Liigan pudotuspeleissä saatetaan nähdä jo ratkaisuja

Liigan puolivälierät jatkuvat tänään toisilla kohtaamisilla, joiden arvo voi olla yllättävänkin suuri. Ennakkosuosikit voittivat eilen ja tänään voi parilla joukkueella olla jo pakkovoitto edessään, mikäli välierät vielä kiinnostavat.

SaiPa-Kärpät

Kärpät voitti eilen ansaitusti kotonaan maalein 4-2 eikä SaiPasta ollut tosissaan haastamaan mestarisuosikkia. SaiPan iskunpaikka olisi ollut juurikin ensimmäisessä kohtaamisessa, sillä Kärpät pelasi eilen vasta kauden ensimmäisen tosipelin. Runkosarjan voittoon lasketellut oululaisnippu oli valmiina, vaikkakin SaiPa sai otetta viimeisen erän aikana.

Tänään SaiPalla on edessään melkeinpä pakkovoitto: seuraava ottelu on jo taas Oulussa, ja jos SaiPa lähtee sinne 0-2-tappioasemassa, on Kärppien jatkoonmeno lähes itsestäänselvyys. SaiPa heräili eilen loppua kohden ja iski henkisesti kaksi tärkeää osumaa, mikä varmasti luo uskoa tämän päivän otteluun. Kotikenttä, täysi tupa ja lauantai-illan hurmos voivat hyvinkin tehdä lappeenrantalaisista vahvan isännän tänään.

HIFK-Tappara

Helsingin IFK esitti miehekkäitä otteita Hakametsässä eilen, vaikka Tappara voittikin ottelun maalein 4-3. Tappara on tämän parin selvä ennakkosuosikki, mutta IFK pysyi yllättävän hyvin tamperelaisten mukana ja voi hyvinkin yllättää tänään kotiyleisönsä edessä. Tapparan paremmuus tuli monesti esiin, mutta erot olivat loppujen lopuksi hyvin pieniä, minkä vuoksi myös ottelu pysyi tasaisena aina loppuun asti.

HIFK-maalilla nähtiin jälleen varma Kevin Lankinen eikä helsinkiläiset häneen kaatunut. Tapparan materiaali on vain sen verran parempi, että IFK:n pitäisi pystyä pelaamaan täydellinen ottelu voittaaksen kirvesrinnat. Tapparan hyökkäyspeli ja viimeistelytaito on pelottava kombinaatio ja sen HIFK sai eilen kokea. Myös Tappara-puolustus piti IFK-hyökkääjiä usein kurissa, vaikka pieniä virheitä pakeille sattuikin.

HIFK.n täytyy pystyä pelaamaan tänään alusta asti tasapainoisesti sekä kovaa ja horjuttamaan sillä tamperelaisia. Muuten Tappara menee jälleen voittoon ja HIFK:n välieräunelma tuntuisi kaukaiselta.

KalPa-Lukko

Ennen ensimmäistä ottelua KalPalla piti olla pienoinen taktiikkaetu: joukkueen kiekkokontrollin piti pistää Lukko ahtaalle, mutta raumalaiset eliminoivat savolaisten pelin totaalisesti. Lukko jäädytti keskikentän niin pahasti, että KalPa tyytyi roiskimaan kiekkoa eikä päässyt ensimmäisenä pikkumustaan kiinni, mikä johti Lukon pelilliseen hallintaan. Kotijoukkue voitti ottelun lopulta selvästi 3-0.

Nyt KalPalla on kuitenkin paremmat lähtökohdat, kun joukkue pääsee isolle kotijäälleen, missä heillä on enemmän tilaa toteuttaa taktiikkaansa. Joukkueen täytyy nyt vain keksiä keinot maalintekoon. Lukko-veskari Ryan Zapolski pelasi upean ottelun ja hän näyttäisi olevan tällä hetkellä niin kuuma, että kuopiolaisten maalintekoon vaaditaan erittäin laadukkaita tilanteita.

Blues-JYP

Ennakkoon tämän piti ollatasaisin pari ja sitä se myös oli myös konkreettisesti. Bluesin ja JYPin sarjassa voi voittaa kumpi tahansa eikä kummallakaan ole vielä todellista etulyöntiasemaa. Blues oli runkosarjassa loistava kotijoukkue – ainakin kevätkaudella – eikä heiltä ryöstetä helposti voittoa Espoossa. Eilisessa väännössä nähtiin pudotuspelikiekkoa, kun tunteet kuumenivat ja laidatkin ryskyivät, mikä antoi loistavat asetelmat tuleville peleille.

Bluesin pitää pystyä välttämänä jäähyjä, jotka nousivat eilen isoon rooliin JYPin 2-1-voitossa. Jyväskyläläisten molemmat maalit syntyivät ylivoimalla. Bluesin hyökkäyspelissä ei ollut sitä tuttua draivia, mitä runkosarjan loppupuolella nähtiin: hyökkääjät eivät pelanneet aina yhtä suoraviivaisesti kuin aiemmin, minkä vuoksi tulosta ei myös meinannut syntyä. Myös Kim Hirschovitsin panos jäi melko pieneksi, mikä vaikuttaa automaattisesti espoolaisten hyökkäyspeliin.

Liigan puolivälierät jatkuvat tänään kello 17 ja voit seurata otteluita Nelonen Pro -kanavilla tai Ruutu-palvelussa.