Liigakiekkoa kotimaassa

juusopuustinen

HIFK saa takaisin kokoonpanoonsa loukkaantumisesta toipuneen Juuso Puustisen (All Over Press)

Liiga pysyi käynnissä jopa häiritsevän pitkään, kun katseet olivat jo vahvasti kääntyneet Sotshissa taisteleviin Leijoniin. Vajaa kahden viikon tauko päättyi eiliseen kierrokseen ja tänään homma jatkuu kahden pelin voimin. Kiekko tipahtaa jäähän normaalisti kl0 18.30. Nelonen paketti on katsottavissa Canal Digital asiakkaille ilmaiseksi koko viikon. Lue lisätietoja tästä.

HIFK-Kärpät 3,00 – 4,20 – 2,00

HIFK pelaa ensimmäisen ottelunsa olympiatauon jälkeen. Kärpät kerkesivät jäälle jo eilen, kun sarjakärki haki puhtaalla 0-3 voitolla pisteet Lappeenrannasta. Joukkueet kohtaavat nyt viidennen ja viimeisen kerran tämän kauden runkosarjassa. HIFK voitti tammikuun alussa kotiluolassaan, mutta muut kauden ottelut ovat menneet oululaisille. Helsinkiläiset saavat illan otteluun kokoonpanoonsa takaisin elintärkeän Juuso Puustisen. Puustinen oli sivussa tositoimista tammikuun lopusta lähtien, mutta mies pitää silti hallussaan maalintekijäpörssin kakkostilaa 21 kaapillaan.

HIFK:n leirissä on kuohunut ja mediaan on tihkunut tietoja Raimo Summasen ja pelajien välisen keskusteluyhteyden katkeamisesta. Innokkaimmat ovat kaavailleet ensi kaudella vetovastuun ottavan Antti Törmäsen astumista ruoriin jo kesken kuluvan kauden. Joukkue lomaili etelän lämmössä olympiatauon aikana ja on jännä nähdä onko joukkuetta vaivanneet solmut edes pikkasen löystyneet tauon aikana. Keskittymistä saattaa myös herpaannuttaa lauantaina edessä oleva Talviklassikko.

”On tärkeätä, ettei keskittyminen karkaa lauantain peliin, sillä meillä on kaksi erittäin tärkeää matsia ennen sitä. Me tiedostamme, että se peli on tulossa, mutta fokus on tällä hetkellä täysin huomisessa Kärpät-ottelussa.” – Juuso Puustinen,  lähde: hifk.fi

HIFK saa siis kokoonpanoonsa takaisin tärkeän maaliruiskunsa. Kokoonpanosta on silti vielä sivussa puolustuksen johtohahmo Toni Söderholm. Kärpiltä on loukkaantumisten vuoksi sivussa Juhamatti Aaltonen, Toni Kähkönen, Mikko Kemppainen sekä Mikko Lehtonen. Ivan Huml kärsii vielä tässä ottelussa pelikieltoaan.

Helsinkiläiset voittivat olympiataukoa edeltävistä kymmenestä ottelusta vain kolme. Viimeisessä ottelussaan joukkue kärsi nöyryyttävän 4-1 tappion TPS:lle. Kärpät jatkaa siitä mihin ennen taukoa jäi. Joukkue on ollut täysin suvereeni tällä kaudella Liigassa. Puustinen piristää varmasti HIFK:n peliä, mutta näkisin silti, että Kärppiä ei enää moni runkosarjassa pysäytä.

Jokerit-TPS 1,38 – 5,30 – 6,30

Kummatkin joukkueet palaavat tänään tauon jälkeen kaukaloon. Jokereiden alku vuosi ei ole varmasti sujunut niin hyvin kuin joukkueessa on odotettu. Viimeisestä kymmenestä pelistä joukkue on hävinnyt puolet. Jokereiden onkin löydettävä runkosarjan loppuun uusi vaihde, jotta suora pudotuspelipaikka varmistuu. Helsinkiläiset ovat tasapisteissä kuudentena ja viimeisessä suorassa pudotuspelipaikassa kiinni olevan Bluesin kanssa. Sarja on tasainen ja takana kolmen pisteen päässä väijyykin kymmenentenä sarjassa oleva HIFK.

TPS pelaa enään pelkästään kunniasta. Joukkue on menettänyt saumat pudotuspeleihin jo aikaa sitten ja nyt näyttöpaikkoja on tarjottu seuran junioreille. Kai Suikkasen TPS on päästänyt Liigassa selkeästi eniten maaleja.  Jokerit on ollut alati vaarallinen Teuvo Teräväisen johdolla, mutta vaarallisuus ei ole konkretisoitunut maaleiksi. Nyt Jokereilla onkin hyvä tilaisuus taas saada onnistumisia hyökkäyspäässä. Ainoa vaaratekijä ottelun alla on tuleva Talviklassikko. Onko joukkue motivoitunut ja keskittyykö se täysillä illan otteluun, vai siintääkö ajatuksissa jo stadin viimeinen runkosarjassa pelattava derby.

Jokerit tutustuivat Oympiastadionin jäähän 19. helmikuuta (All Over Press)

Jokerit tutustuivat Oympiastadionin jäähän 19. helmikuuta (All Over Press)

Eiliset tulokset ja parhaat palat otteluista:

Ässät-JYP 1-2 JA Ruutu.fi huippuhetket
Ilves-Pelicans 3-2 VL Ruutu.fi huippuhetket
KalPa-HPK 0-4 Ruutu.fi huippuhetket
Lukko-Blues 3-0 Ruutu.fi huippuhetket
SaiPa-Kärpät 0-3 Ruutu.fi huippuhetket