HPK pakkovoiton edessä – Liigassa neljän pelin kierros

Tuulettaako HPK tänään? (All Over Press)

Tuulettaako HPK tänään? (All Over Press)

Liigassa mennään tänään neljän pelin voimin. HPK:lla on edessä todella kriittinen peli pudotuspelihaaveiden ylläpitämiseksi, kun taas muualla taistelua käydään lähinnä runkosarjasijoituksesta. HPK onkin ainoa joukkue joka voi vielä muuttaa pudotuspeleihin matkaavien joukkueiden ryhmää. Startti normaalisti klo 18.30.

HIFK-KalPa 1,35 – 4,95 – 7,60

HIFK aloitti uuden valmentajansa Harri Rindellin alaisuudessa mukavasti voittamalla lauantaina Talviklassikossa Jokerit. Tänään Helsinkiin matkaa sarjajumbo KalPa. KalPalla ei ole hetkeen ollut pelissä muuta kuin kunnia ja se onkin ajoittain pystynyt kiusaamaan muita joukkueita. Joukkueella on kuitenkin alla 11 ottelun tappioputki ja valoa on joukkueen loppukaudesta vaikea kaivaa.

HIFK aloitti uuden valmentajansa johdolla voitollisesti. Joukkueen tekemisestä paistoi paljon positiivisia asioita. Joukkue päätti maalittoman putkensa ja loi tilanteita vastustajan päähän. Juuso Puustinen alkoi väläytellä loukkaantumista edeltäneitä otteitaan ja myös koko joukkueen peli oli helpottuneen näköistä.

Juuso Puustinen alkaa löytämään taas virettään (All Over Press)

Juuso Puustinen alkaa löytämään taas virettään (All Over Press)

Illalla kyseessä on kuitenkin peli jossa toisella ei ole mitään panosta. HIFK tarvitsee pisteitä, mutta punainen pelipaita yleensä sytyttää myös vastustajan taistelemaan. KalPa voi pelata paineettomasti, mutta ongelmat löytyvät pelin ailahtelevuudessa ja helpoissa virheissä omalla alueella. Punaisten itseluottamus nousi lauantaisen voiton jälkeen ja se lupaa kuopiolaisille huonoa. HIFK:lta ovat ottelusta sivussa Toni Söderholm, Jasse Ikonen sekä kapteeni Ville Peltonen. KalPa on kärsinyt loukkaantumisista pitkin kautta ja tästäkin ottelusta on melkein kaksi kentällistä käytettäviä miehiä sivussa.

Helsinkiläiset pelaavat villikortti-kierroksen kotiedusta, KalPa pelkästään kunniasta. Porkkana kotiedusta sekä valmentajanvaihdoksen aiheuttama honeymoon takaa pisteet kotijoukkueelle. HIFK:n viime viikon tappiot siis muun muassa TPS:lle kannattaa unohtaa.

Lukko-SaiPa 2,05 – 4,05 – 2,95

Joukkueet taistelevat playoffien kotiedusta kynsin ja hampain. Lukko onkin noussut jo kolmanneksi huikean vireensä ansioista. Joukkue on hakenut 10 voittoa viimeisestä 12 ottelustaan. SaiPan käyrä on alaspäin, viimeisestä viidestä ottelusta vain kaksi voittoa. Lappeenrantalaisten niskakarvoja Liigassa jo haistelevatkin kolmen pisteen päässä Blues sekä Jokerit.

Lukon puolustus on ollut iskussa. Joukkue on päästänyt vain kuusi maalia viimeiseen viiteen peliin ja kun ottaa huomioon että edellisessä pelissä TPS iski sen verkkoon neljä, on suoritus huima. Turussa pelatun ottelun jälkeen suunta on palata takaisin sitä edeltävään voittoputkeen. Lappeenrantalaisten suurin ongelma on ollut sen oikean pelienergian löytäminen, josta joukkue on tullut tutuksi. Vaikeaa siitä tulee Raumalla, jossa Lukko on ollut todella tiivis ja vaikea murtaa. Lukko on kotonaan kuuden ottelun voittoputkessa ja niissä sen maaliero on 23-7. Nollapelin se on pelannut noista kolmessa.

Ilves-TPS 1,55 – 4,45 – 4,90

TPS:llä ei ole kaudella pelattavaa, mutta silti se on pystynyt yllättämään monet paineiden purkauduttua. Joukkue on voittanut tasan puolet kahdeksasta viime ottelustaan. Turkulaiset pystyivät yllättämään Kärpät, Lukon, JYPin sekä HIFK:n. Helppoa ei siis tule olemaan Ilveksellä, joka taistelee kuudennesta ja suoraan playoff paikkaan oikeuttavasta sijoituksesta. Lisäksi Michael Keränen taistelee pistepörssin voitosta tasatahtia Ville Vahalahden kanssa. Ilves on ollut surkea kotonaan, mutta eipä TPS:n vieraspelitkään ole tilastojen valossa mitenkään loistokkaasti sujuneet. Ilves haluaa voittaa ja sitä parhaansa mukaan yrittää ainakin vaikeuttaa turkulaisten Niclas Luceniuksen johtama kenttä. Tamperelaislähtöinen Lucenius on kerännyt viidessä viimeisessä pelissään tehot 0+5.

HPK-JYP 2,62 – 3,90 – 2,30

Jyväskyläläiset ovat pelanneet epätavallisen ailahtelevaisesti ja viidestä viime otteluista on saldona vain kolme pistettä. HPK:n taistelu pudotuspelipaikasta tiivistyy ja nyt on voitto otettava. Pelicans, HIFK sekä Ilves ovat tasapisteissä yhdeksän pistettä edellä hämeenlinnalaisia. JYPin ongelmana on ollut tehottomuus sekä oman pään puolustuspelaaminen. Vaikeuksia mahdollisesti aiheuttaa kotijoukkueen tulessa oleva ykköskenttä RendulicKeräläSaarinen sekä kolmessa viime pelissä osunut liigajyrä Tuomas Vänttinen. Onkin jännää että siirtorajan kynnyksellä HPK kauppasi ykköskentästään Ville Viitaluoman sekä Jere Sallisen Ruotsiin, mutta sen jälkeen on joukkue saalistanut pelkästään voittoja.

”En tiedä ovatko nämä tapahtumat avanneet joidenkin mentaalipuolta, mutta uusia pelaajia on noussut esiin.” – Tuomas Vänttinen, Jatkoaika.com

Saattaa olla että ottelussa nähdään varsinainen maalivahtien taistelu Tuomas Tarkin ja läpimurtokauttaan pelaavan Juuse Saroksen välillä. Tarkki on pitänyt jyväskyläläisiä pystyssä eikä miestä voi syyttää joukkueen tappioista. Töitä onkin tänään luvassa, kun siitä pitää kiinni viimeistä oljenkorttaan kannatteleva ritariryhmä.

Eilinen kierros:

Blues-Ässät 2-0 Ottelun huippuhetket tästä