Liigan oma Aku Ankka taistelee valtavista vastoinkäymisistä huolimatta pudotuspelipaikasta

Maaliskuussa Miamiin Esa Tikkasen kanssa? Unibet arpoo matkalle mukaan neljä voittajaa. Tsekkaa ohjeet tästä ja osallistu kilpailuun!

Aku Ankka on kaikille tuttu hahmo sarjakuvien maailmasta Ankkalinnasta. Sympaattinen ja ahkera veijari tekee valtavasti töitä, mutta epäonnistumiset seuraavat toisinaan eikä elämä ole ruusuilla tanssimista. Kun Aku pääsee yhden askeleen eteenpäin, niin yleensä sitä seuraa kaksi harppausta taaksepäin. Epäonnelle ei tunnu olevan loppua. Liigakaukaloista on löytynyt tällä kaudella oikean elämän vastine tälle yhdelle maailman kuuluisimmista sarjakuvien sankareista.

Kyseessä on Kouvolan ylpeys KooKoo, jonka toinen kausi pääsarjassa on ollut todellista suossa tarpomista. Tästä huolimatta joukkue taistelee sitkeästi pudotuspelipaikasta.

KooKoo oli lähellä päästä pudotuspeleihin viime kaudella heti ensimmäisellä sesongillaan Liigassa, mutta kesäloma alkoi tylysti heti runkosarjan päättymisen jälkeen. Tälle kaudelle Kouvolassa oli kovat odotukset ja joukkueen odotettiin ottavan se seuraava askel ylöspäin sarjataulukossa.

Kausi alkoi kuitenkin tylysti. Ykkösmaalivahdiksi kaavailtu Juha Järvenpää loukkaantui jo kauden toisessa treeniottelussa ja on ollut sivussa siitä lähtien. Pikahälytyksellä paikkaajaksi hankittu Niklas Treutle ei täyttänyt liigavahdin saappaita ja sai lähteä jo muutaman pelin jälkeen. KooKoo hävisi ensimmäisestä kymmenestä ottelustaan kahdeksan ja mukaan mahtui muun muassa tappiot TPS:lle maalein 2-8 ja Pelicansille 0-8.

Laiva ei lähtenyt kääntymään missään vaiheessa, vaan KooKoo jatkoi tarpomistaan sarjataulukon hännillä. Edellisellä kaudella KooKoon mainioon liitoon piiskannut Petri Mattila sai lähteä marraskuussa ja tilalle tuli Tuomas Tuokkola. Pienten alkuvaikeuksien jälkeen kurssi kääntyi ja kouvolalaiset nousivat taistelemaan pudotuspelipaikasta. Lisäksi lokakuussa maalille hankittu Leland Irving osoittautui erinomaiseksi vahvistukseksi ja tarjosi joukkueelleen mahdollisuuden voittoon illasta toiseen.

Aku Ankka ei olisi Aku Ankka, jos aurinko paistaisi liian pitkään. Niinpä Kouvolankin ylle kerääntyi jälleen tummia pilviä.

KooKoo on kärsinyt valtavasti loukkaantumisista. Vain kolme joukkueen pelaajaa on pelannut runkosarjan kaikki 44 ottelua. Tuokkola ei olekaan saanut jokaiseen peliin edes täyttä kokoonpanollista pelaajia käytettäväkseen. Varsinkin joukkueen kärkisenttereiden, Josh Greenin ja Jarkko Malisen, loukkaantumiset ovat olleet paha kolaus jo muutenkin kapealla materiaalilla operoivalle joukkueelle.

KooKoon perjantainen ottelu KalPaa vastaan oli pienoiskuvassa koko kouvolalaisten kausi. KooKoolla on ollut jopa oman mittakaavansa mukaan poikkeuksellisen huonoa tuuria maalivahtien kanssa. Sama meno jatkui perjantaina Kuopiossa. Vieraiden maalia vartioinut Samu Perhonen loukkaantui vaarattoman näköisessä tilanteessa toisessa erässä ja joutui jättämään pelin kesken. Tilalle luisteli Niko Hovinen, joka oli hankittu loukkaantuneen Irvingin tilalle, joka oli vastaavasti hankittu kauden alla loukkaantuneen Järvenpään tilalle. Tällä hetkellä KooKoolla on neljä sopimuksen alaista maalivahtia loukkaantuneena.

KooKoo oli lähellä napata kauden ensimmäisen voittonsa KalPasta, mutta kotijoukkue nousi tasoihin reilu minuutti ennen ottelun päätöstä. Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun kouvolalaiset kokevat takaiskuja päätöserässä. Vastustajat ovat nousseet tällä kaudella 11 kertaa joko tasoihin tai voittoon päätöserässä. Kahdeksan kertaa ratkaiseva maali on tullut kolmen viimeisen peliminuutin aikana. Näistä kolme on tullut kahden viimeisen pelisekunnin aikana.

Perjantain ottelu eteni voittomaalikilpailuun, mikä oli KooKoolle kahdeksas kerta tällä kaudella. Kouvolalaiset ovat voittaneet näistä vain yhden. Kauden 24 voittolaukauksestaan joukkueen pelaajat ovat onnistuneet maalinteossa kolme kertaa.

Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta KooKoo on kymmenennestä sijasta vain neljän pisteen päässä. Lisäksi joukkue on pelannut ottelun vähemmän kuin kymmenettä sijaa majoittava Jukurit.

Tuomas Tuokkola tiivisti erinomaisesti joukkueensa tilanteen KooKoon kotisivujen KalPa-pelin otteluraportissa. 

– Epäonnea alkaa olla ihan riittävästi, mutta me taistelemme sitä vastaan.

Mikäli KooKoo onnistuisi kuittaamaan pudotuspelipaikan vielä valtavien vastoinkäymisten jälkeen, niin kyseessä olisi enemmän kuin hatunnoston arvoinen suoritus. Eikä KooKoota voisi sitten kutsua enää Aku Ankaksi, sillä sarjakuvasankarin tarinat kun eivät yleensä pääty onnellisesti.

Liiga jatkuu lauantaina seitsemän ottelun voimin ja Unibetilla on jälleen vahva kattaus mielenkiintoisia kohteita. Voit seurata maan parasta kiekkoa Nelonen Pron kanavilta sekä Ruutu+ -palvelusta.

Kansikuva: All Over Press