Liiga-siirrot: Jukurit lähtee kauteen aiempaa vahvemmalla nipulla

Faneille.comin Liiga-siirrot-juttusarjassa tarkastellaan Liiga-joukkueiden nykyistä pelaajatilannetta. Millaisia hankintoja joukkueet ovat tehneet, ja millaisia hankintoja pitäisi vielä tehdä? Näihin kysymyksiin saadaan vastaukset juttusarjan aikana, ja neljännessä osiossa tarkastellaan Jukurien tilannetta.

Voit lukea juttusarjan aiemmat artikkelit täältä.

Lähtijät:

Jukurien tilanne on siinä mielessä hyvä, että joukkueesta on lähtenyt viime kauden jälkeen vain kaksi pelaajaa: Keni Karalahti ja Ilmari Pitkänen. Heidänkään menetykset eivät tunnu isosti, vaikka Ville Niemisen perässä Pelicansiin siirtynyt Karalahti olisikin ollut mieluinen jatkaja Mikkelissä.

Jukurit menetti kuitenkin pari avainpelaajaansa kauden lopussa, kun se päästi Zach Budishin TPS:ään ja Teemu Tallbergin HIFK:hon. Tallbergin lähtö ei osoittautunut huonoksi asiaksi, kun mikkeliläiset saivat vastalahjaksi Mika Partasen, joka jatkaa seurassa myös tulevalla kaudella.

Näin ollen Jukurien menetykset jäivät hyvin vähäiseksi, ja se luokin uskoa ensi kauteen.

Lähteneet: Keni Karalahti ja Ilmari Pitkänen.

Hankinnat:

Jukureilla on ollut hiljaista myös hankintapuolella, mutta se on kuitenkin pystynyt tekemään oivia lisäyksiä joukkueeseensa, miksi mikkeliläisten joukkue näyttääkin vahvemmalta kuin viime kaudella.

Hyökkäykseen on tullut kolme mielenkiintoista nimeä: kokenut Janne Tavi yrittää ottaa vielä uutta steppiä urallaan, ja hänestä voikin tulla Jukurien kärkikenttien pelaaja, joka takoo noin 35 tehopisteen kauden. Kaksi muuta uutta hyökkääjää ovat Joona Jääskeläinen ja Henri Nikkanen, joissa molemmissa piilee valtava potentiaali. Nikkanen on vasta 17-vuotias lahjakkuus, ja hän nakutti viime kaudella JYPin A-nuorissa 50 ottelussa komeat 38 tehopistettä. Nikkasella on edessään varausvuosi, ja hänellä onkin mahdollisuus taistella pääsystä NHL Draftin ensimmäiselle kierrokselle. Jääskeläinen, 21, pelasi viime kauden Mestiksessä Ketterässä, jossa hänen menonsa oli hurjaa: taitava hyökkääjä iski 46 ottelussa 30 maalia ja 61 tehopistettä, mikä on järisyttävä suoritus. Nuorukaisella on edessään läpimurtovuosi Liigassa, mutta kuinka kovasta läpimurrosta puhutaan? Parhaimmillaan hän on Jukurien tehokkaimpia pelaajia.

Puolustusosasto vahvistui puolestaan Aleksi Salosella ja Jimi Jalosella. Jalonen on nuori ja lupaava pelaaja, joka on vielä pienoinen kysymysmerkki. Salonen on sen sijaan Jukurien ehdottomasti suurin hankinta, ja hän tuleekin olemaan pässipaitojen alakerran isoimpia johtajia. 25-vuotias kiekollinen puolustaja on pelannut hyvin pari viime kautta Tapparassa, mutta hänen roolinsa on jäänyt nimekkäässä pakistossa pieneksi, miksi lopullinen läpimurto on vielä tekemättä. Olisi ihme, jos Salonen ei nousisi Jukureissa tähtipelaajan asemaan.

Uudet pelaajat: Jimi Jalonen, Joona Jääskeläinen, Aleksi Salonen, Henri Nikkanen ja Janne Tavi.

Mitä tarvitaan?

Ihannemaailmassa Jukurit hankkisi vielä kärkiosaamista niin ala- kuin yläkertaan, mutta nykyisten resurssien puitteissa Jukurit lähtenee tällä ryhmällä uuteen kauteen. Jukurit näyttää aiempaa vahvemmalta, mikä johtuu siitä, että se pystyi pitämään monet avainpelaajansa. Jatkajiin kuuluvat muun muassa Teemu Suhonen, Turo Asplund, Jesper Piitulainen ja Miika Roine. Tähän kun lisätään Salosen ja Tavin kaltaiset suhteellisen varmat suoriutujat, niin mikkeliläisten tilanne on vähintäänkin kelvollinen.

Jos Savossa kuitenkin katsellaan vielä uusia nimiä, niin jukurijohdon on syytä pitää silmällä pakkimarkkinoita. Joukkueen alakerta kaipaisi ainakin yhtä kokenutta ja kovaotteista nimeä. Salonen ja Suhonen hoitavat kiekollista puolta hyvin, mutta omaan päähän kelpaisi yksi järkäle siivoamaan maalin edustaa. Vapailta markkinoilta löytyisi esimerkiksi Juuso Walli ja Aleksi Mäkelä, jotka ovat vahvoja jässiköitä. He ovat kuitenkin nuoria pelaajia, joilta ei voi odottaa pomminvarmaa suoriutumista illasta toiseen. Mikäli kokemuksen hankinta on ykkösprioriteetti, niin markkinoilla olisi vielä vapaana Niko Tuhkanen, joka toisi alakertaan kokemuksen lisäksi hieman monipuolisuutta.

Kansikuva: All Over Press