Kommentti: TPS ei saa jäädä haihattelemaan konkarinsa loukkaantumista

Lähde Tikin kanssa Floridaan 5 € betsillä – neljä voittajaa haussa!

Monelle TPS-kannattajalle uutinen Ilkka Pikkaraisen yli puolen vuoden sairaslomasta oli varmasti karmaiseva. 35-vuotias hyökkääjä on pelannut tällä kaudella tehokasta lätkää ja olisi ollut turkulaisille tärkeä pelaaja etenkin pudotuspeleissä kokemuksensa kautta.

Pikkarainen on taitava hämmentämään soppaa kiekkokaukalossa. Nyt tämä aspekti vähenee TPS:n pelistä vähintäänkin yhden sylinterin verran, mutta haittaako se? Vastaus on ei. TPS on niin hyvä joukkue kiekollisena, ettei sen tarvitse ryhtyä konnailuun.

Moni muistaa viime kevään puolivälieräsarjan Kärppiä vastaan, jolloin Pikkarainen oli nokat vastakkain milloin kenenkin vastustajan kanssa. TPS kunnostautui ylilyönneissä ja Pikkarainen oli tuon shown yksi päätähdistä. Tuolloin Palloseura lähti lauluun positiivisen kauden jälkeen ja kevään peleistä suuhun jäänyt maku oli hapan. Pudotuspeleissä yksikin jäähy voi olla liikaa, varsinkin jos se on viisi minuuttia pitkä. Marginaalit ovat niin pienet. Toki pitää muistaa se, että Pikkarainen on saanut karsittua turhat jäähyt viimeisen parin kauden aikana lähes tyystin, runkosarjassa.

Puolueettomasta näkökulmasta olisikin hauska ollut tänä keväänä nähdä, mille tasolle Pikkaraisen peli olisi ”perkelöitynyt”. Miehen viihdearvoa jää vääjäämättäkin kaipaamaan.

TPS ei saa kuitenkaan jäädä märehtimään hyökkääjän loukkaantumista. Nyt avautui jälleen paikka ”kasvutarinalle”, joita joukkueessa on tälläkin kaudella nähty pari kappaletta Patrik Virran ja Jasper Lindstenin voimin. Tonttia olisi tarjolla. Toki Palloseura voi lähteä myös pelaajakaupoille tänä tyhjennysmyyntien kulta-aikoina. Fakta on kuitenkin se, että TPS on yksi sarjan terveimmistä joukkueista. Tästä huolimatta pieni ripaus fyysisyyttä ei olisi turkulaisille haitaksi kevään tärkeimpiä pelejä ajatellen.

Jääkiekko on peli, jossa enemmän maaleja tehnyt joukkue voittaa. Täten ainakaan tehojen puolesta Pikkarainen ei ole korvaamaton.

Liiga jatkuu lauantaina seitsemän ottelun kierroksella. Voit seurata maan parasta kiekkoa Ruutu+ -palvelusta ja Nelonen Pron kanavilta. Kattavan kerroinvalikoiman Liigaan löydät Unibetilta.