monen herran kasvoilta. Kolmas erä menikin lähinnä tämän päivän ottelua odotellen.

Pari mielenkiintoista ja jopa ratkaisevaa kysymysmerkkiä pitää heittää lappeenrantalaisten joukkueen ylle. Jussi Markkanen ei ollut huhujen mukaan pelikunnossa, mutta mitä mies teki kokoonpanossa? Jos mies on pelikunnossa, niin miksi Bernardia ei vaihdettu pois kolmen helpohkon maalin jälkeen? Kapteeni Ville Koho loukkasi polvensa viime ottelussa. Mies on joukkueelle erittäin tärkeä. Jos joukkueesta ovat puolikuntoisina joukkueen ykkössentteri sekä joukkuetta pystyssä pitänyt maalivahti, on joukkue tänään todellinen altavastaaja.

Jussi Markkanen aloittaa tänään maalissa ja Ville Kohon paikka on tuttu ykköskentän keskellä. Ratkaisevia poissaoloja ei siis ottelussa ole. Markku Flinck palaa lappeenrantalaisten neloskenttään ja tuo varmasti toivottua energiaa. Peli osaltaan näyttää, missä kunnossa Koho ja Markkanen ovat. Puolikuntoisia tai ei, tänään on vastuuta kannettava.

Ottelu pelataan Lappeenrannan Kisapuistossa. Veikkaan, että paikalle saapuu 4825 katsojaa muutama rantapallo mukanaan. Kotiyleisö tukee joukkuetta, mutta ansaitseeko joukkue itse jatkopaikan. Jyväskyläläiset saivat pelinsä vapautumaan ja osa paineista purkautui siltä osin viime ottelussa. JYPin on tänään paljon helpompi lähteä pelaamaan, kuin kolme ottelupalloa tuhrineen SaiPan. Kyseessä on kuitenkin vain se yksi ottelu. Jos lappeenrantalaiset muistavat tämän ja pystyvät unohtamaan aiemmat kohtaamiset, on joukkueella kaikki mahdollisuudet jatkoon. Toivottavasti hieno sarja saa arvoisensa päätöksen.

Äijänsuon hornankattila kuumenee

Hieman on jälkipyykkiä pestävänä edellisen ottelun seurauksena. Teemu Nurmi taklasi Tommi Huhtalan tajunnan rajamaille ja Huhtala poistui pelistä. Töötti oli sen verran kova, etten usko Huhtalaa tänään jäällä nähtävän. Mielenkiintoiseksi tapauksen tekee se, että miesten paremmat puolisot ovat sisaruksia. Huhtala on ollut tällä kaudella Bluesin paras maalintekijä, mutta merkityksellisempää illan ottelua ajatellen on Bluesin selkeästi parhaan kentän hajoaminen. Kuka nousee ketjuun tekemään tilaa Aaltoselle ja tulikuumalle Salliselle. Vastaus saatiin kokoonpanojen julkistamisen jälkeen, kun ketjuun on nostettu Jussi Makkonen. Peli näyttää pystyykö Makkonen paikkaamaan traktorin lailla töitä paiskineen Huhtalan jättämää aukkoa.

Lukon VahalahtiGagnon akseli on viettänyt hiljaiseloa tähän iltaan saakka. Heräävätkö tähdet tänään myös tehojen merkeissä vai vaipuuko Lukko tähtien tehottomuuden myötä lopulta pohjaan. Vahalahti pelasi huikean runkosarjan, mutta pudotuspeleissä on syntynyt vasta neljä pistettä. Mies kuitenkin osaa ratkaista ja Nemo Niemisen tapainen herääminen odottaa vain oikeaa hetkeä.

Lukolla on pienimuotoinen ylilyöntiasema illan otteluun. Äijänsuon hornankattila odottaa bensaa liekkeihinsä ja sitä joukkue tarjoaa. Miten Blues on käsitellyt case Nurmen on vain nähtävä ja toivottavasti ylilyönneiltä vältytään. Kun joukkueet kohtasivat viimeksi Raumalla, onnistui Dufva peluutuksellaan pimentämään täysin Bluesin kuumimman ketjun. Samaa on tänään luvassa, joten espoolaisten riveistä on noustava ratkaisijoita myös nyt rikkonaisen tehokentän takaa. Mitä tekee jokerikortti Makkonen? Sankaritarinan alku on jo kirjoitettu, mutta itse sankareiden viitta tarinaan on vielä vapaa.

60 minuuttia ja mahdollisesti jotain päälle, niin kahden joukkueen kesäloma alkaa ja kaksi jatkaa välieriin haastamaan suurimpia mestarisuosikkeja. Häviäjä kerää rantapallot. Se on karu kohtalo. Toivottavasti loppuun asti taistellaan seitsemännen pelin hengen mukaan. Kovaa, mutta reilusti! Silloin pääsemme todistamaan pudotuspelejä parhaimmillaan.

Vedonlyönti

SaiPa-JYP 2.45 – 3.85 – 2.45 Betsson

Alle/Yli 4.5 maalia 1.75 – 2.03

O.Louhivaara tekee ottelussa maalin? Kyllä 4.00

Lukko-Blues 2.11 – 3.90 – 2.95 Betsson

Alle/Yli 4.5 maalia 1.81 – 1.95

V.Vahalahti tekee ottelussa maalin? Kyllä 3.40